SOT, JANË REGJISTRUAR 1192 RASTE TË REJA TË COVID-19 – NUMRI I PËRGJITHSHËM I TË DIAGNOSTIKUARVE ËSHTË 35097, 359 PACIENTË JANË RIKUPERUAR – 22 PERSONA KANË NDËRRUAR JETË

Ministria e Shëndetësisë informon se gjatë 24 orëve të fundit janë kryer 3211 teste, dhe janë regjistruar 1192 raste të reja të Covid-19 në:

Shkup-571,
Kumanovë-63,
Dibër-15,
Shtip-50,
Prilep-51,
Tetovë-87,
Strugë-10,
Veles-42,
Manastir-43,
Ohër-49,
Kavadar-15,
Gostivar-40,
Gjevgjeli-6,
Strumicë-36,
Kriva Pallankë-3,
Radovish-4,
Krushevë-6,
Koçanë-27,
Probishtip -14,
Demir Hisar-5,
Berovë-1,
Vinicë-7,
Delçevë-2,
Kratovo-3,
Sveti Nikolë-7,
Kërçovë-22,
Resnjë-11,
Negotinë-2.

Sot, Instituti i Shëndetit Publik regjistroi 359 pacientë të rikuperuar nga:
Shkup-206,
Kumanovë-15,
Dibër-2,
Shtip-11,
Prilep-17,
Tetovë-11,
Veles-3,
Manastir-9,
Kavadar-11,
Gostivar-4 ,
Gjevgjeli-4,
Strumicë-14,
Radovish-3,
Kocanë-27,
Probishtip-4,
Pehçevë-1,
Berovë-1,
Vallandovë-3,
Sveti Nikolë-1,
Kërçovë-6,
Resnjë-2,
Negotinë-4.

Kanë ndërruar jetë 22 persona , tetë pacientë nga Shkupi (78, 78, 61, 60, 81, 70, 84 dhe 51vjeç), dy nga Shtipi (80 dhe 80 vjeç), një nga Prilepi (65 vjeç), dy nga Tetova (41 dhe 66 vjeç), dy nga Velesi (75 dhe 57 vjeç), dy pacientë nga Manastiri (71 dhe 66 vjeç) dhe dy nga Ohri (54 dhe 73 vjeç), një pacientë nga Gostivari (72 vjeç), një nga Krusheva (81 vjeç) dhe një pacientë nga Pehçeva ( 53vjeç). Njëri prej tyre ka ndërruar jetë jashtë spitalit, të tjerët kanë mdërruar jetë në kushte spitalore.

Numri i përgjithshëm i raateve të diagnostikuara në vendin tonë që nga fillimi i epidemisë është 35097, numri i pacientëve të rikuperuar është 22024, numri i vdekjeve është 1071 dhe numri i rasteve aktive është 12002. Sot, janë regjistruar tre teste kontrolli nga dje, dhe sipas analizave të përfunduara epidemiologjike aktualisht shpërndarja sipas qyteteve është si më poshtë:

• Shkup 15313, aktiv 5668
• Kumanovë 2454, aktiv 521
• Dibër 362, aktiv 68
• Shtip 1796, aktiv 346
• Prilep 1571, aktiv 648
• Tetovë 2460, aktiv 726
• Strugë 858, aktiv 125
• Veles 966, aktiv 542
• Manastir 814, aktiv 353
• Ohër 822, aktiv 325
• Kavadar 585, aktiv 251
• Gostivar 1316, aktiv 285
• Gjevgjeli 425, aktiv 189 (21 persona nga PE Gjevgjeli janë banorë të Dojranit, 70 të Bogdancit dhe 12 janë shtetas të huaj)
• Strumicë 1074, aktive 586
• Kriva Palankë 259, aktive 107
• Radovish 258, aktiv 89
• Krushevë 41, aktive 18
• Koçanë 784, aktiv 229
• Probishtip 228, aktiv 81
• Demir Hisar 92, aktiv 25
• Makedonski Brod 105, aktiv 8
• Pehçevë 60, aktive 6
• Berovë 222, aktiv 53
• Valandovë 111, aktiv 36
• Vinicë 201, aktiv 84
• Delçevë 275, aktiv 120 (68 persona nga PE Delçevë janë nga Makedonska Kamenica)
• Kratovë 71, aktiv 41
• Sveti Nikolë 510, aktiv 99
• Kërçovë 619, aktiv 201
• Resnjë 267, aktiv 80
• Negotinë 178, aktiv 92 (19 persona nga NP Negotinë janë banorë të Demir Kapisë)

Janë bërë 3211 përmes: ISHP-së-977, QSHP Shkup-180, Avicenna-497, Biotek-260, MANU-297, Zjan Mitrev (Filip i dytë) -275, Sistina me metodën PCR -230, laboratori Laor-61, mjekësia ligjore -17, QSHP Manastir-104, Klinika e Sëmundjeve Infektive-12, GAK-0, Sinlab-153, Remedika-41, spitali laboratorik Kozle-0, SHSH Shkup (provë e shpejtë) – 107, laboratorë nga jashtë -0.

Deri më tani, në vendë janë kryer gjithësej 259,115 teste të Covid-19 .

Në 24 orët e fundit ,12 pacientë janë pranuar në Klinikën e Sëmundjeve Infektive.Gjithësej 160 pacientë janë të shtruar në spital.130 pacientë janë në mbështetje të oksigjenit,nuk ka pacientë në ventilim mekanik.

Në spitalin në Kozle janë hospitalizuar 9 pacientë pozitivë dhe 1 fëmijë i dyshuar për Covid-19 dhe 22 pacientë të rritur, pozitivë dhe të dyshuar për virusin.

Janë pranuar 8 pacientë në Spitalin “8 Shtatori”, dhe gjithësej 79 pacientë janë të shtruar në spital. 2 pacientë janë në pajisje për frymëmarje -respirator.

Tridhjetë pacientë pozitivë dhe të dyshuar për covid-19 janë të shtruar në Institutin e TB.

70 pacientë janë të shtruar në spitalin në Manastir, dhe 52 pacientë janë në spitalin e Shtipit. 421 pacientë pozitivë dhe të dyshuar për Covid-19 janë të hospitalizuar në repartet infektive në Tetovë, Ohër, Veles, Kumanovë, Prilep, Gostivar, Strumicë, Strugë, Koçan, Gjevgjeli, Kërçovë, Kavadar.

Rastet aktive nga komunat në Shkup sot (pas përfundimit të anketave epidemiologjike, mund të ketë një ndryshim në shpërndarjen sipas komunave në Shkup)
• Çair – 321
• Gazi Baba – 757
• Aerodrom -927
• Karposh – 805
• Qendra – 762
• Kisela Voda – 699
• Gjorçe Petrov – 460
• Butel – 316
• Shuto Orizari – 70
• Studeniçanë – 24
• Saraj – 51
• Haraçina -14
• Ilinden – 131
• Sopishte – 47
• Çuçerr Sandevë – 30
• Petrovec –50
• Zelenikova -24
• të huaj – 67
• Të pashpërndara-113

Сподели на:

Related Posts