SOT JANË REGJISTRUAR 106 RASTE TË REJA TË COVID-19 – NUMRI I PËRGJITHSHËM I TË DIAGNOSTIKUARVE ËSHTË 84129 ,603 PACIENTË JANË RIKUPERUAR – 20 PERSONA KANË NDËRRUAR JETË


Ministria e Shëndetësisë informon se në 24 orët e fundit janë kryer 761 teste, dhe 106 raste të reja të Covid-19 janë regjistruar në: Shkup-72, Kumanovë-4, Shtip-2, Prilep-5, Tetovë-3, Manastir-1, Kavadar-4, Gostivar-6, Strumicë-5, Radovish-1, Koçanë-1, Berovë-1, Resnjë-1.

Sot, Instituti i Shëndetit Publik regjistron 603 pacientë të rikuperuar nga: Shkupi-230, Kumanovë-24, Dibër-5, Shtip-18, Prilep-51, Tetovë-8, Strugë-30, Veles-20, Manastiri-26, Ohër-54 , Kavadar-27, Gostivar-14, Gjevgjeli-11, Strumicë-8, Radovish-8, Koçanë-10, Probishtip-5, Demir Hisar-2, Makedonski Brod-2, Pehçevë-7, Berovë-4, Vinicë-2 , Kratovë-3, Sveti Nikolë-4, Kërçovë-7, Resnjë-3 dhe Negotinë-20.

Kanë ndërruar jetë 20 persona, katër pacientë nga Shkupi (85, 63, 86 dhe 77), një nga Kumanova (65), një nga Dibra (68), dy pacientë nga Prilepi (75 dhe 81), dy nga Manastiri (84 dhe 69), një nga Ohri (55), një nga Kavadari (81), tre pacientë nga Gostivari (55, 59 dhe 67), një nga Kriva Pallanka (82), një nga Krusheva (49), një nga Valandova (64) dhe dy nga Negotina (66 dhe 80).Të gjithë pacientët ndërruan jetë në kushte spitalore.

Numri i përgjithshëm i rasteve të diagnostikuara në vendin tonë që nga fillimi i epidemisë është 84129, numri i pacientëve të rikuperuar është 63532, numri i vdekjeve është 2550 dhe numri i rasteve aktive është 18047. Statistikat e djeshme regjistruan një test kontrolli, dhe sipas analizave të përfunduara epidemiologjike aktualisht shpërndarja sipas qyteteve është si më poshtë:

• Shkup 36375, aktiv 10757

• Kumanovë 4775, aktiv 473

• Dibër 641, aktiv 114

• Shtip 3316, aktiv 208

• Prilep 4261, aktiv 462

• Tetovë 4788, aktiv 810

• Strugë 2062, aktiv 296

• Veles 2780, aktiv 443

• Manastir 3053, aktiv 485

• Ohër 2468, aktiv 463

• Kavadar 2163, aktiv 487

• Gostivar 3402, aktiv 506

• Gjevgjeli 1177, aktiv 266 (80 persona nga NJR Gjevgjeli janë banorë të Dojranit, 202 të Bogdancit dhe 12 janë shtetas të huaj)

• Strumicë 2326, aktive 588

• Kriva Palankë 635, aktiv 121

• Radovish 626, aktiv 99

• Krushevë 167, aktiv 73

• Koçanë 1609, aktiv 193

• Probishtip 450, aktiv 35

• Demir Hisar 237, aktiv 35

• Makedonski Brod 220, aktiv 23

• Pehçevë 156, aktive 25

• Berovë 503, aktiv 46

• Valandovë 313, aktiv 50

• Vinicë 448, 60 aktiv

• Delçevë 671, aktiv 206 (183 persona nga NJR Delçevë janë nga Makedonska Kamenica)

• Kratovë 193, aktiv 12

• Sveti Nikolë 1043, aktiv 82

• Kërçovë 1578, aktiv 203

• Resnjë 654, aktiv 140

• Negotinë 1039, aktiv 286 (165 persona nga NJR Negotinë janë banorë të Demir Kapisë)

761 teste janë kryer përmes: ISHP-172, QSHP Shkup-45, Avicenna-0, Biotek-15, MANU-54, Zhan Mitrev (Filip i dytë) -106, Sistina me metodën PCR -274, laboratori Laor-0, mjekësia ligjore -0, QSHP Manastir-0, Klinika e Sëmundjeve Infektive-0, GAK-30, Sinlab-0, Remedika-0, Spitali Laborator Kozle-0, SHSH (testi i shpejtë) -61, KU Pulmonologji me Alergologji -4, laboratorë nga jashtë- 0.
Deri më tani, në vend janë kryer gjithsej 405.108 teste të Covid-19.

Сподели на:

Related Posts