SOT JANË REGJISTRUAR 627 RASTE TË REJA TË COVID-19 – NUMRI I PËRGJITHSHËM I TË DIAGNOSTIKUARVE ËSHTË 79815 ,644 PACIENTË JANË RIKUPERUAR – 14 PERSONA KANË NDËRRUAR JETË

Ministria e Shëndetësisë informon se në 24 orët e fundit janë kryer 2510 teste, dhe janë regjistruar 627 raste të reja të Covid-19 në: Shkup-250, Kumanovë-36, Dibër-8, Shtip-12, Prilep-35, Tetovë-21, Strugë-6, Veles-25, Manastir-25, Ohër-21, Kavadar-31, Gostivar-24, Gjevgjeli-12, Strumicë-23, Kriva Pallankë-8, Radovish-4, Koçanë-20, Probishtip-7, Demir Hisar-2, Pehçevë-1, Berovë-13, Valandovë-6, Delçevë-5, Kratovë-1, Sveti Nikolë-6, Kërçovë-7, Resnjë-4, Negotinë-14.

Instituti i Shëndetit Publik regjistron 644 pacientë të rikuperuar nga: Shkup-241, Kumanovë-33, Shtip-25, Prilep-66, Tetovë-26, Strugë-44, Veles-12, Manastir-29, Ohër-51, Kavadar-2, Gostivar-37, Gjevgjeli-8, Strumicë-11, Kriva Pallankë-11, Radovish-5, Krushevë-2, Koçanë-10, Probishtip-2, Berovë-5, Vinica-1, Kratovë-3, Sveti Nikolë-5, Kërçovë-8, Resnjë-6 dhe Negotinë-1.

Kanë ndërruar jetë 14 persona, katër pacientë nga Shkupi (82, 73, 67 dhe 58), një nga Kumanova (52), katër nga Prilepi (82, 66, 78 dhe 71), një nga Struga (84), një nga Manastiri (74), një nga Ohri (59), një nga Kavadari (56) dhe një pacientë nga Gjevgjelia (80).Prej këtyre dy pacientë ndërruan jetë jashtë spitalit, të tjerët ndërruan jetë në spital.

Numri i përgjithshëm i rasteve të diagnostikuara në vendin tonë që nga fillimi i epidemisë është 79815, numri i pacientëve të rikuperuar është 56743, numri i vdekjeve është 2354 dhe numri i rasteve aktive është 20718. Nga dje, regjistrohen dy teste kontrolli, dhe sipas analizave të përfunduara epidemiologjike në aktualisht shpërndarja sipas qyteteve është si më poshtë:

• Shkup 34417, aktiv 11660 • Kumanovë 4547, aktiv 567 • Dibër 598, aktiv 122 • Shtip 3226, aktiv 345 • Prilep 4027, aktiv 730 • Tetovë 4652, aktiv 951 • Strugë 1937, aktiv 348 • Veles 2655, aktiv 557 • Manastir 2913, aktiv 677 • Ohër 2266, aktiv 573 • Kavadari 1960, aktiv 569 • Gostivar 3287, aktiv 632 • Gjevgjeli 1089, aktiv 304 (73 persona nga NJR Gjevgjeli janë banorë të Dojranit, 185 të Bogdancit dhe 12 janë shtetas të huaj) • Strumicë 2207, aktiv 637 • Kriva Palankë 577, aktiv 114 • Radovish 587, aktiv 125 • Krushevë 155, aktiv 66 • Koçanë 1555, aktiv 264 • Probishtip 436, aktiv 51 • Demir Hisar 229, aktiv 40 • Makedonski Brod 208, aktiv 33 • Pehçevë 132, aktiv 16 • Berovë 483, aktiv 77 • Valandovë 288, aktiv 63 • Vinica 432, aktiv 66 • Delçevë 656, aktiv 224 (181 persona nga NJR Delçevë janë nga Makedonska Kamenica) • Kratovë 186, aktiv 23 • Sveti Nikolë 1022 , aktiv 137 • Kërçovë 1533, aktiv 267 • Resnjë 606, aktiv 136 • Negotinë 949, aktiv 344 (150 persona nga NJR Negotinë janë banorët e Demir Kapisë).

2510 teste janë kryer përmes: ISHP-704, QSHP Shkup-65, Avicenna-229, Biotek-182, MANU-145, Zhan Mitrev (Filip i dytë) -94, Sistina me metodën PCR -162, laboratori Laor-25, Mjekësia Ligjore -6, QSHP Manastir-55, Klinika e Sëmundjeve Infektive-4, GAK-11, Sinlab-40, Remedika-18, spitali laboratorik Kozle-18, SHSH (test i shpejtë) -752, UK Pulmonologji me alergologji -0, laboratorë nga jashtë- 0.
Deri më tani, janë kryer gjithsej 386,279 teste të Covid-19 në vend.

Сподели на:

Related Posts