SOT JANË REGJISTRUAR 1.272 RASTE TË REJA TË COVID-19 – NUMRI I PËRGJITHSHËM I TË DIAGNOSTIKUARVE ËSHTË 128.511 ,868 PACIENTË JANË RIKUPERUAR –33 PERSONA KANË NDËRRUAR JETË

Ministria e Shëndetësisë informon, sipas të dhënave nga Instituti i Shëndetit Publik:

Gjatë 24 orëve të fundit, janë kryer 3.948 teste dhe 1.272 raste të reja të COVID-19 janë regjistruar në:Shkup – 619, Manastir – 75, Prilep – 65, Kumanovë – 61, Tetovë – 50, Kavadar- 40, Veles – 39, Ohër – 34, Shtip – 32, Strumicë dhe Strugë – nga 23 raste, Koçanë- 22, Kërçovë dhe Berovë -nga 21 , Gostivar – 19, Negotinë – 18, Kriva Pallankë- 17, Gjevgjeli – 15, Vallandovë- 11, Resnje – 10, Radovish – 9, Sveti Nikolë, Probishtip dhe Vinicë -nga 8, Dellçevë – 5, Demir Kapijë, Kratovë dhe Pehçevë-nga 4 , Bogdanci, Demir Hisar dhe Makedonska Kamenicë -nga 2 dhe Krushevë- 1.

Janë regjisteuar 868 pacientë të rikuperuar nga:Shkup – 421, Ohër – 55, Kumanovë – 50, Prilep – 46, Veles – 35, Kavadar – 27, Negotinë dhe Gjevgjeli – nga 25 , Shtip dhe Strumicë – nga 20 , Manastir – 19, Gostivar – 17, Tetovë dhe Strugë – nga 16 , Kërçovë – 14, Koçanë dhe Radovish- nga 12 , Berovë – 7, Kratovë – 5, Kriva Pallankë dhe Krushevë -nga 4, Resnje dhe Probishtip – nga 3 , Valandovë, Sveti Nikolë, Vinicë, Dellçevë dhe Bogdanci – nga 2 ,Demir Kapijë dhe Makedonska Kamenica -nga 1.

Janë raportuar gjithsej 33 vdekje: 12 nga Shkupi (34, 45, 59, 62, 65, 72, 73, 75, 78, 79, 80 dhe 84 vjeç), 2 pacientë nga Prilepi (65 dhe 85), 2 nga Kumanova ( 68 dhe 69),2 nga Tetova (68 dhe 74), 2 nga Velesi (68 dhe 78),2 nga Ohri (49 dhe 83),2 nga Kërçova (73 dhe 80) ,2 nga Vinica (59 dhe 84), 1 nga Kavadari (79), 1 nga Manastiri (41),1 nga Strumica (49), 1 nga Negotina (61),1 nga Kriva Pallanka (84), 1 nga Valandova (83) dhe 1 nga Krusheva (85). Të gjithë të raportuarit kanë ndërruar jetë në kushte spitalore.

Janë kryer 3.948 teste përmes: ISHP-479, QSHP Shkup-106, QSHP Manastir-103, Klinika për Sëmundje Infektive dhe Gjendjes Febrile-0, Mjekësia Ligjore-40, Laboratori i Spitalit Kozle-15, KU Pulmonologji me Alergologji-3, SP 8 Shtator-0, Instituti i Mikrobiologjisë-0, MANU-144, Zhan Mitrev (Philip II) -231, Avicenna-314, Biotek-337, Sistina-285, laboratori Laor-176, Sinlab-112, Remedika-46, Objektet shëndetësore publike dhе Objektet shëndetësore private (teste të shpejta)- gjithsej 1.557.

Deri më tani, në vend janë kryer gjithsej 620.810 teste të Covid-19 j.

Numri i përgjithshëm i personave të diagnostikuar me COVID-19 në vendin tonë që nga fillimi i epidemisë është 128.511, numri i pacientëve të rikuperuar është 106.392, numri i vdekjeve është 3.749 dhe numri i rasteve aktive është 18.370.

Сподели на:

Related Posts