SOT JANË REGJISTRUAR 165 RASTE TË REJA TË COVID 19 – NUMRI I PËRGJITHSHËM I DIAGNOSTIKUAR 6787, JANË RIKUPERUAR 128 PACIENTË – 7 PACIENTË KANË NDËRRUAR JETË

Ministria e Shëndetësisë informon se janë kryer 1454 testime në 24 orët e fundit, dhe 165 raste të reja të covid-19 janë regjistruar në: Shkup-71, Kumanovë-15, Dibër-1, Shtip-10, Prilep-5, Tetovë-20, Strug-3, Veles-1, Manastir-3, Ohër-10, Gostivar-14, Probishtip-4, Makedonski Brod-1, Kërçov-2, Resën-5.
Sot, Instituti i Shëndetit Publik regjistron 128 pacientë të rikuperuar nga: Shkup-97, Shtip-11, Tetovë-3, Veles-2, Manastir-2, Strumica-1, Resën-11, Negotino-1.
7 persona ndërruan jetë, dy pacientë nga Shkupi, dy nga Kumanova, një pacientë nga Struga, një nga Koçani dhe një pacientë nga Negotina.
Një pacientë (55 vjeç) ndërroi jetë në Klinikën për Sëmundje Infektive dhe Gjendje Febrile. Dy pacientë (68 vjeç) dhe (63 vjeç) ndërruan jetë në spitalin”8 Shtator”.
Një pacientë nga Negotina (56 vjeç)ndërroi jetë në spitalin në Kavadar, dhe një pacientë (56 vjeç) ndërroi jetë në spitalin në Koçani. Dy pacientë të moshës 71 dhe 79 vjet ndërruan jetë në Kumanovë.
Numri i përgjithshëm i rasteve të diagnostikuara në vendin tonë që nga fillimi i epidemisë është 6787, numri i pacientëve të rikuperuar është 2876, numri i vdekjeve është 328, dhe aktualisht numri i rasteve aktive në vend është 3583. Nga testet e djeshme, tre janë kontroll, aktualisht shpërndarja pas qytetet është si më poshtë:
• Shkup 3280, aktiv 1983
• Kumanov 784, aktiv 232
• Dibër 103, aktive 51
• Shtip 365, aktiv 160
• Prilep 274, aktiv 48
• Tetovë 743, aktiv 406
• Strug 245, aktive 147
• Velei 189, aktiv 40
• Manastir 57, aktiv 21
• Ohër 190, aktiv 161
• Kavadarci 21, aktiv 15
• Gostivar 143, aktiv 84
• Gjevgjeli 12, aktiv 5 (2 persona nga PE Gjevgjeli janë banorë të Bogdancit)

• Strumica 16, aktiv 9

• Kriva Palanka 15, aktive 9

• Radovish 4, aktiv 0

• Krushev 7, aktiv 4

• Koçani 73, aktiv 20

• Probishtip 24, aktiv 15

• Demir Hisar 2, aktiv 1

• Makedonski Brod 6, aktiv 4

• Pehçev 6, aktiv 3

• Berov 3, aktiv 1

• Valandov 6, aktiv 2

• Vinic 3, aktiv 0

• Delçev 1, aktiv 0

• Kratov 4, aktiv 1

• Sveti Nikole 34, aktiv 30

• Kërçov 40, aktiv 34

• Resnje 116, aktiv 91

• Negotin 21, aktiv 6 (10 persona nga PE Negotino janë banorë të Demir Kapisë)
1454 testime janë kryer përmes: ISHP-768, QSHP Shkup-0, Avicenna-98, Biotek-90, MANU-180, Zhan Mitrev (Filip Vtori) -143, Mjekësia Ligjore-11, Sistina me metodën PCR -108, CPH Manastir -56, laboratorë nga jashtë-0. Gjithsej 64.837 teste covid-19 janë kryer në vend deri më tani. Sot nuk ka teste skriningu.
Në Klinikën e Sëmundjeve Infektive, 3 pacientë janë pranuar në 24 orët e kaluara. Gjithsej 89 pacientë u shtruan në spital. Ka 53 pacientë me mbështetje të oksigjenit, nuk ka pacientë në ventilim mekanik.
Spitali në Kozle shtroi në spital 30 pacientë të rritur pozitivë për covid-19 dhe 5 fëmijë pozitivë me virus.
18 pacientë të rinj u pranuan në spitalin “8 Shtator”, gjithsej 130 pacientë u shtruan në spital. Ka 9 pacientë në ventilim mekanik.
37 pacientë u shtruan në spital në Manastir, dhe 40 pacientë u shtruan në spitalin e Shtipit. Në repartet infektive në Tetovë, Ohër, Veles, Kumanovë, Prilep dhe Gostivar, 91 pacientë u shtruan në spital – pozitiv dhe të dyshimtë për covid-19.
Rastet aktive sot në komunat Shkup (pas përfundimit të sondazheve epidemiologjike, mund të ketë një ndryshim në shpërndarjen sipas komunave në Shkup)
• Çair – 424
• Aerodrom – 154
• Butel – 163
• Gazi Baba – 193
• Qendra – 143
• Karposh – 167
• Saraj – 148
• Kisela Voda – 121
• Gjorce Petrov – 113
• Studeniçani – 113
• Shuto Orizari – 90
• Haraçina – 54
• Ilinden – 32
• Petrovec – 16
• Çuçer Sandeva – 19
• Sopishte – 14
• Zelenikovo-6
• I huaj – 2
• I pa përcaktuar – 11

Сподели на:

Related Posts