SOT JANË REGJISTRUAR 1293 RASTE TË REJA TË COVID-19 – NUMRI I PËRGJITHSHËM I TË DIAGNOSTIKUARVE ËSHTË 115.222 ,339 PACIENTË JANË RIKUPERUAR – 24 PERSONA KANË NDËRRUAR JETË

Ministria e Shëndetësisë informon, sipas të dhënave nga Instituti i Shëndetit Publik:

Gjatë 24 orëve të fundit, janë kryer 4.094 teste dhe 1.293 raste të reja të COVID-19 u regjistruan në: Shkup – 626, Prilep – 88, Veles – 60, Gostivar, Kavadar dhe Manastir – nga 48 raste në secilin qytet, Tetovë – 46, Shtip – 41, Negotinë – 36, Ohër – 34, Strumicë – 33, Kumanovë – 28, Koçanë – 23, Radovish – 18, Gjevgjeli – 17, Probishtipi – 12, Vallandovë dhe Demir Kapijë – nga 11 raste në secilin qytet, Kërçovë – 10, Dellçevë – 9, Strugë, Kriva Pallankë dhe Berovë – nga 8 raste në secilin qytet, Krushevë – 6, Resnje – 5, Bogdanci – 4, Sveti Nikolë – 3, Dibër, Vinicë, Pehçevë dhe Dojran –nga 1 raste në secilin qytet.

Janë regjistruar 339 pacientë të rikuperuar nga: Shkup – 220, Prilep – 25, Gjevgjeli – 14, Tetovë dhe Veles –nga 9 të rikuperuar në secilin qytet, Kumanovë – 8, Gostivar – 7, Strumicë – 6, Kriva Pallankë dhe Bogdanci – nga 5, Shtip dhe Manastir –nga 4, Kërçovë, Berovë dhe Demir Hisar –nga 3, Kavadar, Koçanë, Probishtip dhe Vinicë – nga 2, Ohër, Negotinë, Sveti Nikolë, Resnje, Radovish dhe Kratovë -nga1.

Janë raportuar gjithsej 24 vdekje, të moshës 49-90 vjeç, si vijon: 14 pacientë nga Shkupi, 2 nga Prilepi 1 nga Kumanova, 1 nga Manastiri,1 nga Koçani,1 nga Negotina,1 nga Radovishi,1 nga Berova, 1 nga Bogdanci dhe 1 nga Pehçeva. Njëzet e tre pacientë kanë ndërruar jetë në spital, ndërsa një ka ndërruar jetë në shtëpi.

Janë kryer 4,094 teste përmes: ISHP-978, QSHP Shkup-55, QSHP Manastir-97, Klinika për Sëmundje Infektive dhe Gjendjes Febrile-2, Mjekësia Ligjore-4, Laboratoria e Spitalit Kozle-0,KU Pulmonologji me Alergologjini-5, SP 8 Shtator-0, Zhan Mitrev (Filipi i Dytë) -65, Avicenna-330, Biotek-374, Sistina-349, laboratori Laor-318, Sinlab-88, Remedika-36,Objektet shëndetësore publike dhе Objektet shëndetësore private (provë e shpejtë) – gjithsej 1,281.

Deri më tani, në vend janë kryer gjithsej 575.162 teste të Covid-19.

Numri i përgjithshëm i personave të diagnostikuar me COVID-19 në vendin tonë që nga fillimi i epidemisë është 115.222, numri i pacientëve të rikuperuar është 99.015, numri i vdekjeve është 3.388 dhe numri i rasteve aktive është 12.819.

Sipas analizave epidemiologjike aktualisht, shpërndarja sipas qyteteve është si më poshtë:

Shpërndarja sipas qyteteve Të infektuara (gjithsej) Rastet aktive (gjithsej) Shkup 51.090, aktiv 6333

Prilep 6254, aktiv 866

Kumanovë 6058, aktiv 437

Tetovë 5863, aktiv 396

Gostivar 4137, aktiv 333

Kavadar 3954, aktiv 684

Shtip 3885, aktiv 228

Veles 3842, aktiv 365

Manastir 3802, aktiv 364

Ohër 3655, aktiv 488

Strumicë 2962, aktiv 232

Strugë[ 2538, aktive 169

Koçanë 2014, aktiv 170

Kërçovë 1845, aktiv 64

Negotinë 1654, aktiv 437

Gjevgjeli 1532, aktiv 300

Sveti Nikolë 1156, aktiv 43

Kriva Pallankë 989, aktiv 136

Resnje 899, aktiv 100

Dibër 807, aktiv 13

Radovish 802, aktiv 58

Dellçevë 780, aktive 58

Berovë 721, aktiv 70

Probishtip 609, aktiv 56

Vinicë 543, aktiv 22

Valandovë 428, aktiv 56

Krushevë 387, aktive 119

Bogdanci 350, aktiv 63

Kratovë 303, aktiv 22

Demir Hisar 303, aktiv 38

Demir Kapijë 302, aktiv 69

Makedonski Brod 261, aktiv 9

Pehçevë 201, aktive 13

Makedonska Kamenicë 194, aktiv 2

Dojran 102, aktiv 6

Сподели на:

Related Posts