SOT JANË REGJISTRUAR 1.394 RASTE TË REJA TË COVID-19 – NUMRI I PËRGJITHSHËM I TË DIAGNOSTIKUARVE ËSHTË 134.134 ,479 PACIENTË JANË RIKUPERUAR –45 PERSONA KANË NDËRRUAR JETË

Gjatë 24 orëve të fundit, janë kryer 4.920 teste, dhe 1.394 raste të reja të COVID-19 janë regjistruar në: Shkup – 592, Kumanovë – 104, Manastir – 101, Prilep – 63, Veles – 60, Kavadar – 50, Ohër – 39 , Tetovë -38, Shtip – 37, Gostivar – 35, Strumicë – 31, Kërçovë – 30, Koçanë – 24, Negotinë – 21, Sveti Nikollë dhe Resnje -nga 19, Gjevgjeli – 18, Strugë – 17, Radovish dhe Berovë -nga 14 , Dellçevë dhe Vinicë – nga 11, Kriva Pallankë – 10, Valandovë – 8, Bogdanci – 6, Demir Kapijë – 5, Makedonski Brod – 4, Dibër – 3, Probishtip, Kratovë dhe Pehçevë – nga 2, Krushevë, Demir Hisar, Makedonska Kamenica dhe Dojran – nga 1.

Janë regjistruar 479 pacientë të rikuperuar nga: Shkup- 245, Prilep – 35, Kavadar- 27, Kumanovë dhe Velesi -nga 21, Manastir dhe Sveti Nikolë – nga 15 , Gostivar, Strumicë dhe Gjevgjeli – nga 12 , Koçanë – 11, Negotinë – 10 , Tetovë – 9, Berovë, Vallandovë dhe Bogdanci – nga 6 , Probishtip – 4, Kërçovë – 3, Makedonski Brod – 2, Shtip, Resnje, Radovish, Vinicë, Krushevë, Kratovë dhe Pehçevë – nga 1.

Janë raportuar gjithsej 45 persona të vdekur: 15 nga Shkupi (95, 88, 88, 87, 84, 84, 83, 76, 74, 74, 72, 69, 69, 60 dhe 50 vjeç), 4 nga Prilep ( 82, 71, 56, 54) ,3 nga Tetova (80, 75, 74) ,3 nga Gostivari (80, 74, 66), 2 nga Manastiri (79 dhe 71), 2 nga Kumanova (76 dhe 67),2 nga Strumica ( 74 dhe 66), 2 nga Koçani (68 dhe 63) ,2 nga Kërçova (71 dhe 61) ,1 nga Kavadari (65), 1 nga Shtipi (50), 1 nga Gjevgjelia (65),1 nga Velesi (83), 1 nga Resnja (70),1 nga Radovishi ( 65), 1 nga Vinica (70), 1 nga Valandova (60 ),1 nga Demir Kapija (72) dhe 1 nga Demir Hisari (66). Nga të raportuarit 44 kanë ndërruar jetë në spital, ndërsa 1 ka ndërruar jetë në shtëpi.

Janë kryer 4.920 teste përmes: ISHP-790, QSHP Shkup-84, QSHP Manastir-101, Klinika për Sëmundje Infektive dhe Gjendjes Febrile-1, Mjekësia Ligjore-4, Laboratori i Spitalit. Kozle-11, KU Pulmonologji me Alergologji-2, SP 8 Shtatori-0, Instituti i Mikrobiologjisë-152, MANU-164, Zhan Mitrev (Philip II) -220, Avicenna-352, Biotek-353, Sistina-339, laboratori Laor-509, Sinlab – 122, Remedika-58, Plodnost – 63, Genea – 6, Objektet shëndetësore publike dhе Objektet shëndetësore private (teste të shpejta)- gjithsej 1.589.

Deri më tani, në vend janë kryer gjithsej 638.327 teste Covid-19.

Numri i përgjithshëm i personave të diagnostikuar me COVID-19 në vendin tonë që nga fillimi i epidemisë është 134.134, numri i pacientëve të rikuperuar është 108.676, numri i vdekjeve është 3.905 dhe numri i rasteve aktive është 21.553.

Сподели на:

Related Posts