SOT JANË REGJISTRUAR 1.259 RASTE TË REJA TË COVID-19 – NUMRI I PËRGJITHSHËM I TË DIAGNOSTIKUARVE ËSHTË 136.426 ,751 PACIENTË JANË RIKUPERUAR –45 PERSONA KANË NDËRRUAR JETË

Ministria e Shëndetësisë informon, sipas të dhënave nga Instituti i Shëndetit Publik:

Gjatë 24 orëve të fundit, janë kryer 4.555 teste dhe 1.259 raste të reja të COVID-19 u regjistruan në:Shkup – 562, Manastir – 97, Kumanovë – 83, Veles -51, Strumicë – 48, Kavadar – 47, Ohër – 42, Prilep – 40, Tetovë – 38, Gostivar – 34, Gjevgjeli – 28, Kërçovë – 26, Shtip – 22, Radovish – 17, Sveti Nikolë dhe Valandovë – nga 14 raste, Koçanë, Resnje dhe Berovë – nga 13, Kriva Pallankë – 11, Probishtipi – 8, Negotinë – 7, Strugë, Dellçevë dhe Makedonski Brod –nga 5, Krushevë dhe Bogdanci -nga 4, Demir Kapijë – 3, Demir Hisar – 2, Vinicë, Kratovë dhe Pehçevë -nga 1.

Janë regjistruar 751 pacientë të rikuperuar nga:Shkup – 213, Ohër – 82, Prilep -57, Tetovë – 40, Veles – 38, Manastir – 36, Kumanovë – 33, Kavadar – 31, Strumicë – 27, Gostivar -23, Koçanë – 22, Shtip dhe Negotinë – nga 20 , Gjevgjeli – 14, Dibër dhe Demir Kapijë – nga 12, Radovish – 11, Sveti Nikolë dhe Vinicë – nga 8, Kërçovë, Berovë dhe Probishtip – nga 7, Resnje dhe Vallandovë – nga 6, Kriva Pallankë – 4, Makedonski Brod – 2 , Krushevë, Bogdanci, Kratovë, Pehçevë dhe Makedonska Kamenica –nga  1.

Janë raportuar gjithsej 45 persona të vdekur: 20 nga Shkupi (89, 85, 84, 83, 81, 81, 77, 76, 76, 76, 73,71, 69, 68, 67, 66, 62, 61, 59, 32vjeç ), 4 nga Manastiri (81, 62, 61, 60), 2 nga Velesi (69 dhe 56), 2 nga Gostivari (77 dhe 63), 2 nga Ohri (84 dhe 70),2 nga Strumica (73 dhe 67),2 nga Koçani (86 dhe 74) ,2 nga Gjevgjelia (74 dhe 64), 1 nga Kumanova (78),1 nga Kavadari (61),1 nga Shtipi (61), 1 nga Kërçova (73), 1 nga Sveti Nikolë (71), 1 nga Resnja (77), 1 nga Dibra (75), 1 nga Probishtipi (74), dhe 1 nga Vinica (69) Të gjithë pacientët e raportuar kanë ndërruar jetë në spital.

Janë kryer 4.555 teste përmes: ISHP-575, QSHP Shkup-92, QSHP Manastir-109, Klinika për Sëmundje Infektive dhe Gjendjes Febrile -6, Mjekësia Ligjore-22, Laboratori i Spitalit  Kozle-12, KU Pulmonologji me Alergologji-0, SP 8 Shtatori-0, Instituti i Mikrobiologjisë-0, MANU-141, Zhan Mitrev (Philip II) -225, Avicenna-288, Biotek-431, Sistina-318, laboratori Laor-347, Sinlab – 98, Remedika-60, Plodnost – 64, Genea – 6 ,Objektet shëndetësore publike dhе Objektet shëndetësore private (teste të shpejta) – gjithsej 1,761.

Deri më tani, në vend janë kryer gjithsej 647.559 teste të Covid-19.

Numri i përgjithshëm i personave të diagnostikuar me COVID-19  në vendin tonë që nga fillimi i epidemisë është 136.426, numri i pacientëve të rikuperuar është 111.139, numri i të vdekurve është 4.022 dhe numri i rasteve aktive është 21.265.

Сподели на:

Related Posts