SOT, JANË REGJISTRUAR 1039 RASTE TË REJA TË COVID-19 – NUMRI I PËRGJITHSHËM I TË DIAGNOSTIKUARVE ËSHTË 56164, 998 PACIENTË JANË RIKUPERUAR – 15PERSONA KANË NDËRRUAR JETË

Gjatë 24 orëve të fundit janë kryer 3143 teste dhe 1039 raste të reja të Covid-19 janë regjistruar në:
Shkup-546, Kumanovë-38, Shtip-27, Prilep-83, Tetovë-30, Strugë-24, Veles-25, Manastir-41, Ohër-32, Kavadar-18, Gostivar-48, Gjevgjeli-14, Strumicë- 9, Kriva Pallankë-5, Radovish-7, Krushevë-4, Probishtip-5, Demir Hisar-6, Makedonski Brod -3, Pehçevë-1, Berovë-1, Vallandovë-3, Vinicë-3, Dellçevë-3, Kratovë -1, Sveti Nikolë-9, Kërçovë-28, Resnjë-14, Negotinë-11.Instituti i Shëndetit Publik regjistroi 998 pacientë të rikuperuar nga: Shkup-402, Kumanovë-63, Dibër-6, Shtip-43, Prilep-57, Tetovë-72, Veles-86, Kavadar-30, Gostivar-45, Gjevgjeli-19, Strumicë-40, Kriva Pallankë-9, Radovish-13, Koçanë-34, Probishtip-11, Makedonski Brod-1, Berovë-4, Valandovë-4, Vinicë-14, Kratovë-9, Sveti Nikolë-19, Negotinë-17 .Kanë ndërruar jetë 15 persona, gjashtë pacientë nga Prilepi (65, 65, 69, 69, 69 dhe 72), një pacientë nga Shkupi (73), një nga Dibra (60), një pacientë nga Velesi (71), një pacientë nga Manastiri (64),një nga Kavadari (66),një nga Demir Hisari (84),një nga Sveti Nikolë (56),një nga Kërçova (55) dhe një pacientë nga Resnja (84). Të gjithë pacientët kanë ndërruar jetë në spital.Numri i përgjithshëm i rasteve të diagnostikuara në vendin tonë që nga fillimi i epidemisë është 56164, numri i pacientëve të rikuperuar është 33892, numri i vdekjeve është 1561 dhe numri i rasteve aktive është 20711.Nga dje, janë regjistruar dy teste kontrolli, dhe sipas analizave të përfunduara epidemiologjike deri më tani, shpërndarja sipas qyteteve është si më poshtë:
• Shkupi 24660, aktiv 9985 • Kumanovë 3482, aktiv 915 • Dibër 430, aktiv 80 • Stip 2466, aktiv 515 • Prilep 2688, aktiv 982 • Tetovë 3579, aktiv 946 • Strugë 1306, aktiv 442 • Veles 1778, aktiv 709 • Manastir 1765, aktiv 905 • Ohër 1429, aktiv 620 • Kavadar 1077, aktiv 427 • Gostivar 2210, aktiv 795 • Gjevgjeli 672, aktiv 221 (49 persona nga NJR Gjevgjelia janë banorë të Dojranit, 120 të Bogdancit dhe 12 janë shtetas të huaj) • Strumicë 1564, aktiv 566 • Kriva Pallankë 398, aktiv 122 • Radovish 394, aktiv 117 • Krushevë 117, aktiv 75 • Kocanë 1159, aktiv 290 • Probishtip 327, aktiv 70 • Demir Hisar 179, aktiv 80 • Makedonski Brod 148, aktiv 33 • Pehchevë 95, aktiv 24 • Berovë 335, aktiv 92 • Valandovë 194, aktiv 71 • Vinicë 348, aktiv 171 • Delçevë 405, aktiv 181 (112 persona nga NJR Delçevë janë nga Makedonska Kamenica) • Kratovë 145, aktiv 62 • Sveti Nikolë 758 , aktiv 212 • Kërçovë 1157, aktiv 545 • Resnjë 414, aktiv 176 • Negotinë 485, aktiv 282 (jetojnë 51 persona nga NP Negotinë të Demir Kapisë).
Janë krzer 3143 teste përmes: ISHP-643, QSHP Shkup-79, Avicenna-362, Biotek-376, MANU-262, Zhan Mitrev (Filip i Dytë) -306, Sistina me metodën PCR -256, laboratori Laor-50, mjekësia ligjore -3, QSHP Manastir-77, Klinika e Sëmundjeve Infektive-13, GAK-11, Sinlab-46, Remedika-45, spitali laboratorik Kozle-15,SHSH (test i shpejtë) -598, Pulmonologji me alergologji -1, laboratorë nga jashtë- 0 Deri më tani, në vend janë kryer gjithsej 316,662 teste të Covid-19 .Rastet aktive nga komunat në Shkup sot (pas përfundimit të anketave epidemiologjike, mund të ketë një ndryshim në shpërndarjen sipas komunave në Shkup)
• Çair – 620 • Gazi Baba – 1485 • Aerodrom -1437 • Karposh – 1177 • Qendër – 1190 • Kisela Voda – 1229 • Gjorce Petrov – 844 • Butel – 573 • Shuto Orizari – 201 • Studeniçani – 51 • Saraj – 158 • Haraçinë -32 • Ilinden – 242 • Sopishte – 66 • Çuçer Sandevo – 98 • Petrovec –126 • Zelenikovo -73 • Të huaj – 175 • Të papërcaktuar – 208 persona.

Сподели на:

Related Posts