SOT JANË REGJISTRUAR 708 RASTE TË REJA TË COVID-19 – NUMRI I PËRGJITHSHËM I TË DIAGNOSTIKUARVE ËSHTË 126.938,11 PACIENTË JANË RIKUPERUAR – 33 PERSONA KANË NDËRRUAR JETË

Ministria e Shëndetësisë informon, sipas të dhënave nga Instituti i Shëndetit Publik:

Gjatë 24 orëve të  fundit, janë kryer 2.763 teste dhe 708 raste të reja të COVID-19 janë regjistruar në:Shkup – 341, Prilep – 59, Kumanovë – 41, Veles – 37, Gostivar, Manastir dhe Ohër – nga 26 raste në secilin qytete, Kavadarc- 23, Tetovë – 18, Shtip – 17, Koçanë – 16, Negotinë dhe Dibër – nga 11 raste, Gjevgjeli – 10, Strumicë – 9, Strugë – 7, Sveti Nikolë, Resnje  dhe Vinicë – nga 5 raste, Makedonska Kamenica – 3, Kërçovë, Bogdanci, Demir Kapijë dhe Dojran –nga  2 raste , Radovish, Dellçevë, Berovë dhe Valandovë –nga  1 rast.

Janë regjistruar  11 pacientë të rikuperuar (ky nuk është numri i përgjithshëm i personave të rikuperuar në 24 orët e fundit, për shkak të azhurnimit të softuerit, numri i përgjithshëm i pacientëve të rikuperuar gjatë 24 orëve të kaluara do të evidentohet  në statistikat e nesërme) nga:Tetovë – 3, Shkup dhe Shtip – nga 2 të rikuperuar në secilin qytete, Veles, Manastir, Koçanë dhe Probishtip- nga 1.

Janë raportuar gjithsej 33 vdekje: 8 pacientë nga Shkupi (85, 82, 78, 76, 75, 74, 45, 39), 4 nga Prilepi (71, 70, 70, 64) ,4 nga Kumanova (81, 69 , 62, 56), 3 nga Kavadarci (70, 67, 58), 2 nga Gostivari (67, 64),2 nga  Manastiri (75, 67),2 nga  Velesi (71, 51), 2 nga Negotina (73, 71) ,1 nga Tetova (59),1 nga  Ohri (70), 1 nga Koçani (74), 1 nga Kërçova (74),1 nga  Gjevgjelia (66) dhe 1 nga Berova (69.  Nga të raportuarit, të gjithë kanë ndërruar jetë në spital.

2,763 teste përmes: ISHP-738, QSHP Shkup-63,QSHP Manastir-99, Klinika për Sëmundje Infektive dhe Gjendjes Febrile -1, Mjekësia Ligjore-2, Laboratori i Spitalit Kozle-0, KU Pulmonologji me Alergologji-0, SP  8 Shtatori -0, Instituti i Mikrobiologjisë-0, MANU-30, Zhan Mitrev (Philip II) -151, Avicenna-356, Biotek-304, Sistina-340, laboratori Laor-341, Sinlab-34, Remedika-23 Objektet shëndetësore publike dhе Objektet shëndetësore private (teste të shpejta) – gjithsej 281.

Deri më tani, në vend janë kryer gjithsej 615.457 teste të Covid-19.

Numri i përgjithshëm i personave të diagnostikuar me COVID-19  në vendin tonë që nga fillimi i epidemisë është 126.938, numri i pacientëve të rikuperuar është 104.356, numri i vdekjeve është 3.675 dhe numri i rasteve aktive është 18.907.

Sipas analizave epidemiologjike aktualisht, shpërndarja sipas qyteteve është si më poshtë:

Shpërndarja sipas qyteteve Të infektuara (gjithsej) Rastet aktive (gjithsej)

Shkup 56744, aktiv 9490

Prilep 6905, aktiv 1085

Kumanovë 6666, aktive 817

Tetovë 6216, aktiv 572

Gostivar 4462, aktiv 482

Kavadar 4361, aktiv 742

Veles 4373, aktiv 693

Manastir 4261, aktiv 659

Shtip 4188, aktiv 428

Ohër 4051, aktiv 732

Strumicë 3189, aktive 323

Strugë 2640, aktive 205

Koçanë 2205, aktiv 239

Kërçovë 1959, aktiv 154

Negotinë 1886, aktiv 441

Gjevgjeli 1775, aktiv 393

Sveti Nikolë 1248, aktiv 116

Kriva Pallankë 1046, aktive 113

Resnje 981, aktiv 156

Radovish 878, aktiv 112

Dibër 846, aktiv 51

Dellçevë 835, aktiv 99

Berovë 812, aktiv 114

Probishtip 672, aktiv 91

Vinicë 592, aktiv 59

Valandovë  494, aktiv 77

Krushevë 430, aktiv 138

Bogdanci 399, aktiv 81

Demir Kapijë 349, aktiv 82

Kratovë  326, aktiv 31

Demir Hisar 322, aktiv 48

Makedonski Brod 292, aktiv 37

Pehçevë 224, aktiv 28

Makedonska Kamenicë 201, aktive 8

Dojran 110, aktiv 11

Сподели на:

Related Posts