SOT JANË REGJISTRUAR 1.320 RASTE TË REJA TË COVID-19 – NUMRI I PËRGJITHSHËM I TË DIAGNOSTIKUARVE ËSHTË 126.230 ,514 PACIENTË JANË RIKUPERUAR – 35 PERSONA KANË NDËRRUAR JETË

Ministria e Shëndetësisë informon, sipas të dhënave nga Instituti i Shëndetit Publik:

Gjatë 24 orëve të  fundit, janë kryer 4,738 teste dhe 1.320 raste të reja të COVID-19 u regjistruan në:Shkup – 604, Kumanovë – 80, Manastir – 72, Veles – 62, Ohër – 60, Kavadar dhe Shtip – nga  44 raste në secilin qytet, Prilep – 43, Gostivar – 40, Gjevgjeli – 38, Tetovë – 29, Strumicë – 28, Negotinë – 23 , Strugë – 20, Koçanë – 19, Kërçovë – 18, Radovish dhe Berovë – nga 10 raste , Sveti Nikolë dhe Kriva Pallankë –nga  9 raste, Resnje, Vinicë dhe Bogdanci –nga  7 raste, Dellçevë, Vallandovë dhe Krushevë –nga  6 raste , Demir Kapijë – 5, Probishtip, Kratovë dhe Pehçevë – nga 4 raste , Makedonski Brod dhe Dojran – nga 1 rast.

Janë regjistruar  514 pacientë të rikuperuar nga:Shkup – 267, Prilep – 35, Kumanovë – 31, Veles – 26, Manastir – 18, Kavadar – 16, Gostivar dhe Strumicë – nga 14 të rikuperuar në secilin qytet, Tetovë dhe Koçanë – nga 13, Valandovë – 12, Negotinë – 11, Gjevgjeli – 9, Shtip dhe Resnje- nga 8, Demir Kapijë – 4, Sveti Nikolë, Probishtip dhe Vinicë –nga  3, Berovë – 2, Kërçovë, Kratovë, Demir Hisar dhe Dojran –nga  1 .

Janë raportuar gjithsej 35 vdekje: 16 pacientë nga Shkupi (89, 87, 82, 79, 76, 72, 70, 69, 69, 68, 68, 65, 64,62,57,54 vjeç), 4 nga Manastiri (78 , 68, 65, 63), 3 nga Strumica (80, 64, 62), 2 nga Koçani (71, 62) ,2 nga Prilepi (84, 69) ,1 nga Kumanova (53),1 nga Tetova (69), 1 nga Gostivari (79),1 nga  Kavadari (74),1 nga  Velesi (82),1 nga Gjevgjelia (34),1 nga  Kriva Pallanka (71) dhe 1 nga Demir Kapija (85). Nga të raportuarit, të gjithë kanë ndërruar jetë në spital.

Janë kryer  4,738 teste përmes: ISHP-889, QSHP Shkup-120, QSHP Manastir-102, Klinika për Sëmundje Infektive dhe Gjendjes Febrile -0, Mjekësia Ligjore-7, Laboratori i Spitalit  Kozle-18, KU Pulmonologji me Alergologji -7, SP  8 Shtatori – 0, Instituti i Mikrobiologjisë-90, Zhan Mitrev (Philip II) -248, Avicenna-366, Biotek-431, Sistina-305, laboratori Laor-429, Sinlab-160, Remedika-46 Objektet shëndetësore publike dhе Objektet shëndetësore private (teste të shpejta) – gjithsej 1520.

Deri më tani, në vend janë kryer gjithsej 612.694 teste të Covid-19.

Numri i përgjithshëm i personave të diagnostikuar me COVID-19  në vendin tonë që nga fillimi i epidemisë është 126.230, numri i pacientëve të rikuperuar është 104.345, numri i vdekjeve është 3.642 dhe numri i rasteve aktive është 18.243.

Sipas analizave epidemiologjike aktualisht, shpërndarja sipas qyteteve është si më poshtë:

Shpërndarja sipas qyteteve Të infektuara (gjithsej) Rastet aktive (gjithsej)

Shkup 56403, aktiv 9159

Prilep 6846, aktiv 1030

Kumanovë 6625, aktiv 780

Tetovë 6198, aktiv 558

Gostivar 4436, aktiv 458

Kavadar 4338, aktiv 722

Veles 4336, aktiv 659

Manastir 4235, aktiv 636

Shtip 4171, aktiv 413

Ohër 4025, aktiv 707

Strumicë 3180, aktive 314

Strugë 2633, aktive 198

Koçanë 2189, aktiv 225

Kërçovë 1957, aktiv 153

Negotinë 1875, aktiv 432

Gjevgjeli 1765, aktiv 384

Sveti Nikolë 1243, aktiv 111

Kriva Pallankë 1046, aktive 113

Resnje 976, aktiv 151

Radovish 877, aktiv 111

Dibër 835, aktiv 40

Dellçevë 834, aktiv 98

Berovë 811, aktiv 114

Probishtip 672, aktiv 92

Vinicë 587, aktiv 54

Valandovë 493, aktiv 76

Krushevë 430, aktiv 138

Bogdanci 397, aktiv 79

Demir Kapijë 347, aktiv 80

Kratovë 326, aktiv 31

Demir Hisar 322, aktiv 48

Makedonski Brod 292, aktiv 37

Pehçevë 224, aktiv 28

Makedonska Kamenicë 198, aktiv 5

Dojran 108, aktiv 9

Сподели на:

Related Posts