SOT JANË REGJISTRUAR 457 RASTE TË REJA TË COVID-19 – NUMRI I PËRGJITHSHËM I TË DIAGNOSTIKUARVE ËSHTË 119.828 ,700 PACIENTË JANË RIKUPERUAR – 30 PERSONA KANË NDËRRUAR JETË

,

Ministria e Shëndetësisë informon, sipas të dhënave nga Instituti i Shëndetit Publik:

Gjatë 24 orëve të fundit, janë kryer 1,682 teste dhe 457 raste të reja të COVID-19 janë regjistruar në:

Shkup – 198, Prilep – 32, Kumanovë – 30, Ohër – 29, Veles – 25, Kavadar- 24, Shtip – 17, Tetovë – 16, Gjevgjeli – 15, Gostivar – 13, Strumicë dhe Koçanë – nga 9 raste në secilin qytet, Strugë, Negotinë , Sveti Nikolë, Makedonski Brod, Vinicë – nga 5 raste , Probishtip- 3, Kërçovë, Kriva Pallankë, Radovish dhe Bogdanci – nga 2 raste, ReDibrResnjër, Berovë dhe Kratovë-nga 1 rast.

Janë regjistruar 700 pacientë të rikuperuar nga:

Shkup – 291, Kavadar – 52, Negotinë – 42, Ohër – 38, Veles – 36, Prilep – 35, Kumanovë – 26, Kriva Pallankë – 25, Gostivar – 23, Gjevgjeli – 18, Manastir – 15, Strugë – 14, Strumicë – 13, Koçanë – 11, Bogdanci – 10, Tetovë – 8, Berovë – 7, Shtip, Radovish dhe Demir Kapijë-nga 5 , Probishtip dhe Vallandovë -nga 4, Sveti Nikolë dhe Kratovë -nga 3, Demir Hisar – 2, Kërçovë , Resnje, Vinicë, Krushevë dhe Makedonski Brod – nga 1 .

Janë raportuar gjithsej 30 persona të vdekur, të moshës 50-84 vjeç, si vijon: 8 pacientë nga Shkupi, 6 nga Prilep, 6 nga Manastiri ,3 nga Ohri ,3 nga Koçani, 2 nga Demir Kapija,1 nga Kumanova ,1 nga Tetova,1 nga Velesi,1 nga Struga, 1 nga Negotina dhe 1 nga Radovishi. Të gjithë të raportuarit kanë ndërruar jetë në spital.

Janë kryer1,682 teste përmes: ISHP-679, QSHP Shkup-28, QSHP Manastir-0, Klinika për Sëmundje Infektive dhe Gjendjes Febrile-0, Mjekësia Ligjore-0, Laboratori i Spitalit Kozle-0, Pulmonologjia me Alergologjinë-0, SP 8 Shtatori-0, Zhan Mitrev (Filip i dytë) -157, Avicenna-0, Biotek-163, Sistina-286, laboratori Laor-0, Sinnalab-38, Remedika-0 ,Objektet shëndetësore publike dhе Objektet shëndetësore private (provë e shpejtë) – gjithsej 331.

Deri më tani, në vend janë kryer gjithsej 591.958 teste të Covid-19.

Numri i përgjithshëm i personave të diagnostikuar me COVID-19 në vendin tonë që nga fillimi i epidemisë është 119.828, numri i pacientëve të rikuperuar është 101.474, numri i vdekjeve është 3.503 dhe numri i rasteve aktive është 14.851.

Sipas analizave epidemiologjike aktualisht, shpërndarja sipas qyteteve është si më poshtë:

Shpërndarja sipas qyteteve Të infektuara (gjithsej) Rastet aktive (gjithsej)

Shkup 53370, aktiv 7604

Prilep 6529, aktiv 940

Kumanovë 6271, aktiv 547

Tetovë 6003, aktiv 452

Gostivar 4257, aktiv 376

Kavadar 4116, aktiv 616

Veles 4045, aktiv 467

Shtip 3987, aktiv 296

Manastir 3947, aktiv 431

Ohër 3811, aktiv 559

Strumicë 3043, aktive 259

Strugë 2570, aktive 157

Koçanë 2098, aktiv 200

Kërçovë 1880, aktiv 91

Negotinë 1772, aktiv 410

Gjevgjeli 1614, aktiv 324

Sveti Nikolë 1190, aktiv 64

Kriva Pallankë 1012, aktive 115

Resnje 934, aktiv 128

Radovish 831, aktiv 76

Dibër 819, aktiv 25

Dellçevë 803, aktiv 75

Berovë 762, aktiv 83

Probishtip 630, aktiv 64

Vinicë 564, aktiv 39

Valandovë 461, aktiv 75

Krushevë 407, aktive 127

Bogdanci 375, aktiv 70

Demir Kapija 322, aktiv 72

Demir Hisar 312, aktiv 42

Kratovë 310, aktive 19

Makedonski Brod 277, aktiv 24

Pehçevë 205, aktive 12

Makedonska Kamenica 195, aktiv 3

Dojran 106, aktiv 9

Сподели на:

Related Posts