SOT JANË REGJISTRUAR 1.031 RASTE TË REJA TË COVID-19 – NUMRI I PËRGJITHSHËM I TË DIAGNOSTIKUARVE ËSHTË 112.107 ,241 PACIENTË JANË RIKUPERUAR – 20 PERSONA KANË NDËRRUAR

Ministria e Shëndetësisë informon, sipas të dhënave nga Instituti i Shëndetit Publik:

Gjatë 24 orëve rë fundit, janëkryer 4.373 teste dhe 1,031 raste të reja të Covid-19 u regjistruan në:

Shkup – 492, Prilep – 64, Kavadar – 53, Veles – 47, Tetovë dhe Gostivar – nga 45 raste në secilin qytet, Ohër – 31, Manastir – 30, Kumanovë dhe Negotinë – nga 29 raste në secilin qytet, Gjevgjeli – 25, Strumicë – 20, Shtip – 16, Strugë – 13, Berovë – 12, Resnje, Radovish dhe Krushevë – nga 9 raste në secilin qytet, Koçanë – 8, Sveti Nikolë, Probishtip dhe Valandovë – nga 7 raste në secilin qytet, Kriva Pallankë – 6, Demir Hisar – 4, Kratovë – 3, Kërçovë, Bogdanci dhe Demir Kapijë- nga 2 raste në secilin qytet, Dibër, Vinicë, Makedonski Brod, Pehçevë dhe Dojran – nga 1 rast në secilin qytet.

Janë regjistruar 241 pacientë të rikuperuar nga:

Shkup – 152, Gjevgjeli – 20, Veles – 15, Kumanovë – 14, Gostivar – 13, Manastir – 9, Shtip – 6, Resnje – 4, Vallandovë – 3, Strumicë – 2, Kërçovë, Radovish dhe Sveti Nikolë – nga 1 të rikuperuar në secilin qytet.

Janë raportuar gjithsej 20 persona të vdekur, të moshës 50-93 vjeç, si vijon: 9 pacientë nga Shkupi, 3 pacientë nga Prilepi, në Veles dhe Manastir nga 2 pacientë ,në Kumanovë, Gostivar, Kavadari dhe Koçanë nga 1 pacientë. Të gjithë pacientët kanë ndërruar jetë në spital.

Janë kryer 4.373 teste përmes: ISHP-777, QSHP Shkup-109, Avicenna-403, Biotek-364, Zhan Mitrev (Filip i dytë) -193, Sistina-337, laboratori Laor-437, Mjekësia Ligjore-46, QSHP Manastir-91 , Klinika për Sëmundjet Infektive dhe Kushtet e Shkurtra-1, Sinlab-158, Remedika-39, Spitali Laborator Kozle-13,Objektet shëndetësore publike dhе Objektet shëndetësore private(teste të shpejta ) – gjithsej 1.399, KU Pulmonologji me Alergologji-6, SP 8 Shtatori-0.

Deri më tani, në vend janë kryer gjithsej 563,394 teste të Covid-19.

Numri i përgjithshëm i personave të diagnostikuar me COVID-19 në vendin tonë që nga fillimi i epidemisë është 112.107, numri i pacientëve të rikuperuar është 97.166, numri i të vdekurve është 3.300 dhe numri i rasteve aktive është 11.641.

Sipas analizave epidemiologjike aktualisht, shpërndarja sipas qyteteve është si më poshtë:

Shpërndarja sipas qyteteve Të infektuara (gjithsej) Rastet aktive (gjithsej)

Shkup 49491, aktiv 5588

Prilep 6059, aktiv 854

Kumanovë 5975, aktiv 432

Tetovë 5768, aktiv 367

Gostivar 4051, aktiv 283

Kavadar 3829, aktiv 649

Shtip 3804, aktiv 173

Veles 3738, aktiv 324

Manastir 3694, aktiv 292

Ohër 3554, aktiv 496

Strumicë 2905, aktive 213

Strugë 2513, aktive 184

Koçanë 1950, aktiv 144

Kërçovë 1824, aktiv 52

Negotinë 1582, aktiv 421

Gjevgjeli 1479, aktiv 307

Sveti Nikolë 1143, aktiv 39

Kriva Pallankë 961, aktive 146

Resnje 875, aktiv 81

Dibër 804, aktive 17

Radovish 779, aktiv 38

Dellçevë 763, aktiv 48

Berovë 705, aktiv 62

Probishtip 585, aktiv 42

Vinicë 538, aktiv 24

Valandovë 406, aktiv 36

Krushevë 372, aktiv 113

Bogdanci 332, aktiv 72

Demir Hisar 300, aktiv 42

Kratovë 300, aktiv 28

Demir Kapijë 279, aktiv 48

Makedonski Brod 260, aktiv 9

Pehçevë 194, aktive 9

Makedonska Kamenica 194, aktiv 2

Dojran 101, aktiv 6

Сподели на:

Related Posts