SOT JANË REGJISTRUAR 1.347 RASTE TË REJA TË COVID-19 – NUMRI I PËRGJITHSHËM I TË DIAGNOSTIKUARVE ËSHTË 122.227 ,451 PACIENTË JANË RIKUPERUAR – 17 PERSONA KANË NDËRRUAR JETË

Ministria e Shëndetësisë informon, sipas të dhënave nga Instituti i Shëndetit Publik:

Gjatë 24 orëve të fundit janë kryer 4.096 teste dhe janë regjistruar 1347 raste të reja të COVID-19 në: Shkup – 643, Kumanovë – 90, Prilep – 85, Veles – 61, Ohër – 56, Manastir – 50, Kavadar – 47 , Tetovë – 40, Gostivar – 35, Gjevgjeli – 34, Shtip – 30, Strumicë – 25, Negotinë – 19, Koçanë – 15, Kërçovë – 13, Radovish – 12, Probishtip – 8, Strugë, Kriva Pallankë, Resnje, Dellçevë, Vinicë dhe Valandovë -nga 7 raste në secilin qytet, Sveti Nikolë, Dibër dhe Makedonski Brod -nga 6 raste , Berovë, Bogdanci, Demir Kapijë dhe Demir Hisar -nga 4 raste, Krushevë dhe Pehçevë -nga 3 raste, Kratovë – 2.

Janë regjistruar 451 pacientë të rikuperuar nga: Shkupi – 245, Prilep – 40, Kavadar- 23, Gjevgjeli – 19, Shtip – 17, Negotinë – 16, Koçanë- 12, Tetovë dhe Veles – nga 11 të rikuperuar në secilin qytet , Gostivar dhe Strumicë- nga 10, Kumanovë – 9, Manastir – 7, Demir Kapijë – 5, Berovë – 4, Probishtip dhe Bogdanci – nga 3, Kratovë – 2, Resnje, Dibër, Krushevë dhe Makedonska Kamenica – nga 1.

Janë raportuar gjithsej 17 raste vdekjeje, të moshës 23 deri 90 vjeç, si vijon: 8 pacientë nga Shkupi, 2 nga Prilepi ,1 nga Shtipi,1 nga Koçani, 1 nga Kumanova,1 nga Ohri, 1 nga Kërçova,1 nga Kriva Pallanka dhe 1 nga Vinica. Nga të raportuarit, 16 kanë ndërruar jetë në spital dhe 1 ka ndërruar jetë në shtëpi.

Janë kryer 4.096 teste përmes: ISHP-941, QSHP Shkup-116, QSHP Manastir-116, Klinika për Sëmundje Infektive dhe Gjendjes Febrile-0, Mjekësia Ligjore-13, Laboratori i Spitalit Kozle-0, Pulmonologji me Alergologji-1, SP 8 Shtatori-0, Instituti i Mikrobiologjisë – 74, Zhan Mitrev (Filipi i dytë) -221, Avicenna-329, Biotek-334, Sistina-255, laboratori Laor-219, Sinlab-97, Remedika-42, Objektet shëndetësore publike dhе Objektet shëndetësore private  (teste të shpejta) – gjithsej 1355.

Deri më tani ,në vend janë kryer gjithsej 599.782 teste të Covid-19.

Numri i përgjithshëm i personave të diagnostikuar me COVID-19 në vendin tonë që nga fillimi i epidemisë është 122.227, numri i pacientëve të rikuperuar është 102.652, numri i të vdekurve është 3.545 dhe numri i rasteve aktive është 16.030 persona.

Сподели на:

Related Posts