SOT JANË REGJISTRUAR 1.402 RASTE TË REJA TË COVID-19 – NUMRI I PËRGJITHSHËM I TË DIAGNOSTIKUARVE ËSHTË 131.424 ,761 PACIENTË JANË RIKUPERUAR –29 PERSONA KANË NDËRRUAR JETË


Gjatë 24 orëve të fundit, janë kryer 3.978 teste, dhe 1.402 raste të reja të COVID-19 janë regjistruar në: Shkup – 603, Manastir – 105, Kumanovë – 84, Veles – 82, Prilep – 70, Strumicë – 52, Ohër – 46 , Kavadar – 40, Shtip – 36, Gjevgjeli – 32, Tetovë dhe Gostivar – nga 28 , Koçanë- 23, Kërçovë – 21, Strugë – 20, Negotinë – 16, Resnje- 14, Sveti Nikollë – 13, Radovish dhe Vinicë – nga 11 , Kriva Pallankë dhe Valandovë – nga 10, Probishtipi – 8, Berovë dhe Makedonski Brod – nga 7, Demir Kapijë- 5, Delkçevë, Kratovë, Demir Hisari dhe Makedonska Kamenica – nga 3 , Krushevë, Pehçevë dhe Bogdanci -nga 2 , Dibër dhe Dojran -nga 1.

Janë regjistruar 761 pacientë të rikuperuar nga: Shkup- 388, Prilep – 51, Manastir – 45, Kavadar – 37, Gostivar – 28, Tetovë – 27, Kumanovë – 26, Veles – 24, Shtip dhe Negotinë – nga 19 , Gjevgjeli – 18, Strumicë – 13, Resnje – 9, Berova – 8, Probishtipi – 7, Kocani – 6, Kërçova, Kriva Pallankë dhe Sveti Nikolë -nga 5 , Radovish dhe Demir Kapijë – nga 4 Valandovë dhe Krushevë -nga 3, Kratovë, Demir Hisar dhe Bogdanci – nga dhe Dojran – 1.

Janë raportuar gjithsej 29 persona të vdekur: 10 nga Shkupi (49, 61 dhe nga 2 persona të moshës 62, 63, 68, 69, 72, 74 dhe 76), 3 nga Manastiri (62, 64, 71), 2 nga Prilepi (75 dhe 92), 2 nga Gostivari (70 dhe 74),2 nga Kavadari (50 dhe 62), 2 nga Shtipi (72 dhe 83),1 nga Strumica (78),1 nga Kumanova (84), 1 nga Koçani (76), 1 nga Kërçova (74), 1 nga Negotina (84)1 nga , Resnja (65), 1 nga Radovishi (58) dhe 1 nga Demir Hisari (80). Të gjithë pacientët kanë ndërruar jetë në spital.

Janë kryer 3.978 teste përmes: ISHP-777, QSHO Shkup-94, QSHP Manastir-101, Klinika për Sëmundje Infektive dhe Gjendjes Febrile-0, Mjekësia Ligjore-7, Laboratori i Spitalit Kozle-12, KU Pulmonologji me Alergologji-2,SP 8 Shtator-0, Instituti i Mikrobiologjisë-82, MANU-177, Zhan Mitrev (Philip II) -197, Avicenna-334, Biotek-285, Sistina-246, laboratori Laor-165, Sinlab – 63, Remedika-46, Plodnost – 62, Genea- 2,Objektet shëndetësore publike dhе Objektet shëndetësore private (teste të shpejta) – gjithsej 1,331.

Deri më tani, në vend janë kryer gjithsej 629.233 teste të Covid-19 .

Numri i përgjithshëm i personave të diagnostikuar me COVID-19 në vendin tonë që nga fillimi i epidemisë është 13.,424, numri i pacientëve të rikuperuar është 107.740, numri i vdekjeve është 3.810 dhe numri i rasteve aktive është 19.874.

Сподели на:

Related Posts