SOT JANË REGJISTRUAR 1.422 RASTE TË REJA TË COVID-19 – NUMRI I PËRGJITHSHËM I TË DIAGNOSTIKUARVE ËSHTË 124.910 ,457 PACIENTË JANË RIKUPERUAR – 33 PERSONA KANË NDËRRUAR JETË

Ministria e Shëndetësisë informon, sipas të dhënave nga Instituti i Shëndetit Publik:

Gjatë  24 orëve të  fundit, janë kryer 4.277 teste dhe 1.422 raste të reja të COVID-19 u regjistruan në:Shkup – 618, Kumanovë – 94, Prilep – 89, Veles – 76, Tetovë – 63, Gostivar – 54, Kavadar – 53, Manastir – 50, Shtip – 39, Gjevgjeli – 38, Ohër – 33, Strumicë – 27, Negotinë – 26, Koçanë- 22, Kërçovë – 17, Strugë- 13, Resnje – 12, Probishtip – 10, Dibër, Berovë dhe Sveti Nikolë – nga 9 raste në secilin qytet, Kriva Pallankë dhe Radovish – nga 8 raste, Valandovë – 7, Bogdanci dhe Demir Kapijë –nga  6 raste, Makedonski Brod dhe Pehçevë –nga  5 raste, Vinicë dhe Dellçevë –nga  4 raste, Krushevë – 3, Demir Hisar dhe Kratovë – nga 2 raste, Dojran – 1.

Janë regjistruar 457 pacientë të rikuperuar nga:Shkup – 128, Prilep – 50, Kavadar – 33, Negotinë – 28, Gostivar – 26, Kumanovë, Tetovë dhe Veles – nga 25 të rikuperuar në secilin qytet, Strumicë – 17, Gjevgjeli – 16, Shtip – 15, Manastir dhe Koçanë – nga 11 , Berovë – 10, Valandovë – 6, Radovish – 5, Kërçovë dhe Krushevë –nga  4, Kriva Pallankë, Dellçevë dhe Demir Kapijë –nga  3, Probishtip dhe Vinicë – nga 2, Ohër, Resnje, Bogdanc, Demir Hisar, Makedonski Brod dhe Dojran –nga  1.

Janë raportuar gjithsej 33 vdekje: 12 pacientë nga Shkupi (83, 82, 81, 75, 74, 72, 70, 70, 69, 62, 43, 38 vjeç), 3 nga Tetova (69, 60, 41).3 nga  Kavadari (78, 77, 71), 2 nga Manastiri (83, 65),2 nga Prilepi (73, 68) 2 nga Resnja (75, 66) , 1 nga Kumanova (62),1 nga  Gostivari (57) ,1 nga  Ohri (64),1 nga  Strumica (72),1 nga  Struga (76),1 nga  Kriva Pallanka (85),1 nga  Valandova (79),1 nga  Krusheva (53) dhe1 nga  Kratova (76). Nga të raportuarit 33 persona kanë ndërruar jetë  në spital.

Janë kryer 4.277 teste përmes: ISHP-954, QSHP Shkup-129, QSHP Manastir-103, Klinika për Sëmundje Infektive dhe Gjendjes Febrile-0, Mjekësia Ligjore-18, Laboratori i Spitalit Kozle-0,KU Pulmonologji me Alergologji-1, SP 8 Shtatori, Instituti i Mikrobiologjisë-78, Zhan Mitrev (Philip II) -221, Avicenna-343, Biotek-500, Sistina-302, laboratori Laor-191, Sinlab-83, Remedika-43, Objektet shëndetësore publike dhе Objektet shëndetësore private (teste të shpejta) – gjithsej 1303.

Deri më tani, në vend janë kryer gjithsej 607.956 teste të Covid-19.

Numri i përgjithshëm i personave të diagnostikuar me COVID-19 në vendin tonë që nga fillimi i epidemisë është 124.910, numri i pacientëve të rikuperuar është 103.831, numri i të vdekurve është 3.607 dhe numri i rasteve aktive është 17,472.

Sipas analizave epidemiologjike aktualisht, shpërndarja sipas qyteteve është si më poshtë:

Shpërndarja sipas qyteteve Të infektuara (gjithsej) Rastet aktive (gjithsej)

Shkup  55799, aktiv 8838

Prilep 6803, aktiv 1024

Kumanovë 6545, aktiv 732

Tetovë 6169, aktiv 543

Gostivar 4396, aktiv 433

Kavadar 4294, aktiv 695

Veles  4274, aktiv 624

Manastir 4163, aktiv 586

Shtip 4127, aktiv 377

Ohër 3965, aktiv 647

Strumicë 3152, aktive 303

Strugë 2613, aktive 178

Koçanë 2170, aktiv 221

Kërçovë 1939, aktiv 136

Negotinë 1852, aktiv 420

Gjevgjeli 1727, aktiv 356

Sveti Nikolë 1234, aktiv 105

Kriva Pallankë 1037, aktiv 105

Resnje 969, aktiv 152

Radovish 867, aktiv 101

Dibër 835, aktiv 40

Dellçevë 828, aktiv 92

Berovë 801, aktiv 106

Probishtip 668, aktiv 91

Vinicë 580, aktiv 50

Valandovë 487, aktiv 82

Krushevë 424, aktiv 132

Bogdanci 390, aktiv 72

Demir Kapijë  342, aktiv 80

Kratovë 322, aktiv 28

Demir Hisar 322, aktiv 49

Makedonski Brod 291, aktiv 36

Pehçevë 220, aktiv 24

Makedonska Kamenica 198, aktiv 5

Dojran 107, aktiv 9

Сподели на:

Related Posts