SOT JANË REGJISTRUAR 657 RASTE TË REJA TË COVID-19 – NUMRI I PËRGJITHSHËM I TË DIAGNOSTIKUARVE ËSHTË 76251 ,920 PACIENTË JANË RIKUPERUAR – 31 PERSONA KANË NDËRRUAR JETË

Ministria e Shëndetësisë informon se në 24 orët e fundit janë kryer 2347 teste, dhe janë regjistruar 657 raste të reja të Covid-19 në: Shkup-323, Kumanovë-23, Shtip-8, Prilep-38, Tetovë-19, Strugë-15, Veles-22, Manastir-36, Ohër-28, Kavadar-25, Gostivar-17, Gjevgjeli-6, Strumicë-13, Kriva Pallankë-6, Radovish-10, Koçanë-12, Probishtip-4, Makedonski Brod-4, Pehçevë-1, Berovë-7, Vallandovë-5, Vinicë-2, Delçevë-7, Kratovë-1, Sveti Nikolë-4, Kërçovë-5, Resnjë-5, Negotinë-11.

Sot, Instituti i Shëndetit Publik regjistron 920 pacientë të rikuperuar nga: Shkup-349, Kumanovë-37, Dibër-8, Shtip-29, Prilep-70, Tetovë-29, Strugë-60, Veles-37, Manastir-36, Ohër-28 , Kavadar-36, Gostivar-45, Gjevgjeli-5, Strumicë-18, Kriva Pallankë-3, Radovish-9, Krushevë-1, Koçanë-13, Probishtip-4, Demir Hisar-1, Makedonski Brod-3, Pehçevë- 4, Berovë-9, Valandovë-2, Vinicë-4, Dellçevë-24, Kratovë-3, Sveti Nikolë-10, Kërçovë-20, Resnjë-9 dhe Negotinë-14.

Kanë ndërruar jetë 31 pacientë, dhjetë pacientë nga Shkupi (93, 79, 73, 76, 69, 40, 84, 70, 61 dhe 88), tre nga Kumanova (57, 74 dhe 81), një nga Dibra (81), pesë nga Prilepi (55, 58, 78, 70 dhe 56), dy nga Tetova (59 dhe 81), një pacientë nga Struga (75), një nga Ohri (47), një nga Kavadari (51), tre nga Gostivari ( 60, 75 dhe 68 vjeç), dy nga Strumica (72 dhe 83 vjeç), një nga Krusheva (76 vjeç) dhe një pacient nga Dellçeva (65 vjeç). Tre prej tyre ndërruan jetë jashtë spitalit, të tjerët ndërruan jetë në spital.

Numri i përgjithshëm i rasteve të diagnostikuara në vendin tonë që nga fillimi i epidemisë është 76251, numri i pacientëve të rikuperuar është 52413, numri i vdekjeve është 2225 dhe numri i rasteve aktive është 21613.

Që nga dje, janë regjistruar tre teste kontrolli. aktualisht shpërndarja sipas qyteteve është si më poshtë:

• Shkup 32962, aktiv 11527

• Kumanovë 4374, aktiv 600

• Dibër 575, aktiv 161

• Shtip 3119, aktiv 393

• Prilep 3812, aktiv 847

• Tetovë 4503, aktiv 999

• Strugë 1847, aktiv 419

• Veles 2530, aktiv 637

• Manastir 2766, aktiv 826

• Ohër 2136, aktiv 609

• Kavadar 1803, aktiv 612

• Gostivar 3162, aktiv 739

• Gjevgjeli 995, aktiv 303 (69 persona nga NJR Gjevgjeli janë banorë të Dojranit, 169 të Bogdancit dhe 12 janë shtetas të huaj)

• Strumicë 2079, aktive 586

• Kriva Pallankë 542, aktiv 123

• Radovish 553, aktiv 133

• Krushevë 151, aktiv 69

• Koçanë 1477, aktiv 263

• Probishtip 420, aktiv 64

• Demir Hisar 224, aktiv 44

• Makedonski Brod 206, aktiv 33

• Pehçevë 123, aktive 18

• Berovë 463, aktiv 95

• Valandovë 261, aktiv 57

• Vinicë 421, aktiv 103

• Delçevë 636, aktiv 287 (177 persona nga NJR Delçevë janë nga Makedonska Kamenica)

• Kratovë 177, aktiv 25

• Sveti Nikolë 992, aktiv 172

• Kërçovë 1481, aktiv 335

• Resnjë 579, aktiv 167

• Negotinë 882, aktiv 367 (141 persona nga NJR Negotinë janë banorë të Demir Kapisë)

Janë kryer 2347 teste përmes: ISHP-357, QSHP Shkup-72, Avicenna-237, Biotek-158, MANU-168, Zhan Mitrev (Filip i dytë) -165, Sistina me metodën PCR -195, laboratori Laor-41, Mjekësia Ligjore -8, QSHP Manastir-37, Klinika e Sëmundjeve Infektive-6, GAK-0, Sinlab-47, Remedika-19, Spitali Laborator Kozle-17, SHSH(teste të shpejta) -819, Pulmonologji me Alergologji -1, laboratorë nga jashtë- 0
Deri më tani, në vend janë kryer gjithsej 373.738 teste të Covid-19 .

Сподели на:

Related Posts