SOT, JANË REGJISTRUAR 1275 RASTE TË REJA TË COVID-19 – NUMRI I PËRGJITHSHËM I TË DIAGNOSTIKUARVE ËSHTË 36372, 502 PACIENTË JANË RIKUPERUAR – 13 PERSONA KANË NDËRRUAR JETË

Ministria e Shëndetësisë informon se në 24 orët e fundit janë kryer 3331 teste, dhe 1275 raste të reja të Covid-19 janë regjistruar në: Shkup-519,
Kumanovë-70,
Shtip-36,
Prilep-75,
Tetovë-85,
Strugë-30,
Veles-47,
Manastir-69,
Ohër-24,
Kavadar-40,
Gostivar-55,
Gjevgjeli-22,
Strumicë-39,
Kriva Pallankë-7,
Radovish-15,
Krushevë-2,
Koçqnë-20,
Probishtip-13,
Demir Hisar-2,
Makedonski Brod-5,
Berovë-6,
Valandovë-2,
Vinicë-8,
Dellçevë-7,
Kratovë-12,
Sveti Nikolë-6,
Kërçovë-34,
Resnjë-6,
Negotinë-19.

Sot, Instituti i Shëndetit Publik regjistron 502 pacientë të rikuperuar nga:
Shkup-306,
Kumanovë-25,
Shtip-17,
Prilep-12,
Tetovë-12,
Strugë-9,
Veles-12,
Manastir-14,
Ohër-28,
Kavadar-6 ,
Gjevgjeli-12,
Strumicë-17,
Kriva Pallankë-1,
Radovish-3,
Koçanë-11,
Probishtip-4,
Demir Hisar-1,
Makedonski Brod-1,
Sveti Nikolë-2,
Kërçovë-5,
Resnjë-3 dhe
Negotinë -1

Kanç ndërruar jetë13 persona , një pacientë nga Shkupi (86vjeç), një nga Shtipi (87vjeç), katër pacientë nga Prilepi (50, 65, 75 dhe 73vjeç), një nga Tetova (71vjeç), një nga Struga (31vjeç), një pacientë nga Manastiri (65 vjeç), një nga Ohri (82 vjeç), një nga Strumica (82 vjeç), një nga Koçani (72 vjeç) dhe një pacientë nga Berova (76 vjeç). Njëri prej tyre ka ndërruar jetë jashtë spitalit , të tjerët ndërruan jetë në kushte spitalore.

Numri i përgjithshëm i rasteve të diagnostikuara në vendin tonë që nga fillimi i epidemisë është 36,372, numri i pacientëve të rikuperuar është 22,526, numri i vdekjeve është 1,084 dhe numri i rasteve aktive është 12,762.
Sipas analizave të përfunduara epidemiologjike deri më tani, shpërndarja sipas qyteteve është si më poshtë
• Shkup 15832, aktiv 5880
• Kumanovë 2522, aktiv 564
• Dibër 362, aktiv 68
• Shtip 1832, aktiv 364
• Prilep 1646, aktiv 707
• Tetovë 2548, aktiv 801
• Strugë 888, aktive 145
• Veles 1013, aktiv 577
• Manastir 884, aktiv 408
• Ohër 845, aktiv 319
• Kavadar 625, aktiv 285
• Gostivar 1371, aktiv 340
• Gjevgjeli 447, aktiv 199 (21 persona nga PE Gjevgjeli janë banorë të Dojranit, 76 të Bogdancit dhe 12 janë shtetas të huaj)
• Strumicë 1113, aktiv 607
• Kriva Pallankë 266, aktiv 113
• Radovish 273, aktiv 101
• Krushevë 43, aktive 20
• Koçanë 804, aktiv 237
• Probishtipi 239, aktiv 88
• Demir Hisar 94, aktiv 26
• Makedonski Brod 110, aktiv 12
• Pehçevë 60, aktive 6
• Berovë 228, aktive 58
• Valandovë 113, aktiv 38
• Vinicë 209, aktiv 92
• Delçevë 282, aktiv 127 (68 persona nga PE Delçevë janë nga Makedonska Kamenica)
• Kratovë 83, aktiv 53
• Sveti Nikolë 517, aktiv 104
• Kërçovë 653, aktiv 230
• Resnjë 273, aktiv 83
• Negotinë 197, aktiv 110 (21 persona nga PE Negotinë janë banorë të Demir Kapisë)

Janë bërë 3331teste përmes: ISHP-1152,QSHP Shkup-173, Avicenna-525, Biotek-275, MANU-292, Zhan Mitrev (Filip i dytë) -237, Sistina me metodën PCR -279, laboratori Laor-54, Mjekësia Ligjore -31, QSHP Manastir-148, Klinika Infektive-14, GAK-0, Sinlab-83, Remedika-48, spitali laboratorik Kozle-20, laboratorë nga jashtë-0. Deri më tani,në vendë janë kryer gjithësej 262,446 teste të Covid-19 .

Në 24 orët e kaluara, 7 pacientë u pranuan në Klinikën e Sëmundjeve Infektive. Gjithësej 158 pacientë janë të hospitalizuar. 131 pacientë janë në mbështetje të oksigjenit, nuk ka pacientë me ventilim mekanik.

Në spitalin në Kozle janë hospitalizuar 8 pacientë pozitivë dhe 1 fëmijë i dyshuar për Covid-19 dhe 23 pacientë të rritur, pozitivë dhe të dyshuar për virusin.

Janë pranuar 9 pacientë në spitalin “8 Shtatori”, dhe gjithësej 79 pacientë janë të shtruar në spital. 13 pacientë janë në pajisje për frymëmarrje -respirator.

44 pacientë, pozitivë dhe të dyshuar për Covid-19, janë të shtruar në Institutin e TB.

71 pacientë janë të shtruar në spitalin e Manastirit , dhe 52 pacientë janë në spitalin e Shtipit. 452 pacientë pozitivë dhe të dyshimtë për Kovid-19 janë të hospitalizuar në repartet infektive në Tetovë, Ohër, Veles, Kumanovë, Prilep, Gostivar, Strumicë, Strugë, Koçanë, Gjevgjeli, Kërçovë, Kavadar.

Rastet aktive nga komunat në Shkup sot (pas përfundimit të anketave epidemiologjike, mund të ketë një ndryshim në shpërndarjen sipas komunave në Shkup)
• Çair – 338
• Gazi Baba – 781
• Aerodrom-950
• Karposh – 834
• Qendra – 791
• Kisela Voda – 716
• Gjorçe Petrov – 483
• Butel – 319
• Shuto Orizari – 78
• Studeniçani – 29
• Saraj – 57
• Araçinovë -13
• Ilinden – 135
• Sopishte – 49
• Çuçer Sandevo – 38
• Petrovec –54
• Zelenikovo -26
• Të huaj – 72
• Të pa shpërndarë- 117

Сподели на:

Related Posts