SOT JANË REGJISTRUAR 303 RASTE TË REJA TË COVID-19 – NUMRI I PËRGJITHSHËM I TË DIAGNOSTIKUARVE ËSHTË 127.240,1169 PACIENTË JANË RIKUPERUAR – 41 PERSONA KANË NDËRRUAR JETË


Ministria e Shëndetësisë informon, sipas të dhënave nga Instituti i Shëndetit Publik:

Gjatë 24 orëve të fundit, janë kryer 1.405 teste, dhe 303 raste të reja të Covid- 19 janë regjistruar në: Shkup – 195, Prilep – 28, Kumanovë – 17, Gostivar – 14, Tetovë – 8, Kavadar- 7, Veles, Shtip dhe Negotinë – nga 6 raste, Strugë dhe Kërçovë -nga 3 , Strumicë dhe Gjevgjeli – nga 2, Ohër, Koçanë, Resnje, Radovish,Dibër dhe Probishtipi -nga 1 .

Janë regjistruar 1.169 pacientë të rikuperuar nga: Shkup – 532, Prilep – 78, Kavadar – 63, Kumanovë – 58, Negotinë – 47, Veles – 44, Gostivar – 42, Shtip – 36, Tetovë dhe Manastir – nga 34 , Koçanë -nga 22, Gjevgjeli – 21, Kriva Pallankë – 19, Dellçevë dhe Berovë – nga 14, Strumicë – nga 13, Sveti Nikolë, Valandovë dhe Bogdanci – nga 11, ResnjeResnjeDibër- 8, Kërçovë, Radovish dhe Makedonski Brod – nga 7 , Krushevë dhe Demir Hisar -nga 5 , Probishtip, Demir Kapijë dhe Pehçevë- nga 4 , Kratovë dhe Dojran -nga 2, Ohër- 1.

Janë raportuar gjithsej 41 vdekje: 16 nga Shkupi (34, 41, 50, 60, 64, 65, 3 persona të moshës 67, 69, 70, 71, 72, 77, 80 dhe 86), 5 pacientë nga Prilepi ( 43, 2 persona të moahës 67, 71 dhe 78),5 nga Velesi (44, 66, 70, 74 dhe 81), 3 pacientë nga Kumanova (2 persona të moshës 78 dhe 79),3 nga Negotina (60, 74 dhe 79), 1 nga Struga (22), 1 nga Berova (50)1 nga, Gjevgjelia (60), 1 nga Vinica (62), 1 nga Shtipi (63), 1 nga Strumica (64), 1 nga Gostivari (72), 1 nga Koçani (80) dhe 1 nga Dibra (85). Nga të raportuarit , të gjith kanë ndërruar jetë në spital, vetëm një në shtëpi.

Janë kryer 1.405 teste përmes: ISHP-207, QSHP Shkup-38, QSHP Manastir-0, Klinika për Sëmundje Infektive dhe Gjendjes Febrile-2, Mjekësia Ligjore-0, Laboratori i Spiralit Kozle-0, KU Pulmonologji me Alergologji-0, SP 8 Shtatori-0, Instituti i Mikrobiologjisë-0, MANU-33, Zhan Mitrev (Philip II) -208, Avicenna-0, Biotek-190, Sistina-360, laboratori Laor-0, Sinlab-30, Remedika-0, Objektet shëndetësore publike dhе Objektet shëndetësore private (teste të shpejta) – gjithsej 337 teste.

Në vend deri më tani, janë kryer gjithsej 616.862 teste të COVID-19.

Numri i përgjithshëm i njerëzve të diagnostikuar me Covid-19 në vendin tonë që nga fillimi i epidemisë është 127.240, numri i pacientëve të kuruar është 105.524, numri i të vdekurve është 3.716 dhe numri i rasteve aktive është 18 mijë persona.

Сподели на:

Related Posts