SOT JANË REGJISTRUAR 530 RASTE TË REJA TË COVID-19 – NUMRI I PËRGJITHSHËM I TË DIAGNOSTIKUARVE ËSHTË 81425 ,538 PACIENTË JANË RIKUPERUAR – 26 PERSONA KANË NDËRRUAR JETË

Ministria e Shëndetësisë informon se në 24 orët e fundit janë kryer 1999 teste  dhe janë regjistruar 530 raste të reja të Covid-19 në: Shkup-229, Kumanovë-37, Shtip-10, Prilep-37, Tetovë-5, Strugë-13, Veles-14, Manastir-24, Ohër-28, Kavadar-32, Gostivar-13, Gjevgjeli-9, Strumicë-18, Kriva Pallankë-7, Radovish-4 Krushevë-1, Koçanë-5, Demir Hisar-1, Pehçevë -8, Berovë-2, Valandovë-3, Vinicë-2, Kratovë-3, Sveti Nikolë-1, Kërçovë-4, Resnje-8, Negotinë-12.

Sot, Instituti i Shëndetit Publik regjistron 538 pacientë të rikuperuar nga: Shkup-259, Kumanovë-24, Dibër-11, Shtip-14, Prilep-25, Tetovë-32, Veles-17, Manastir-19, Kavadar-21, Gostivar-18 , Gjevgjeli-11, Strumicë-15, Kriva Pallankë-6, Radovish-8, Koçanë-6, Probishtip-2, Demir Hisar-2, Makedonski Brod-3, Pehçevë-2, Berovë-5, Vallandovë-3, Vinicë- 2, Kratovë-1, Sveti Nikolë-8, Kërçovë-7, Resnje-2 dhe Negotinë-15.

Kanë ndërruar jetë 26 pacientë, shtatë pacientë nga Shkupi (79, 75, 68, 78, 70, 84 dhe 83), një nga Kumanova (69), katër nga Prilepi (68, 88, 50 dhe 71), një nga Tetova (53) ), tre nga Struga (56, 84 dhe 81), dy pacientë nga Manastiri (62 dhe 74), tre nga Ohri (66, 65 dhe 79), dy nga Gostivari (68 dhe 82), dy nga Strumica (74 dhe 62) ) dhe një pacientë nga Dellçeva (56). Të gjithë pacientët ndërruan jetë në spital.

Numri i përgjithshëm i rasteve të diagnostikuara në vendin tonë që nga fillimi i epidemisë është 81425, numri i pacientëve të rikuperuar është 58720, numri i vdekjeve është 2427 dhe numri i rasteve aktive është 20278.

• Shkup 35148, aktiv 11519

• Kumanovë 4642, aktiv 578

• Dibër 605, aktiv 118

• Shtip 3250, aktiv 313

• Prilep 4114, aktiv 649

• Tetovë 4691, aktiv 905

• Strugë 1985, aktiv 357

• Veles 2694, aktiv 526

• Manastir 2971, aktiv 627

• Ohër 2350, aktiv 599

• Kavadar 2042, aktiv 583

• Gostivar 3336, aktiv 612

• Gjevgjeli 1121, aktiv 299 (75 persona nga NJR Gjevgjeli janë banorë të Dojranit, 189 të Bogdancit dhe 12 janë shtetas të huaj)

• Strumicë 2255, aktive 636

• Kriva Palankë 597, aktiv 119

• Radovish 602, aktiv 124

• Krushevë 161, aktiv 71

• Koçanë 1574, aktiv 252

• Probishtip 440, aktiv 47

• Demir Hisar 232, aktiv 39

• Makedonski Brod 210, aktiv 27

• Pehçevë 145, aktive 26

• Berovë 487, aktiv 51

• Valandovë 299, aktiv 67

• Vinicë 440, aktiv 67

• Delçevë 662, aktiv 205 (182 persona nga NJR Delçevë janë nga Makedonska Kamenica)

• Kratovë 192, aktiv 24

• Sveti Nikolë 1031, aktiv 121

• Kërçovë 1549, aktiv 254

• Resnje 625, aktiv 140

• Negotinë 975, aktiv 326 (153 persona nga NJR Negotinë janë banorë të Demir Kapisë)

Janëkrzer  1999 teste përmes: ISHP-465, QSHP Shkup-85, Avicenna-160, Biotek-175, MANU-149, Zhan Mitrev (Filip i dytë) -93, Sistina me metodën PCR -125, laboratori Laor-58, Mjekësia Ligjore -0, QSHP Manastir-55, Klinika e Sëmundjeve Infektive-6, GAK-0, Sinlab-20, Remedika-36, spitali laboratorik Kozle-18, SHSH (test i shpejtë) -553, UK Pulmonologji me alergologji -1, laboratorë nga jashtë- 0 .

Deri më tani,në vend janë kryer gjithsej  392.376 teste të Covid-19.

Сподели на:

Related Posts