FILIPÇE: ASTRA ZENEKA ËSHTË E SIGURT PËR QYTETARËT E RRITUR,DOBIA NGA VAKSINIMI ËSHTË SHUMË MË I MADHË SE SA EFEKTET ANËSORE

👉Vaksina Astra Zeneka është e sigurt për grupmoshat e qytetarëve me të cilët kemi filluar vaksinimin sot.

👉Të gjithë qytetarët mbi 77 vjeç kanë aplikuar lirisht për t’u vaksinuar, nuk janë vërejtur efekte anësore.


👉Informacioni nga organet rregullatore nga Gjermania dhe Kanadaja, nga dje, është se kjo vaksinë do të përdoret përkohësisht vetëm në popullatën më të vjetër se 60 vjeç.


👉Raste jashtëzakonisht të rralla të efekteve anësore më serioze trombotike nga Astra Zeneka , deri më tani ato janë shfaqur vetëm në moshat nën 60 vjeç.


👉Statistikisht, vetëm 1 rast nga 125.000 të vaksinuar, deri në 1 në 1 milion të vaksinuar kishte efekte të tilla që do të thotë se nuk ka vend për ndonjë panik.


👉Si një masë paraprake, sepse duam të jemi të sigurt, tani për tani nuk do të fillojmë të vaksinojmë të rinjtë nën moshën 60 vjeç me këtë vaksinë deri në rekomandimet specifike të mëposhtme nga rregullatorët dhe prodhuesit.


👉Sot kemi planifikuar takime me Komisionin e Sigurisë në Agjencinë e Barnave Malmed, me të cilin duam të shkëmbejmë informacionin përkatës dhe përfundimisht të kontaktojmë me Agjencinë Evropiane të Barnave dhe drejtpërdrejt me Ministrinë e Shëndetësisë Gjermane, pas së cilës do të kemi më shumë informacion.


👉Qytetarët që tashmë kanë marrë vaksinën në Serbi nuk duhet të bëjnë asgjë parandaluese për momentin. Komplikimet serioze janë jashtëzakonisht të rralla, dhe gjithashtu nuk ka vend për panik.


👉Të gjithë qytetarët që kanë marrë një dozë vaksine do të rivaksinohen, sipas rekomandimeve që presim në periudhën tjetër.


👉Deri më tani, ne kemi të regjistruar një rast të një vajze që është 28 vjeç dhe ajo është shtruar në spital që nga dje me një efekt trombotik që shoqërohet me marrjen e një doze të vetme të vaksinës Astra Zeneka.


👉Besoj se do të konfirmohet edhe një herë përfitimi i vaksinës, për shkak të rrezikut të zhvillimit të sëmundjes me një forme të rendë me covid është shumë më i madh nga rreziku i marrjes së një ndërlikimi të tillë nga vetë vaksina.

Сподели на:

Related Posts