SOT JANË REGJISTRUAR 301 RASTE TË REJA TË COVID-19 – NUMRI I PËRGJITHSHËM I TË DIAGNOSTIKUARVE ËSHTË 135.143 ,1.091 PACIENTË JANË RIKUPERUAR –37 PERSONA KANË NDËRRUAR JETË

Ministria e Shëndetësisë informon, sipas të dhënave nga Instituti i Shëndetit Publik:

Gjatë 24 orëve të fundit, janë kryer 1.431 teste, dhe 301 raste të reja të COVID-19 janë regjistruar në: Shkup – 174, Kavadar-17, Veles -16, Prilep -14, Kumanovë, Tetovë dhe Shtip – nga 11 raste, Gostivar – 8, Ohër – 7, Strugë – 6, Koçanë- 5, Kërçovë – 4, Vinicë – 3, Negotinë, Sveti Nikollë, Berovë dhe Dellçevë – nga 2, Manastir, Strumicë, Gjevgjeli, Kriva Pallanka, Dibër dhe Demir Kapija – nga 1.

Janë regjistruar 1.091 pacientë të rikuperuar nga: Shkup – 429, Ohër – 107, Prilep -74, Veles -42, Kumanovë 40, Shtip dhe Strugë – nga 37, Manastir – 36, Kavadar- 34, Gostivar – 29, Gjevgjeli -26, Kriva Pallankë -24, Tetovë -23, Strumicë – 17, Negotinë – 13, Koçanë dhe Dellçevë – nga 12, Berovë, Probishtip dhe Bogdanci – nga 11, Valandavë – 10, Radovish – 8, Dibër dhe Krushevë – nga 7, Kërçovë – 6 , Sveti Nikolë dhe Demir Kapijë –nga 5, Resnje – 4, Vinicë, Kratovë dhe Pehçevë-nga 3, Demir Hisar dhe Makedonski Brod – nga 2 dhe në Makedonska Kamenica-1.

Gjithsej janë raportuar 37 persona të vdekur: 9 nga Shkupi (74, 81, 47, 60, 69, 76, 79, 77, 61vjeç), 6 nga Prilep (42, 58, 72, 74, 75 dhe 56), 3 nga Tetova (65, 59 dhe 57) ,3 nga Gjevgjelia (73, 65 dhe 56), 2 nga Kumanova (90 dhe 67), 2 nga Kavadari (85 dhe 57), 2 nga Strumica (73 dhe 62),2 nga Vinica (79 dhe 62) ,1 nga Manastiri (59),1 nga  Ohri (82),1 nga  Kërçova (37),1 nga  Negotina (64),1 nga  Sveti Nikolë (79),1 nga  Kriva Pallanka (73) dhe 1 nga Dibra (43). Nga të raportuarit , 36 pacientë kanë ndërruar jetë  në spital, ndërsa 1 ka ndërruar jetë në shtëpi.

Janë kryer 1.431 teste përmes: ISHP-183,QSHP Shkup-47, QSHP Manastir-0, Klinika për Sëmundje Infektive dhe Gjendjes Febrile-5, Mjekësia Ligjore-0, Laboratori i Spitalit Kozle-0,KU Pulmonologjia  me Alergologji-0, SP ” 8-Shtatori “-0, Instituti i Mikrobiologjisë-0, MANU-59, Zhan Mitrev (Filip i dytë) -186, Avicenna-0, Biotek-275, Sistina-330, laboratori Laor-0, Sinlab – 0, Remedika- 0, Plodnost- 0, Genea- 0, Objektet shëndetësore publike dhе Objektet shëndetësore private (teste të shpejta) – gjithsej 346 teste.

Deri më tani,në vend janë kryer gjithsej 643.004 teste të Covid-19 .

Numri i përgjithshëm i personave të diagnostikuar me COVID-19  në vendin tonë që nga fillimi i epidemisë është 135.167, numri i pacientëve të rikuperuar është 110.388, numri i vdekjeve është 3.977 dhe numri i rasteve aktive është 20.802 persona.

Сподели на:

Related Posts