SOT JANË REGJISTRUAR 129 RASTE TË REJA TË COVID-19 – NUMRI I PËRGJITHSHËM I TË DIAGNOSTIKUARVE ËSHTË 78434 ,1122 PACIENTË JANË RIKUPERUAR – 22 PERSONA KANË NDËRRUAR JETË

Ministria e Shëndetësisë informon se në 24 orët e fundit janë kryer 591 teste, dhe janë regjistruar 129 raste të reja të Covid-19 në: Shkup-63, Kumanovë-4, Shtip-4, Prilep-14, Tetovë-7, Veles-4, Manastir-1, Ohër-2, Kavadar-12, Gostivar-2, Gjevgjeli-4, Strumicë-1, Kriva Pallankë-1, Radovish-1, Koçanë-1, Pehçevë-1, Berovë-1, Vinicë-1, Dellçevë -1, Kërçovë-3, Negotinë-1.

Instituti i Shëndetit Publik regjistroi 1,122 pacientë të rikuperuar nga: Shkup-275, Kumanovë-29, Dibër-35, Shtip-25, Prilep-67, Tetovë-34, Strugë-3, Veles-51, Manastir-89, Ohër-8, Kavadar-84, Gostivar-43, Gjevgjeli-20, Strumicë-15, Kriva Pallankë-14, Radovish-7, Krushevë-2, Koçanë-17, Probishtip-13, Demir Hisar-5, Pehçevë-7, Berovë-21, Valandovë-3, Vinicë-41, Dellçevë-79, Sveti Nikolë-11, Kërçovë-62, Resnjë-24 dhe Negotinë-38.

Kanë ndërruar jerë 22 persona , tre pacientë nga Shkupi (44, 61 dhe 67), një nga Kumanova (88), një nga Dibra (43),një nga Shtipi (64), u raportuan nëntë pacientë nga Prilep, tre prej të cilëve ndërruan jetë në 24 orët e kaluara (85, 81, 87, 87, 70, 96, 69, 79 dhe 68), dy nga Struga (86 dhe 78), një pacientë nga Velesi (75), një nga Manastiri (58), një nga Gjevgjelia (72), një nga NJR Dellçevë / Makedonska Kamenica (86) dhe një pacientë nga Kërçova (69). Pacientët ndërruan jetë në spital.

Numri i përgjithshëm i raateve të diagnostikuara në vendin tonë që nga fillimi i epidemisë është 78434, numri i pacientëve të rikuperuar është 55155, numri i vdekjeve është 2314 dhe numri i rasteve aktive është 20965.

Sipas analizave të përfunduara epidemiologjike deri më tani, shpërndarja sipas qyteteve është si më poshtë:

• Shkup 33844, aktiv 11609 • Kumanovë 4469, aktiv 576 • Dibër 590, aktiv 139 • Shtip 3193, aktiv 362 • Prilep 3945, aktiv 792 • Tetovë 4609, aktiv 970 • Strugë 1904, aktiv 404 • Veles 2603, aktiv 568 • Manastir 2867, aktiv 716 • Ohër 2218, aktiv 627 • Kavadar 1892, aktiv 557 • Gostivar 3231, aktiv 657 • Gjevgjeli 1060 aktiv 314 (71 persona nga NJR Gjevgjelia janë banorë të Dojranit, 180 të Bogdancit dhe 12 janë shtetas të huaj) • Strumicë 2158 , aktiv 619 • Kriva Palankë 567, aktiv 121 • Radovish 578, aktiv 133 • Krushevë 155, aktiv 68 • Koçanë 1516, aktiv 254 • Probishtip 428, aktiv 52 • Demir Hisar 227, aktiv 39 • Makedonski Brod 208, aktiv 33 • Pehçevë 129, aktiv 15 • Berovë 469, aktiv 76 • Valandovë 274, aktiv 55 • Vinicë 430, aktiv 65 • Delçevë 643, aktiv 211 (177 persona nga NJR Delçevë janë nga Makedonska Kamenica) • Kratovë 181, aktiv 24 • Sveti Nikolë 1010, aktiv 146 • Kërçovë 1512, aktiv 275 • Resnjë 600, aktiv 149 • Negotinë 924, aktiv 339 (147 persona nga NJR Negotinë janë banorët e Demir Kapisë).

591 teste janë kryer përmes: ISHP-135, QSHP Shkup-28, Avicenna-0, Biotek-0, MANU-79, Zhan Mitrev (Filip dyrë) -93, Sistina me metodën PCR -155, laboratori Laor-0, mjekësia ligjore -0, QSHP Manastir-0, Klinika Infektive-2, GAK-26, Sinlab-0, Remedika-0, spitali laboratorik Kozle-0, SHSH(test i shpejtë) -73, UK Pulmonologji me alergologji -0, laboratorë nga jashtë- 0 Deri më tani,në vend janë kryer gjithsej 381.207 teste të Covid-19 .

Rastet aktive nga komunat në Shkup (pas përfundimit të anketave epidemiologjike, mund të ketë një ndryshim në shpërndarjen sipas komunave në Shkup):

-Gazi Baba – 1712; Aerodrom- 1589; Kisela Voda – 1560; Karposh – 1522; Qendra – 1309; Gjorçe Petrov – 1071; Çair – 697; Butel – 591; Ilinden – 312; Shuto Orizari – 187; Saraj – 176; Petrovec – 113; Zelenikov- 110; Çuçer Sandev- 103; Sopishte – 85; Studeniçan – 59; Araçinovë – 23; Të huaj – 274; Të pashpërndara – 116 persona.

Сподели на:

Related Posts