SOT JANË REGJISTRUAR 1.320 RASTE TË REJA TË COVID-19 – NUMRI I PËRGJITHSHËM I TË DIAGNOSTIKUARVE ËSHTË 132.740 ,457 PACIENTË JANË RIKUPERUAR –50 PERSONA KANË NDËRRUAR JETË

Gjatë 24 orëve të fundit, janë kryer 4.174 teste, dhe 1.320 raste të reja të COVID-19 u regjistruan në: Shkup – 580, Manastir – 113, Kumanovë – 75, Prilep – 59, Veles – 50, Ohër – 43, Kavadar- 41 , Tetovë – 38, Gostivar – 36, Strumicë – 32, Shtip – 31, Koçanë – 30, Gjevgjeli – 27, Resnje – 24, Kërçovë – 22, Radovish – 14, Strugë – 13, Berovë – 12, Negotinë – 10, Kriva Pallankë dhe Valandovë – nga 9 , Vinicë – 8, Bogdanci – 7, Dellçevë – 6, Sveti Nikolë dhe Makedonski Brod -nga 5 , Dibër, Probishtip, Demir Kapijë dhe Demir Hisar -nga 4 , Krushevë – 3, Kratovë dhe Pehçevë -nga 1.

Janë regjistruar 457 pacientë të rikuperuar nga: Shkupi – 133, Prilep – 46, Kavadar – 35, Kumanovë – 34, Veles – 22, Gostivar- 20, Shtip – 19, Tetovë dhe Negotinë – nga 18 , Manastir, Gjevgjeli dhe Strumicë -nga 15, Koçanë- 12, Kërçovë – 8, Sveti Nikollë – 7, Berovë – 6, Radovish dhe Probishtip -nga 5 , Resnje, Dellçevë dhe Vinicë -nga 4 , Valandovë – 3, Kriva Pallankë, Demir Kapijë dhe Makedonski Brod – nga 2 , Ohër, Kratovë dhe Demir Hisar – nga 1 .

Janë raportuar gjithsej 50 persona të vdekur: 19 nga Shkupi (95, 92, 86, 84, 81, 80, 80, 78, 76, 75, 73, 73, 70, 70, 70, 68, 62, 61, 60, 58 vjeç ), 4 nga Kërçova (63, 62, 56, 53), 3 nga Kumanova (74, 74, 56), 3 nga Manastiri (73, 69, 55),3 nga Shtipi (82, 67, 53), 2 nga Prilepi (82, 53),2 nga Velesi (77, 70),2 nga Strumica (84, 74), 3 nga Koçani (66, 63),2 nga Kriva Pallanka (77, 53), 1 nga Tetova (46), 1 nga Gostivari (65), 1 nga Kavadari (65),1 nga Ohri (58), 1 nga Struga (72),1 nga Negotina (62) dhe 1 nga Resnja (76). Nga të raportuarit 46 kanë ndërruar jetë në spital, ndërsa 4 kanë ndërruar jetë në shtëpi.

Janë kryer 4.174 teste përmes: ISHP-641, QSHP Shkup-95, QSHP Manastir-151, Klinika për Sëmundje Infektive dhe Gjendjes Febrile-4, Mjekësia Ligjore-6, Laboratori i Spitalit Kozle-0, KU Pulmonologji me Alergologji-8,SP 8 Shtatori -0, Instituti i Mikrobiologjisë-74, MANU-152, Zhan Mitrev (Philip II) -193, Avicenna-364, Biotek-369, Sistina-326, Laboratori Laor-259, Sinlab – 61, Remedika-41, Plodnost – 62, Genea – 7, Objektet shëndetësore publike dhе Objektet shëndetësore private (teste të shpejta)- gjithsej 1.361.

Deri më tani,në vend janë kryer gjithsej 633.407 teste të Covid-19 .

Numri i përgjithshëm i personave të diagnostikuar me COVID-19 në vendin tonë që nga fillimi i epidemisë është 132.740, numri i pacientëve të rikuperuar është 108.197, numri i vdekjeve është 3.860 dhe numri i rasteve aktive është 20.683.

Сподели на:

Related Posts