SOT JANË REGJISTRUAR 843 RASTE TË REJA TË COVID-19 – NUMRI I PËRGJITHSHËM I TË DIAGNOSTIKUARVE ËSHTË 106.110 ,333 PACIENTË JANË RIKUPERUAR – 11 PERSONA KANË NDËRRUAR JETË

Gjatë 24 orëve të fundit, janë kryer 3.519 teste, dhe 843 raste të reja të Covid-19 u regjistruan në: Shkup – 360, Prilep – 66, Negotinë – 54, Kumanovë – 51, Kavadar – 44, Strumicë – 33, Veles – 30 , Tetovë – 26, Ohër – 25, Gjevgjeli – 22, Kriva Pallankë – 20, Gostivar – 18, Koçanë – 16, Shtip – 12, Bogdanci – 11, Manastir – 9, Krushevë – 8, Kërçovë dhe Probishtip – nga 6 raste në secilin qytet, Struga – 5, Resnje dhe Demir Kapijë -nga 4 raste në secilin qytet, Valandovë dhe Demir Hisar – nga 3 raste në secilin qytet, Sveti Nikolë, Berovë dhe Kratovë- nga 2 raste në secilin qytet, Makedonski Brod – 1.

Janë regjistruar 333 pacientë të rikuperuar nga: Shkupi – 115, Kavadar- 64, Negotinë – 26, Prilep – 25, Tetovë – 18, Kumanovë – 15, Velesi dhe Gjevgjelia – nga 10 në secilin qytet, Shtip dhe Strumicë – nga 9 në secilin qytet, Gostivar, Manastir, Dibër dhe Berovë – nga 4 në secilin qytet, Koçanë dhe Krushevë – nga 3 në secilin qytet, Kërçovë dhe Kratovë – nga 2 në secilin qytet, Ohër, Resnje, Dellçevë, Vallandovë, Bogdanci dhe Demir Kapijë -nga 1 në secilin qytet.

Janë raportuar gjithsej 11 vdekje .Kanë ndërruar jetë 5 pacientë nga Shkupi (77, 73, 63, 63, 39) , 2 pacientë nga Kavadari (77, 71) ,dy nga Negotina (77, 63), një pacient nga Kumanova (75), dhe një nga Koçani (72). Të gjithë pacientët kanë ndërruar jetë në spital.

Janë kryer 3.519 teste përmes: ISHP-818, QSHP Shkup-75, Avicenna-308, Biotek-306, Zhan Mitrev (Filip i dytë) -176, Sistina-306, laboratori Laor-248, MANU-0, Mjekësia Ligjore-12, QSHP Manastir-98, Klinika për Sëmundje Infektive dhe Gjendjes Febrile-1, GAK-0, Sinlab-59, Remedika-21, Spitali Laborator Kozle-18, SHSH Shkup(teste të shpejta) – gjithsej 1056, KU Pulmollogji me Alergologji -2 ,SP 8 Shtator-15, laboratorë nga jashtë-0.
Deri më tani, në vend janë kryer gjithseh një 537,024 teste të Covid-19 .

Numri i përgjithshëm i personave të diagnostikuar me Covid-19 në vendin tonë që nga fillimi i epidemisë është 106,110, numri i pacientëve të rikuperuar është 94,275, numri i vdekjeve është 3,176 dhe numri i rasteve aktive është 8,659.

Сподели на:

Related Posts