SOT JANË REGJISTRUAR 734 RASTE TË REJA TË COVID-19 –NUMRI I PËRGJITHSHËM I TË DIAGNOSTIKUARVE ËSHTË 134.867 ,621 PACIENTË JANË RIKUPERUAR –35 PERSONA KANË NDËRRUAR JETË

Gjatë 24 orëve të fundit, janë kryer 3.246 teste, dhe 734 raste të reja të COVID-19 janë regjistruar në: Shkup – 313, Manastir – 75, Kumanovë – 46, Prilep – 38, Tetovë – 36, Veles – 34, Gostivar – 26 , Ohër – 24, Strumicë – 22, Kavadar – 19, Shtip – 17, Koçanë – 14, Gjevgjeli dhe Vinicë – nga 10, Kërçovë dhe Negotinë -nga 9 , Resnje – 8, Berovë – 4, Radovish, Dellçevë dhe Vallandovë -nga 3 , Sveti Nikolë, Bogdanci dhe Dojran – nga 2, Strugë, Kriva Pallankë, Dibër, Kratovë dhe Makedonski Brod – nga 1.

Janë regjistruar 621 pacientë të rikuperuar nga: Shkup – 330, Kavadar- 40, Veles- 37, Tetovë – 29, Shtip- 25, Negotinë – 21, Gostivar – 19, Manastir – 18, Gjevgjeli – 14, Kumanovë dhe Koçanë- nga 13, Demir Kapijë – 10, Probishtip dhe Kërçovë – nga 9, Sveti Nikolë – 8, Berovë – 7, Pehçevë – 6, Resnje- 4, Bogdanci – 3, Prilep dhe Kratovë -nga 2, Vinicë dhe Demir Hisar – nga 1 .

Gjithsej janë raportuar 35 persona të vdekur: 12 nga Shkupi (87, 84, 81, 80, 77, 75, 74, 72, 72, 70, 70, dhe 61 vjeç), 6 nga Manastiri (88, 84, 75, 63, 63 dhe 59), 4 nga Ohri (78, 75, 73 dhe 28), 2 nga Gjevgjelia (75 dhe 64), 2 nga Kumanova (73 dhe 60), 2 nga Demir Kapija (83 dhe 63),2 nga Kërçova (78 dhe 68),1 nga Gostivari (77), 1 nga Koçani (79), 1 nga Vinica (72), 1 nga Velesi (67) dhe 1 nga Radovishi (49). Të gjithë pacientët kanë ndërruar jetë në spital.

Janë kryer 3.246 teste përmes: ISHP-602, QSHP Shkup-85, QSHP Manastir-113, Klinika për Sëmundje Infektive dhe Gjendjes Febrile-0, Mjekësia Ligjore-0, Laboratori i Spitalit Kozle-0, KU Pulmonologji me Alergologji-0,SP 8 Shtatori-0, Instituti i Mikrobiologjisë-0, MANU-125, Zhan Mitrev (Philip II) -173, Avicenna-319, Biotek-323, Sistina-346, laboratori Laor-633, Sinlab – 25, Remedika-45, Plodnost – 72, Genea- 0, Objektet shëndetësore publike dhе Objektet shëndetësore private (teste të shpejta)- gjithsej 385.

Deri më tani,në vemd janë kryer gjithsej 641.573 teste të Covid-19

Numri i përgjithshëm i personave të diagnostikuar me COVID-19 në vendin tonë që nga fillimi i epidemisë është 134.867, numri i pacientëve të rikuperuar është 109.297, numri i vdekjeve është 3.940 dhe numri i rasteve aktive është 21.630 persona.

Сподели на:

Related Posts