SOT JANË REGJISTRUAR 1.056 RASTE TË REJA TË COVID-19 – NUMRI I PËRGJITHSHËM I TË DIAGNOSTIKUARVE ËSHTË 120.882 ,727 PACIENTË JANË RIKUPERUAR –25 PERSONA KANË NDËRRUAR JETË

Ministria e Shëndetësisë informon, sipas të dhënave nga Instituti i Shëndetit Publik:

Gjatë 24 orëve të fundit, janë kryer 3.728 teste, dhe 1056 raste të reja të COVID-19 janë regjistruar në:

Shkup – 590, Manastir – 57, Prilep – 42, Veles – 36, Kavadar – 35, Kumanovë – 34, Ohër – 30, Tetovë – 28, Strumicë – 21, Gostivar – 19, Negotinë – 18, Strugë dhe Kërçovë -nga 16 raste në secilin qytet , Shtip, Koçanë, Gjevgjeli dhe Berovë – nga 13 raste, Dellçevë – 9, Sveti Nikolë- 8, Radovish dhe Probishtip – nga 7 raste , Kratovë – 6, Kriva Pallankë dhe Resnje- mga 5 raste , Vallandovë dhe Demir Kapijë -nga 4 raste, Krushevë, Demir Hisar dhe Makedonska Kamenica – nga 2 raste, Pehçevë – 1.

Janë regjistruar 727 pacientë të rikuperuar nga:

Shkup – 457, Prilep – 58, Kumanovë – 27, Gjevgjeli – 26, Gostivar – 22, Tetovë dhe Strumicë -nga 21 , Veles – 17, Shtip – 13, Manastir dhe Koçanë – nga 12 , Kriva Palankë – 8, Kërçovë, Resnje dhe Bogdanci – nga 5, Valandovë – 4, Probishtip – 3, Radovish, Krushevë dhe Pehçevë -nga 2, Sveti Nikolë, Negotinë, Dellçevë, Vinicë dhe Demir Hisar – nga 1.

Janë raportuar gjithsej 25 persona të vdekur, të moshës 29-87 vjeç, si vijon: 7 pacientë nga Shkupi,4 nga Prilepi, 4 nga Manastiri ,3 nga Kavadari- 3 ,1 nga Kumanova,1 nga Tetova, 1 nga Velesi, 1 nga Gostivari,1 nga Koçani, 1 nga Struga dhe1 nga Ohri.Të gjithë të raportuarit kanë ndërruar jetë tek të cilët ka pasur komorbiditete(sëmundje të tjera).

Janë kryer 3.728 teste përmes: ISHP-454, QSHP Shkup-103, QSHP Manastir-71, Klinika për Sëmundje Infektive dhe Gjendjes Febrile -0, Mjekësia Ligjore-13, Laboratori i Spitalit Kozle-13, KU Pulmonologji me Alergologji-5, SP 8-Shtatori -0, Zhan Mitrev (Filip i dytë) -189, Avicenna-267, Biotek-461, Sistina-311, laboratori Laor-195, Sinlab-159, Remedika-34, Objektet shëndetësore publike dhе Objektet shëndetësore private (provë e shpejtë) – gjithsej 1.452.

Deri më tani, në vend janë kryer gjithsej 595.686 testeve të Covid-19 .

Numri i përgjithshëm i personave të diagnostikuar me COVID-19 në vendin tonë që nga fillimi i epidemisë është 120.882, numri i pacientëve të rikuperuar është 102.201, numri i vdekjeve është 3.528 dhe numri i rasteve aktive është 15.153.

Sipas analizave epidemiologjike aktualisht, shpërndarja sipas qyteteve është si më poshtë:
Shpërndarja sipas qyteteve Të infektuara (gjithsej) Rastet aktive (gjithsej)

Shkup 53958, aktiv 7728

Prilep 6571, aktiv 920

Kumanovë 6305, aktiv 553

Tetovë 6031, aktiv 458

Gostivar 4276, aktiv 372

Kavadar 4151, aktiv 648

Veles 4081, aktiv 485

Manastir 4004, aktiv 472

Shtip 4000, aktiv 296

Ohër 3841, aktiv 588

Strumicë 3064, aktive 259

Strugë 2586, aktive 172

Koçanë 2111, aktiv 200

Kërçovë 1896, aktiv 102

Negotinë 1790, aktiv 427

Gjevgjeli 1627, aktiv 311

Sveti Nikolë 1198, aktiv 71

Kriva Pallankë 1017, aktive 112

Resnje 939, aktiv 128

Radovish 838, aktiv 81

Dibër 819, aktiv 25

Dellçevë 812, aktiv 83

Berovë 775, aktiv 96

Probishtip 637, aktiv 68

Vinicë 564, aktive 38

Valandovë 465, aktiv 75

Krushevë 409, aktiv 127

Bogdanci 375, aktiv 65

Demir Kapijë 326, aktiv 76

Kratovë 316, aktiv 25

Demir Hisar 314, aktiv 43

Makedonski Brod 277, aktiv 24

Pehçevë 206, aktive 11

Makedonska Kamenica 197, aktiv 5

Dojran 106, aktiv 9

Сподели на:

Related Posts