PLOTËSISHT I RINOVUAR DHE I PAJISUR DEPARTAMENTI I NEONATOLOGJISË NË KLINIKËN E SËMUNDJEVE TË FËMIJËVE

Departamenti i neonatologjisë i Klinikës Pediatrike është rinovuar plotësisht nga kompania “Makstil” dhe janë blerë pajisjet e nevojshme. Bëhet fjalë për rindërtimin e një sipërfaqe prej 400 metrash katrorë, si dhe prokurimin e pajisjeve të fototerapisë, të cilat mundësojnë funksionimin më të mirë të departamentit, i cili është i vetmi në llojin e tij në vend. Donacioni është në vlerë prej 35 mijë euro.

– Dëshiroj të shpreh mirënjohjen time për Makstil dhe menaxhmentin, të cilët treguan përgjegjësi të madhe shoqërore dhe ofruan kapacitetet dhe burimet e tyre për të ndihmuar një nga pjesët më specifike të shëndetit publik, dhe kjo është Klinika Universitare për Pediatri, Departamenti i Neonatologjisë.

 Është një departament ku strehohen foshnjat pas lindjes, nëse kanë nevojë për një qëndrim të caktuar në njësinë e kujdesit intensiv dhe ku ka kushte për trajtim më intensiv, deri në shërimin përfundimtar. Ky institucion njihet prej vitesh për ekspertizën e tij, për reputacionin e tij. Tani ky departament është rinovuar plotësisht falë kompanisë “Makstil”, dhe besoj se bashkëpunimi do të vazhdojë edhe në të ardhmen, tha Ministri i Shëndetësisë, Dr. Venko Filipçe.

Dhurimi mundëson funksionimin më efikas të departamentit për fëmijë të lindur para kohe me vështirësi, dhe të gjitha punët ndërtimore, si dhe instalimi i pajisjeve kryhen në përputhje me standardet për funksionimin e institucioneve shëndetësore.

– Ky donacion shkon në një vend ku ka një nevojë reale për ndihmë. Me këtë, ne konfirmojmë angazhimin tonë si një kompani me përgjegjësi shoqërore. Makstil, si mbrojtës i departamentit të neonatologjisë në Klinikën për Sëmundjet e Fëmijëve, për këtë projekt bëri një rinovim të plotë prej 400 metrash katrorë dhe siguroi të gjitha pajisjet. Qëllimi i këtij donacioni ishte përmirësimi i kushteve në këtë departament në mënyrë që të mund të funksionojë patëmetë. Donacioni ynë ishte i drejtuar në këtë pjesë, për t’u dhënë luftëtarëve të rinj një shans për të fituar betejën e parë në jetë, tha Ivan Banovski, Drejtor i Përgjithshëm i Makstil.

Drejtoresha e ]Klinikës për Sëmundjet e Fëmijëve, Dr. Aspazija Sofijanova, gjithashtu falënderoi Makstil për donacionin.

– Me donacionin, janë bërë punë të gjëra rindërtimi dhe janë mbuluar pjesë thelbësore, të cilat do të përmirësojnë ndjeshëm kushtet dhe kapacitetet për kujdesin e të porsalindurve. Në fushën e neonatologjisë, gjithmonë ekziston nevoja për përmirësim dhe pajisje të reja moderne, sepse ne jemi departamenti i vetëm në vend ku pranohen foshnje të parakohshme me ndërlikime. Ne besojmë dhe shpresojmë që ky donacion të jetë vetëm fillimi i asaj që duhet të vijë nga sektori i biznesit si një marrëdhënie aktive dhe përgjegjësi e vërtetë sociale, tha Dr. Sofijanova.

Сподели на:

Related Posts