SOT JANË REGJISTRUAR 1.264 RASTE TË REJA TË COVID-19 – NUMRI I PËRGJITHSHËM I TË DIAGNOSTIKUARVE ËSHTË 123.491 ,722 PACIENTË JANË RIKUPERUAR – 29 PERSONA KANË NDËRRUAR JETË

Ministria e Shëndetësisë informon, sipas të dhënave nga Instituti i Shëndetit Publik:

Gjatë 24 orëve të fundit, janë kryer 3.897 teste, dhe 1.264 raste të reja të COVID-19 janë regjistruar në: Shkup – 585, Prilep – 60, Manastir – 59, Shtip – 58, Kumanovë dhe Veles -nga 56 raste në secilin qytet, Kavadar- 42, Strumicë – 36, Tetovë dhe Ohër – nga 35, Gostivar – 31, Gjevgjeli – 28, Koçanë – 22, Sveti Nikolë- 21, Negotinë – 17, Kërçovë, Berovë dhe Probishtip – nga 13, Resnje- 11, Radovish – 9, Vallandovë dhe Krushevë – nga 8 , Strugë – 7, Demir Kapijë dhe Pehçevë – nga 6, Kriva Pallankë, Delçevë, Vinicë dhe Bogdanci -nga 5, Makedonski Brod – 3, Kratovë dhe Demir Hisar -nga 2 , Dibër dhe Makedonska Kamenica – nga 1.

Janë regjistruar 722 pacientë të rikuperuar nga: Shkup- 331, Ohër- 59, Kavadar- 36, Prilep – 33, Negotinë – 25, Manastir- 24, Kumanovë -23, Gostivar dhe Kriva Pallankë – nga 22 të rikuperuar në secilin qytet, Gjevgjeli – 20, Strugë – 18 , Veles – 16, Tetovë, Shtip, Koçanë dhe Strumicë – nga 13 , Vallandovë – 7, Kërçovë, Radovish, Dellçevë dhe Bogdanci – nga 4 , Demir Kapijë dhe Probishtip – nga 3 , Sveti Nikolë, Berovë, Resnje dhe Krushevë -nga 2, Vinicë, Demir Hisar, Makedonski Brod dhe Pehçevë – nga 1.

Janë raportuar gjithsej 29 raste vdekjeje, të moshës 38 deri 86 vjeç: 8 pacientë nga Shkupi, 3 nga Ohri ,3 nga Strumica, 2 nga Kumanova, 2 nga Struga,2 nga Velesi ,2 nga Krusheva, 1 nga Kavadari, 1 nga Prilepi, 1 nga Manastiri, 1 nga Tetova, 1 nga Koçani, 1 nga Vallandova dhe 1 nga Demir Kapija. Nga të raportuarit, 28 persona kanë ndërruar jetë në kushte spitalore, dhe një person ka ndërruar jetë në shtëpi.

Janë kryer 3.897 teste përmes: ISHP-829,QSHP Shkup-75, QSHP Manastir-76, Klinika për Sëmundje Infektive dhe Gjendjes Febrile-0, Mjekësia Ligjore-12, Laboratori i Spitalit Kozle-14, KU Pulmonologji me Alergologji -1, SP 8 Shtatori-0, Instituti i Mikrobiologjisë – 79, Zhan Mitrev (Philip II) -152, Avicenna-351, Biotek-463, Sistina-260, Laboratori Laor-138, Sinlab-73, Remedika-34,Objektet shëndetësore publike dhе Objektet shëndetësore private(teste rë shpejta) – gjithsej 1340 teste.

Сподели на:

Related Posts