SOT JANË REGJISTRUAR 237 RASTE TË REJA TË COVID-19 – NUMRI I PËRGJITHSHËM I TË DIAGNOSTIKUARVE ËSHTË 84024 ,460 PACIENTË JANË RIKUPERUAR – 8 PERSONA KANË NDËRRUAR JETË

Ministria e Shëndetësisë informon se në 24 orët e fundit janë kryer 1525 teste, dhe 237 raste të reja të Covid-19 janë regjistruar në: Shkup-123, Kumanovë-15, Dibër-1, Shtip-4, Prilep-8, Tetovë-7, Strugë-11, Veles-5, Manastir-5, Ohër-13, Kavadar-11, Gjevgjeli-6, Strumicë-5, Kriva Pallankë-3, Radovish-2, Koçanë-3, Probishtip-1, Demir Hisar-1, Berovë-2, Vinicë-1, Sveti Nikolë-1, Kërçovë-2, Resnjë-1, Negotinë-6.

Sot, Instituti i Shëndetit Publik regjistroi 460 pacientë të rikuperuar nga: Shkup-219, Kumanovë-28, Dibër-6 Stip-8, Prilep-27, Tetovë-22, Veles-14, Manastir-21, Kavadar-27, Gostivar-18, Gjevgjeli-12, Strumicë-11, Kriva Pallankë-4, Radovish-4, Koçanë-9, Demir Hisar-1 Makedonski Brod-1, Valandovë-5, Kratovë-1, Sveti Nikolë-3, Kërçovë-8, Resnjë-2 dhe Negotinë-9.

Kanë ndërruar jetë 8 persona , një pacientë nga Shkupi (75), dy nga Kumanova (61 dhe 65), një nga Shtipi (71), një nga Manastiri (66), një nga Ohri (79), një nga Radovishi (75) dhe një pacientë nga Koçani (67). Njëri prej tyre ndërroi jetë jashtë spitalit , të tjerët ndërruan jetë në spital.

Numri i përgjithshëm i rasteve të diagnostikuara në vendin tonë që nga fillimi i epidemisë është 84024, numri i pacientëve të rikuperuar është 62929, numri i vdekjeve është 2530 dhe numri i rasteve aktive është 18565. Nga statistikat e djeshme regjistrohen dy teste kontrolli aktualisht shpërndarja sipas qyteteve është si më poshtë:

• Shkup 36302, aktiv 10918

• Kumanovë 4771, aktiv 494

• Dibër 641, aktiv 120

• Shtip 3315, aktiv 225

• Prilep 4256, aktiv 510

• Tetovë 4785, aktive 815

• Strugë 2063, aktive 327

• Veles 2780, aktiv 463

• Manastir 3052, aktiv 512

• Ohër 2468, aktiv 518

• Kavadar 2159, aktiv 511

• Gostivar 3397, aktiv 518

• Gjevgjeli 1176, aktiv 276 (77 persona nga NJR Gjevgjeli janë banorë të Dojranit, 200 të Bogdancit dhe 12 janë shtetas të huaj)

• Strumicë 2321, aktiv 591

• Kriva Palankë 633, aktive 120

• Radovish 625, aktiv 106

• Krushevë 167, aktiv 74

• Koçanë 1608, aktiv 202

• Probishtip 450, aktiv 40

• Demir Hisar 237, aktiv 37

• Makedonski Brod 220, aktiv 25

• Pehçevë 156, aktive 32

• Berovë 502, aktiv 49

• Valandovë 314, aktiv 52

• Vinicë 448, aktiv 62

• Delçevë 671, aktiv 206 (182 persona nga NJR Delçevë janë nga Makedonska Kamenica)

• Kratovë 193, aktive 15

• Sveti Nikolë 1044, aktiv 87

• Kërçovë 1578, aktiv 210

• Resnjë 653, aktiv 142

• Negotinë 1039, aktiv 308 (162 persona nga NJR Negotinë janë banorë të Demir Kapisë)

1525 teste janë lryer përmes: ISHP-331, QSHP Shkup-36, Avicenna-165, Biotek-220, MANU-135, Zhan Mitrev (Filip i dytë) -114, Sistina me metodën PCR -282, laboratori Laor-112, Mjekësia Ligjore -0, QSHP Manastir-45, Klinika e Sëmundjeve Infektive-0, GAK-0, Sinlab-27, Remedika-0, spitali laboratorik Kozle-0, SHSHS (provë e shpejtë) -56, Pulmonologjime Alergologji -2, laboratorë nga jashtë- 0 .

Deri më tani, në vend janë kryer gjithsej 404.347 teste të Covid-19 .

Сподели на:

Related Posts