SOT JANË REGJISTRUAR 541 RASTE TË REJA TË COVID-19 – NUMRI I PËRGJITHSHËM I TË DIAGNOSTIKUARVE ËSHTË 112.646 ,521 PACIENTË JANË RIKUPERUAR – 19 PERSONA KANË NDËRRUAR

Ministria e Shëndetësisë informon, sipas të dhënave nga Instituti i Shëndetit Publik:

Gjatë 24 orëve të fundit, janë kryer 2.789 teste dhe 541 raste të reja të COVID-19 u regjistruan në:

Shkup – 290, Prilep – 43, Tetovë – 22, Ohër – 21, Gostivar – 19, Kavadar, Manastir dhe Gjevgjeli – nga 16 raste në secilin qytet, Veles – 15, Shtip dhe Strumicë – nga 13 raste në secilin qytet, Resnje – 12, Negotinë – 10, Kumanovë – 7, Bogdanci – 5, Koçanë dhe Sveti Nikolë – nga 4 raste në secilin qytet, Strugë, Probishtip dhe Demir Kapijë -nga 3 raste në secilin qytet, Valandovë dhe Pehçevë – nga 2 raste në secilin qytet, Kërçovë dhe Radovishi -nga 1 rast në secilin qytet.

Janë regjistruar 521 pacientë të rikuperuar nga: Shkup – 166, Prilep – 72, Ohër – 54, Kavadar- 47, Negotinë – 40, Kumanovë – 28, Tetovë dhe Koçanë – nga 18 të rikuoeruar në secilin qytet, Veles, Strugë dhe Kriva Pallankë – nga 15, Gjevgjeli – 5, Bogdanci – 4, Krushevë – 3, Manastiri, Probishtipi, Vinicë, Demir Hisari, Kratovë, Demir Kapijë dhe Pehçevë – nga 2 , Gostivar, Shtip, Kërçovë, Sveti Nikolë, Dellçevë, Berovë dhe Makedonski Brod – nga 1.

Janë raportuar gjithsej 19 persona të vdekur, të moshës 55-89 vjeç, si vijon: 11 pacientë nga Shkupi, 2 nga Kumanova ,2 nga Kavadari , 1 nga Ohri,1 nga Strumica, 1 nga Negotina dhe 1 nga Berova. 18 pacientë kanë ndërruar jetë në spital dhe 1 ka ndërruar jetë në shtëpi.

Janë kryer 2.789 teste përmes: ISHP-696, QSHP Shkup-56, Avicenna-354, Biotek-345, Zhan Mitrev (Filip i dytë) -180, Sistina-335, laboratori Laor-412, Mjekësia Ligjore-1, QSHP Manastir-96 , Klinika për Sëmundjet Infektive dhe Gjendjes Febrile-1, Sinlab-39, Remedika-17, Spitali Laborator Kozle 0, Objektet shëndetësore publike dhе Objektet shëndetësore private (teste të shpejta) – gjithsej 251,KU Pulmonologji me Alergologji-7,SP 8 Shtatori-0.

Deri më tani, në vend janë kryer gjithsej 566.183 teste të Covid-19.

Numri i përgjithshëm i personave të diagnostikuar me COVID-19 në vendin tonë që nga fillimi i epidemisë është 112.646, numri i pacientëve të rikuperuar është 97.687, numri i të vdekurve është 3.319 dhe numri i rasteve aktive është 11.640.

Sipas analizave epidemiologjike aktualisht, shpërndarja sipas qyteteve është si më poshtë: Shpërndarja sipas qyteteve Të infektuara (gjithsej) Rastet aktive (gjithsej)

Shkup 49775, aktiv 5695

Prilep 6101, aktiv 824

Kumanovë 5983, aktiv 410

Tetovë 5790, aktiv 371

Gostivar 4070, aktiv 301

Kavadar 3845, aktiv 616

Shtip 3818, aktiv 186

Veles 3753, aktiv 324

Manastir 3710, aktiv 306

Ohër 3577, aktiv 464

Strumicë 2918, aktive 225

Strugë 2518, aktive 174

Koçanë1954, aktiv 130

Kërçovë 1825, aktiv 52

Negotinë 1591, aktiv 389

Gjevgjeli 1495, aktiv 318

Sveti Nikolë 1147, aktiv 42

Kriva Pallankë 961, aktiv 131

Resnje 887, aktiv 93

Dibër 804, aktive 17

Radovish 780, aktiv 39

Dellçevë 763, aktiv 47

Berovë 705, 60 aktiv

Probishtipi 588, aktiv 43

Vinicë 538, aktiv 22

Valandovë 408, aktiv 38

Krushevë 372, aktiv 110

Bogdanci 337, aktiv 73

Demir Hisar 300, aktiv 40

Kratovë 300, aktiv 26

Demir Kapijë 282, aktiv 49

Makedonski Brod 260, aktiv 8

Pehçevë 196, aktive 9

Makedonska Kamenica 194, aktiv 2

Dojran 101, aktiv 6

Сподели на:

Related Posts