SOT JANË REGJISTRUAR 78 RASTE TË REJA TË COVID 19 – NUMRI I PËRGJITHSHËM I DIAGNOSTIKUAR 7124, JANË RIKUPERUAR 178 PACIENTË – 5 PACIENTË KANË NDËRRUAR JETË

Ministria e Shëndetësisë informon se janë kryer 894 teste në 24 orët e fundit, dhe 78 raste të reja të covid-19 janë regjistruar në: Shkup-26, Kumanovë-4, Shtip-17, Tetovë-9, Struga-3, Manastir-1, Ohër-1,Gostivar-5, Kriva Palanka-1,Koçani-1, Probishtip-3,Vinic-1, Sveti Nikole-5.

Sot, Instituti i Shëndetit Publik regjistroi 172 persona t; rikuperuar nga: Shkupi-72,

Kumanovë-53,

Shtip-20,

Prilep-4,

Tetovë-10,

Veles-1,

Gostivar-5,

Probishtip-2,

Resnje-4,

Negotin;-1 .

Pesë pacientë ndërruan jetë, tre pacientë nga Shkupi, një nga Kumanova dhe një pacientë nga Struga.

Dy pacientë të moshës 70 dhe 80 ndërruan jetë në Klinikën për Sëmundje Infektive dhe Gjendje Febrile. Pacientët e moshës 77 dhe 63 ndërruan jetë në spitalin “8 Shtatori”, dhe një pacientë u diagnostikua me virus pas vdekjes-postmortem. Një pacient 86-vjeçar ndërroi jetë në Spitalin e Përgjithshëm të Strugës.

Numri i përgjithshëm i rasteve të diagnostikuara në vendin tonë që nga fillimi i epidemisë është 7124, numri i pacientëve të rikuperuar është 3199, numri i vdekjeve është 346, dhe aktualisht numri i rasteve aktive në vend është 3579.

Aktualisht shpërndarja sipas qyteteve është si më poshtë:

• Shkup 3422, aktiv 1960

• Kumanov 801, aktiv 194

• Dibër 110, aktive 58

• Shtip 390, aktiv 157

• Prilep 281, aktiv 51

• Tetovë 775, aktiv 391

• Strug 268, aktive 169

• Veles 196, aktiv 42

• Manastir 62, aktiv 23

• Ohri 205, aktiv 176

• Kavadar 21, aktiv 15

• Gostivar 161, aktiv 93

• Gjevgjeli 12, aktiv 3 (2 persona nga PE Gjevgjeli janë banorë të Bogdancit)

• Strumic 17, aktive 9

• Kriva Palanka 17, aktive 11

• Radovish 4, aktive 0

• Krushevë 7, aktive 3

• Koçani 75, aktive 22

• Probishtip 29, aktiv 18

• Demir Hisar 2, aktiv 1

• Makedonski Brod 6, aktiv 4

• Pehçev 6, aktiv 3

• Berov 3, aktiv 0

• Valandov 6, aktiv 2

• Vinica 4, aktiv 1

• Delçev 1, aktiv 0

• Kratov 5, aktiv 2

• Sveti Nikole 47, aktiv 42

• Kërçov 48, aktiv 39

• Resnje 122, aktiv 85

• Negotin 21, aktiv 5 (10 persona nga PE Negotino janë banorë të Demir Kapija)

894 testet e kryera ishin përmes: ISHP-544, MANU-96, Zhan Mitrev (Philip II) -71 dhe Sistina me metodën PCR -183. Deri më tani, janë kryer gjithsej 68.059 teste covid-19 në vend. Sot nuk ka teste nëpërmjet skriningut.

Në 24 orët e kaluara, 5 pacientë janë pranuar në Klinikën e Sëmundjeve Infektive. Gjithsej 90 pacientë janë të hospitalizuar. Ka 53 pacientë me mbështetje të oksigjenit, nuk ka pacientë në ventilim mekanik.

Spitali në Kozle ka shtruar në spital 29 pacientë të rritur pozitivë për covid-19 dhe 4 fëmijë pozitivë dhe të ndjeshëm ndaj virusit.

6 pacientë të rinj u pranuan në spitalin “8 Shtator”, gjithsej 122 pacientë janë të hospitalizuar. 3 pacientë janë në pajisje për frzmëmarrje .

37 pacientë janë të shtruar në spitalin e Manastirit, dhe 45 pacientë janë të shtruar në spitalin e Shtipit.

Në repartet infektive në Tetovë, Ohër, Veles, Kumanovë, Prilep dhe Gostivar, janë të shtuar 94 pacientë – pozitiv dhe të dyshuar për covid-19. Rastet aktive sot në komunat e Shkupit (pas përfundimit të anketave epidemiologjike, mund të ketë një ndryshim në shpërndarjen nga komunat në Shkup)

• Çair – 402

• Aerodrom – 155

• Butel – 170

• Gazi Baba – 201

• Qendra – 149

• Karposh – 166

• Saraj – 150

• Kisela Voda – 110

• Gjorce Petrov – 115

• Studeniçani – 107

• Shuto Orizari – 95

• Haraçinovo – 51

• Ilinden – 35

• Petrovec – 17

• Çuçer Sandevo – 18

• Sopishte – 9

• Zelenikovo-8

• I huaj – 2

• I pa përcaktuar – 0

Сподели на:

Related Posts