KËTË JAVË , FILLON INSTALIMI I NJË DEPARTAMENTI I PARAFABRIKUAR AMBULATOR- PULMONOLOGJIK NË KLINIKËN E PULMONOLOGJISË DHE ALERGOLOGJISË

Aktivitetet përgatitore janë duke u zhvilluar për ndërtesën e re të parafabrikuar të Klinikës për pulmonologji dhe alergologji, e cila do të vendoset në hapësirën midis Institutit të Patofiziologjisë dhe Institutit të Tuberkulozës .

Është vendosur pllakë betoni si bazë për departamentin e poliklinikës ambulatore-modulare.Në fund të javës do të fillojë instalimi i kontejnerëve instalimi i të cilave duhet të përfundojë deri më 30 korrik, dhe është planifikuar që në mes të muajit gushtit, objekti të jetë plotësisht i gatshëm.

Tek objekti i ri do të ketë katër ambulanca dhe kabinete me spirometri, për difuzion dhe difterinë e trupit, për provokimin bronkial, për analizën e gazit të gjakut, për testimin e alergjisë dhe për EKG-në, si dhe dy dhoma të veçanta spitalore ditore për akomodimin e pacientëve ambulantë. .
E gjithë kjo shoqërohet nga të gjitha dhomat ndihmëse të nevojshme, tualetet dhe dollapët për stafin, tualete të veçanta për pacientët, dhomat e pritjes, dhomat administrative, dhoma e serverëve, ajri i kondicionuar dhe të ngjashme. E gjithë hapësira është e dizajnuar nga brenda dhe jashtë dhe nuk ka pengesa për personat që përdorin mjete ndihmëse dhe personave me aftësi të kufizuara, për të cilët ofrohen tualete speciale, sipas standardeve.
Ndërkohë, po përgatitet një plan për hartimin e nevojshëm të brendshëm dhe sigurimin e pajisjeve mjekësore dhe jo-mjekësore.

Klinika e pulmonologjisë sqaron se pacientët me sëmundje të mushkërive, për shkak të sëmundjes kronike të mushkërive janë në grupin më të lartë të rrezikut për marrjen e Covid-19, si dhe për zhvillimin e komplikimeve të rënda nga virusi, kështu që është veçanërisht e rëndësishme të vendoset një ambulancë modulare , e cila do të i plotësojë më shumë standardet e punës.

Сподели на:

Related Posts