SOT JANË REGJISTRUAR 1.511 RASTE TË REJA TË COVID-19 – NUMRI I PËRGJITHSHËM I TË DIAGNOSTIKUARVE ËSHTË 130.022 ,587 PACIENTË JANË RIKUPERUAR –32 PERSONA KANË NDËRRUAR JETË

Gjatë 24 orëve të fundit, janë kryer 4.445 teste dhe 1.511 raste të reja të Covid-19 janë regjistruar në: Shkup-654,Kumanovë -116,Manastir- 86,Veles- 68,Prilep -64,Tetovë- 56,Gostivar -55,Kavadar, Shtip dhe Ohër -nga 44 raste ,Strumicë- 38,Gjevgjeli- 35,Kërçovë -25,Negotinë- 22,Koçanë dhe Radovish- nga 15 ,Probishtip -14,Strugë, Sveti Nikolë, Dibër, Berovë dhe Vinicë –nga  11,Vallandovë -10,Kriva Pallankë dhe Resnje- nga 9 ,Bogdancë -7,Makedonska Kamenica -5

,Kratovë dhe Makedonski Brod- nga 4 ,Pehçevë dhe Dojran -nga 3,Dellçevë, Krushevë dhe Demir Kapija -nga 2 dhe Demir Hisar -1

Janë regjistruar 587 pacientë të rikuperuar në:Shkup – 316, Prilep – 31, Kumanovë – 26, Veles – 23, Tetovë – 22, Kavadar dhe Manastir – nga 18, Gostivar – 17, Negotinë-14, Shtip, Strumicë dhe Gjevgjeli – nga 13, Kriva Pallankë – nga 8, Berovë dhe Krushevë – nga 6, Kocçanë, Kërçovë, Resnje dhe Probishtip- nga 5, Sveti Nikolë, Bogdanc, Demir Hisar dhe Makedonski Brod –nga  3, Ohër, Radovish, Vinicë, Valandovë dhe Demir Kapijë – nga 2, Dellçevë – 1.

Janë raportuar gjithësej 32 raste të vdekjes: 13 nga Shkupi (84, 83, 77, 75, 73, 68, 66, 64, 63, 63, 51, 42 dhe 41 vjeç),  2 nga Prilepi (79 dhe 68 vjeç), 2 nga Kumanova (70 dhe 61 vjeç),2 nga  Gostivari (72 dhe 69 vjeç),2 nga  Kavadari (88 dhe 49 vjeç),2 nga Shtipi (84 dhe 79 vjeç), 2 nga Strumica (86 dhe 80 vjeç),2 nga Negotina (81 dhe 67 vjeç), 1 nga Velesi ( 70 vjeç),1 nga Ohri (79 vjeç),1 nga Struga (72 vjeç),1 nga Gjevgjelia (58 vjeç) dhe 1 nga Dellçeva (33 vjeç).

Janë kryer 4.445 teste përmes: ISHP-969, QSHP Shkup-103, QSHP Manastir-119, Klinika për Sëmundje Infektive dhe Gjendjes Febrile-1, Mjekësia Ligjore-12, Laboratori i Spitalit Kozle-0, KU Pulmonologji me Alergologji-7, SP 8 Shtator -0, Instituti i Mikrobiologjisë-79, MANU-180, Zhan  Mitrev (Philip II) -166, Avicenna-415, Biotek-344, Sistina-329, laboratori Laor-256, Sinlab-67, Remedika-51, Plodnost – 0, Genea – 2 , Objektet shëndetësore publike dhе Objektet shëndetësore private (teste të shpejta)- gjithsej 1.345.

Deri më tani, në vend janë kryer gjithsej 625.255 teste të Covid-19.

Numri i përgjithshëm i personave të diagnostikuar me Covid-19 në vendin tonë që nga fillimi i epidemisë është 130.022, numri i pacientëve të rikuperuar është 106.979, numri i vdekjeve është 3.781 dhe numri i rasteve aktive është 19.262.

Сподели на:

Related Posts