SOT JANË REGJISTRUAR 592 RASTE TË REJA TË COVID-19 – NUMRI I PËRGJITHSHËM I TË DIAGNOSTIKUARVE ËSHTË 80407 ,691 PACIENTË JANË RIKUPERUAR – 21 PERSONA KANË NDËRRUAR JETË

Ministria e Shëndetësisë informon se në 24 orët e fundit janë kryer 2206 teste, dhe 592 raste të reja të Covid-19 janë regjistruar në: Shkup-259, Kumanovë-31, Dibër-7, Shtip-8, Prilep-30, Tetovë-18, Strugë-21, Veles-17, Manastir-24, Ohër-28, Kavadar-35, Gostivar-21, Gjevgjeli-8, Strumicë-12, Kriva Pallankë-9, Radovish-5, Koçanë-7, Probishtip-1, Demir Hisar-1, Makedonski Brod-1, Pehçevë-1, Berovë-2, Valandovë-3, Vinicë-4, Dellçevë-4, Kratovë-1, Sveti Nikolë-5, Kërçovë-10, Resnjë-7, Negotinë-12.

Sot Instituti i Shëndetit Publik regjistroi 691 pacientë të rikuperuar nga: Shkup-245, Kumanovë-26, Shtip-28, Prilep-76, Tetovë-23, Strugë-12, Veles-23, Manastir-47, Ohër-13, Kavadar-25 , Gostivar-29, Gjevgjeli-17, Strumicë-19, Kriva Pallankë-2, Radovish-5, Koçanë-13, Probishtip-2, Demir Hisar-2, Makedonski Brod-5, Pehçevë-1, Berovë-16, Vallandovë- 1, Vinicë-2, Delçevë-12, Kratovë-4, Sveti Nikolë-7, Kërçovë-11, Resnjë-7 dhe Negotinë-18.

Kanë ndërruar jetë 21 persona , gjashtë pacientë nga Shkupi (79,78,68,62, 64 dhe 53vjeç), dy nga Kumanova (69 dhe 78), dy nga Tetova (60 dhe 72), tre nga Prilep (61.77 dhe 85), një pacientë nga Shtipi (87), një nga Ohri (77), një nga Struga (69), dy pacientë nga Manastiri (64 dhe 85), një nga Strumica (83), një nga Berova (59) dhe një pacientë nga Vallandova (52). Të gjithë pacientët kanë ndërruar jetë në spital.

Numri i përgjithshëm i rasteve të diagnostikuara në vendin tonë që nga fillimi i epidemisë është 80407, numri i pacientëve të rikuperuar është 57434, numri i vdekjeve është 2375 dhe numri i rasteve aktive është 20598.
Sipas analizave të përfunduara epidemiologjike, shpërndarja sipas qyteteve është si më poshtë:

• Shkup 34687, aktiv 11679

• Kumanovë 4577, aktiv 569

• Dibër 605, aktiv 129

• Shtip 3233, aktiv 323

• Prilep 4057, aktiv 681

• Tetovë 4668, aktiv 942

• Strugë 1958, aktiv 356

• Veles 2669, aktiv 548

• Manastir 2934, aktiv 649

• Ohër 2295, aktiv 588

• Kavadar 1994, aktiv 578

• Gostivar 3308, aktiv 624

• Gjevgjeli 1098, aktiv 296 (74 persona nga NJR Gjevgjeli janë banorë të Dojranit, 186 të Bogdancit dhe 12 janë shtetas të huaj)

• Strumicë 2219, aktive 629

• Kriva Pallankë 586, aktiv 121

• Radovish 592, aktiv 125

• Krushevë 155, aktiv 66

• Koçanë 1561, aktiv 257

• Probishtip 438, aktiv 51

• Demir Hisar 230, aktiv 39

• Makedonski Brod 209, aktiv 29

• Pehçevë 133, aktive 16

• Berovë 485, aktiv 62

• Valandovë 291, aktiv 64

• Vinicë 435, aktiv 67

• Delçevë 660, aktiv 216 (182 persona nga NJR Delçevë janë nga Makedonska Kamenica)

• Kratovë 187, aktive 20

• Sveti Nikolë 1027, aktiv 135

• Kërçovë 1542, aktiv 265

• Resnjë 613, aktiv 136

• Negotinë 961, aktiv 338 (152 persona nga NJR Negotinë janë banorë të Demir Kapisë)

2206 teste janë kryer përmes: ISHP-502, QSHP Shkup-60, Avicenna-218, Biotek-138, MANU-145, Zhan Mitrev (Filip i dytë) -106, Sistina me metodën PCR -144, laboratori Laor-40, mjekësia ligjore -4, QSHP Manastir-73, Klinika Infektive-1, GAK-16, Sinlab-23, Remedika-23, spitali laboratorik Kozle-17, SHSH(test i shpejtë) -693, Pulmonologji me alergologji -3, laboratorë nga jashtë- 0
Deri më tani,në vend janë kryer gjithsej 388.485 teste të Covid-19.

Сподели на:

Related Posts