RAPORTI I ISHP-SË NGA 08 DERI MË 14 MARS 2021-RRITJE PREJ 22.2%TË RASTEVE TË REJA KRAHASUAR ME JAVËN E KALUAR ,SHUMICA E TË REGJISTRUARVE NGA SHKUPI

Sipas raportit javor të Institutit të Shëndetit Publik për periudhën nga 08 deri më 14 mars 2021, një total prej 22,625 materialesh u testuan në laboratorë që kryejnë testime molekulare dhe testime antigjene për praninë e SARS-CoV-2, me një rritje prej 7.3%, krahasuar me javën e kaluar.Janë regjistruar 5,456 raste të reja pozitive nga 34 qytete në vend, me një rritje prej 22.2% krahasuar me javën e kaluar.

Shumica e rasteve të regjistruara janë nga Shkupi (n = 2,708; 49,6%), me një incidencë javore – 438,4 / 100,000. Incidenca më e lartë javore prej 809.6 / 100,000 u regjistrua në Demir Kapijë.

Përqindja e rasteve pozitive për periudhën e lartë përmendur varion nga 19.4 në 27.4% ose mesatarisht 23.9%, që është identike me javën e kaluar.
Personat e infektuar në të gjitha grupmoshat janë regjistruar. Grupmosha më e zakonshme është mbi 60 vjeç (n = 1,434, 26,3%). Një numër i madh i pacientëve janë regjistruar në grupmoshat nga 30 në 39 (n = 1,064; 19,5%), 40-49 (n = 977; 17,9%), 50-59 (n = 916; 16, 8%) dhe 20-29 (n = 698; 12.8%). Numri më i ulët është regjistruar tek fëmijët nga 0 në 9 (n = 116; 2.1%) dhe 10-19 vjeç (n = 251; 4.6%).

Pas marrjes së dy testeve negative për praninë e SARS-CoV-2 ose përdorimit të algoritmit të ri, 2,737 njerëz të cilët u hospitalizuan në spital ose u trajtuan në shtëpi fituan status “të rikuperuar”, një rënie prej 29.7% krahasuar me javën e kaluar.

Janë raportuar 129 vdekje nga 21 qytete, 2.3 herë më shumë se javën e kaluar. Për sa i përket moshës, 110 persona ishin mbi 60 vjeç, 17 persona të moshës 50 deri 59 vjeç dhe dy persona të grupmoshës 40-49 vjeç.

Më 17.02.2021 në Republikën e Maqedonisë së Veriut ka filluar vaksinimin kundër COVID-19 dhe që nga 15 mars 2021, gjithsej 5,061 punonjës shëndetësorë janë vaksinuar.

Raporti i hollësishëm i Institutit të Shëndetit Publik mbi situatën me COVID-19 për periudhën nga 08 deri më 14 Mars-2021, si dhe situata kumulative me Covid-19 në Republikën e Maqedonisë së Veriut është publikuar në ueb faqen e Institutit të Shëndeti Publik:http://iph.mk/sq/

Сподели на:

Related Posts