SOT JANË REGJISTRUAR 163 RASTE TË REJA ME COVID 19-NUMRI I PËRGJITHSHËM I DIAGNOSTIKUARVE 9412, JANË RIKUPERUAR 69 PACIENTË-NUK KA PACIENTË QË KANË NDËRRUAR JETË


Ministria e Shëndetësisë informon se në 24 orët e fundit janë kryer 1636 teste, dhe 163 raste të reja të covid-19 janë regjistruar në: Shkup-52, Kumanovë-21, Dibër-2, Shtip-33, Tetovë-4, Strugë-7,Veles-2, Manastir-5, Ohër-1, Kavadari-4, Gostivar-17,Strumic-2,Koçani-2,Probishtip-2, Demir Hisar-3, Makedonski Brod-1, Sveti Nikole-3, Sveti Nikole-2, Kërçov-1, Resen-1.
Sot, Instituti i Shëndetit Publik regjistron 69 persona të rikuperuar nga: Shkupi-41,Dibër-1, Shtip-10, Prilep-4, Tetovë-1, Veles-3, Kavadarci-2, Gostivar-6, Probishtip- 1.
Asnjë pacient nuk ka ndruar jetë.
Numri i përgjithshëm i covid të diagnostikuar në vendin tonë që nga fillimi i epidemisë është 9412, numri i pacientëve të rikuperuar është 4940, numri i vdekjeve është 432, dhe aktualisht numri i rasteve aktive në vend është 4040. Aktualisht shpërndarja sipas qyteteve është si më poshtë:
• Shkup 4350, aktiv 1892
• Kumanovo 933, aktiv 247
• Dibër 175, aktive 112
• Shtip 640, aktiv 324
• Prilep 311, aktiv 54
• Tetovë 955, aktiv 302
• Struga 377, aktive 195
• Velesi 208, aktiv 29
• Manastir 94, aktiv 49
• Ohër 245, aktiv 130
• Kavadari 33, aktiv 19
• Gostivar 315, aktiv 207
• Gevgelija 19, aktiv 8(* 6 njerëzit nga PE Gjevgjeli rezidentët e Dojranit, dhe 2 nga Bogdanci)
• Strumica 33, aktive 24
• Kriva Palanka 22, aktive 8
• Radovish 23, aktiv 19
• Krushevo 14, aktive 9
• Koçani 91, aktiv 23
• Probishtip 45, aktiv 28
• Demir Hisar 18, aktiv 16
• Makedonski Brod 10, aktiv 6
• Pehçev 6, aktiv 0
• Berovo 4, aktive 1
• Valandovo 6, aktiv 0
• Vinica 5, aktiv 2
• Delçev 1, aktiv 0
• Kratovo 12, aktiv 7
• Sveti Nikole 203, aktiv 188
• Kërçova 102, aktive 82
• Resën 141, aktiv 57
• Negotinë 22, 2aktiv (* 10 persona nga PE Negotino janë banorë të Demir Kapisë)
1636 testet e bëra janë përmes: ISHP-729, QSHP Shkup-10, Avicenna-128, Biotek-163, MANU-176, Zhan Mitrev (Filip Vtori) -215, Sistina me metodën PCR -158, Mjekësia Ligjore -10, QSHP Manastir -25, KIBFS (Klinika e Sëmundjeve Infektive) -4,GAK-18. Deri më tani, në vend janë kryer gjithsej 88,179 teste me covid-19. Sot nuk ka teste nëpërmjet skriningut.
Në 24 orët e kaluara, 6 pacientë u pranuan në Klinikën e Sëmundjeve Infektive. Gjithsej 86 pacientë u shtruan në spital. Ka 34 pacientë që janë në mbështetje të oksigjenit, nuk ka pacientë në  pajisje për frymëmarrje.
Në spitalin në Kozle u shtruan 17 pacientë të rritur pozitivë për covid-19, 7 fëmijë pozitivë dhe 1 fëmijë i dyshuar për virus dhe një nënë.
10 pacientë të rinj u pranuan në spitalin “8 Shtator”, gjithsej 92 pacientë u shtruan në spital Ka 7 pacientë në  pajisje për frymëmarrje.
37 pacientë u shtruan në spital në Manastir, dhe 51 pacientë u shtruan në spitalin e Shtipit. Në repartet infektive në Tetovë, Ohër, Veles, Kumanovë, Prilep, Gostivar, Strumicë dhe Strugë, janë shtruar në spital 132 pacientë – pozitivë dhe dyshues për covid-19.
Rastet aktive nga komunat në Shkup sot (pas përfundimit të anketave epidemiologjike, mund të ketë një ndryshim në shpërndarjen nga komunat në Shkup)
• Çair – 285
• Aerodrom – 193
• Butel – 136
• Gazi Baba – 208
• Qendra – 162
• Karposh – 176
• Saraj – 116
• Kisela Voda – 150
• Gjorçe Petrov – 120
• Studeniçani – 109
• Shuto Orizari – 105
• Haraçina – 34
• Ilinden – 24
• Petrovec – 21
• Çuçer Sandev – 12
• Sopishte – 20
• Zelenikov- 12
• I huaj – 7
• I papërcaktuar – 2

Сподели на:

Related Posts