SOT JANË REGJISTRUAR 284 RASTE TË REJA TË COVID-19 – NUMRI I PËRGJITHSHËM I TË DIAGNOSTIKUARVE ËSHTË 112.930 ,449 PACIENTË JANË RIKUPERUAR – 21 PERSONA KANË NDËRRUAR

Ministria e Shëndetësisë informon, sipas të dhënave nga Instituti i Shëndetit Publik:

Gjatë 24 orëve të  fundit, janë kryer 1.258 teste dhe 284 raste të reja të COVID-19 janë regjistruar në:

Shkup – 152, Kavadar – 29, Prilep – 21, Koçanë – 17, Shtip – 10, Negotinë – 7, Kumanovë dhe Ohër – nga 6 raste në secilin qytet, Tetovë dhe Gjevgjeli – nga 5 raste në secilin qytet, Demir Kapijë – 4, Gostivar dhe Strumicë – nga 3 raste në secilin qytet, Veles, Strugë, Sveti Nikolë dhe Berovë – nga 2 raste në secilin qytet, Kërçovë, Kriva Pallankë, Dibër, Dellçevë, Probishtip, Vinicë, Vallandovë dhe Kratovë – nga 1 raste në secilin qytet.

Janë regjistruar 449 pacientë të rikuperuar nga:

Shkup – 192, Prilep – 38, Kavadar – 36, Kumanovë – 20, Shtip – 17, Strumicë – 16, Veles dhe Bogdanci – nga 15 të rikuperuar në secilin qytet, Gjevgjeli, Gostivar dhe Manastir – nga 14, Kriva Pallankë – 13, Negotinë dhe Tetovë – nga 11, Koçanë – 6, Sveti Nikolë – 4, Kratovë – 3, Dellçevë dhe Krushevë – nga 2, Kërçovë, Probishtip, Vinicë, Vallandovë, Resnje dhe Dojran – nga 1.

Gjithsej janë raportuar 21 persona të vdekur, të moshës 52-93 vjeç, si vijon: 8 pacientë nga Shkupi, 2 nga Prilepi ,2 nga Ohri , 1 nga Kumanova,1 nga Tetova, 1 nga Shtipi, 1 nga Strumica, 1 nga Struga, 1 nga Koçani,1 nga  Negotina, 1 nga Gjevgjelia dhe 1 nga Probishtipi. Të gjithë pacientët kanë ndërruar jetë në spital.

Janë kryer 1.258 teste përmes: ISHP-273, QSHP Shkup-54, Avicena-0, Biotek-185, Zhan Mitrev (Filip i dytë) -179, Sistina-244, laboratori Laor-0, Mjekësia Ligjore-0, QSHP Manastir-0 , Klinika për Sëmundjet Infektive dhe Gjendjes Febrile-2, Sinlab-0, Remedika-0, Spitali Laborator Kozle-0, Objektet shëndetësore publike dhе Objektet shëndetësore private (teste të shpejta) – gjithsej 321, KU Pulmonologji me Alergologji-0,SP 8 Shtatori-0.

Deri më tani,në vend janë kryer gjithsej 567.441 teste të Covid-19.

Numri i përgjithshëm i personave të diagnostikuar me COVID-19 në vendin tonë që nga fillimi i epidemisë është 112.930, numri i pacientëve të rikuperuar është 98.133, numri i të vdekurve është 3.340 dhe numri i rasteve aktive është 11.457.

Sipas analizave epidemiologjike aktualisht, shpërndarja sipas qyteteve është si më poshtë:

Shpërndarja sipas qyteteve Të infektuara (gjithsej) Rastet aktive (gjithsej)

Shkup 49925, aktiv 5646

Prilep 6122, aktiv 804

Kumanovë 5989, aktiv 395

Tetovë 5795, aktiv 364

Gostivar 4073, aktiv 290

Kavadar 3872, aktiv 607

Shtip 3829, aktiv 179

Veles 3757, aktiv 313

Manastir 3710, aktiv 292

Ohër 3583, aktiv 469

Strumicë 2921, aktive 211

Strugë 2520, aktive 175

Koçanë 1971, aktiv 140

Kërçovë 1827, aktiv 53

Negotinë 1597, aktiv 384

Gjevgjeli 1492, aktiv 300

Sveti Nikolë 1149, aktiv 40

Kriva Pallankë 962, aktive 119

Resnje 887, aktiv 92

Dibër 805, aktive 18

Radovish 780, aktiv 39

Dellçevë 764, aktiv 46

Berovë 707, aktiv 62

Probishtip 589 43

Vinicë 539, aktiv 22

Valandovë 409, aktiv 38

Krushevë 373, aktive 109

Bogdanci 345, aktiv 66

Kratovë 301, aktiv 24

Demir Hisar 300, aktiv 40

Demir Kapijë 286, aktiv 53

Makedonski Brod 260, aktiv 8

Pehçevë 196, aktive 9

Makedonska Kamenica 194, aktiv 2

Dojran 101, aktiv 5

Share This Article :

Related Posts