SOT JANË REGJISTRUAR 722 RASTE TË REJA TË COVID-19 – NUMRI I PËRGJITHSHËM I TË DIAGNOSTIKUARVE ËSHTË 106.832 ,186 PACIENTË JANË RIKUPERUAR – 9 PERSONA KANË NDËRRUAR JETË

Gjatë 24 orëve të fundit, janë krye 3.701 teste dhe 722 raste të reja të Covid-19 u regjistruan në:

Shkup – 375, Prilep – 44, Kavadar – 35, Gjevgjeli – 29, Manastir – 25, Gostivar – 23, Tetovë – 22, Kumanovë – 20, Ohër – 16, Shtip – 15, Kriva Pallankë – 14, Negotinë – 13, Veles – 11, Strumicë, Strugë dhe Koçanë – nga 10 raste në secilin qytet, Bogdanci – 9, Kërçovë, Sveti Nikolë, Resnje, Radovishi, Berovë dhe Krushevë – nga 5 raste në secilin qytet, Valndovë- 3, Dellçevë, Probishtipi dhe Demir Kapijë – nga 2 raste në secilin qytet, Kratovë dhe Demir Hisar – nga 1 rast në secilin qytet.

Janë regjistruar 186 pacientë të rikuperuar nga:

Shkup – 50, Prilep – 29, Kavadar – 25, Kumanovë – 15, Tetovë – 14, Veles – 9, Negotinë – 8, Koçanë dhe Gjevgjeli – nga 6 në secilin qytet, Gostivar – 5, Strumicë dhe Krushevë- nga 4 në secilin qytet, Bogdanci – 3, Shtip, Sveti Nikolë dhe Valandovë – nga 2 në secilin qytet, Dellçevë dhe Probishtip – nga 1në secilin qytet.

Janë raportuar gjithsej 9 vdekje. Kanë ndërruar jetë 4 pacientë nga Shkupi (81, 75, 74, 73) , një pacient nga Probishtipi (88), një nga Strumica (88), një nga Kërçova (72), një nga Kumanova (70) dhe një nga Manastiri (61). Të gjithë pacientët kanë ndërruar jetë në spital.

Janë kryer 3.701 teste përmes: ISHP-513, QSHP Shkup-113, Avicenna-371, Biotek-297, Zhan Mitrev (Filip i dytë) -205, Sistina-290, laboratori Laor-383, MANU-0, Mjekësia Ligjore-33, QSHP Manastir-89, Klinika për Sëmundje Infektive dhe Gjendjes Febrile-2, GAK-0, Sinlab-148, Remedika-59, Spitali Laborator Kozle-8, SHSHS Shkuo(testi i shpejtë) – gjithsej 1190, KU Pulmologji me Alergologji-0 ,SP 8 shtator-0 , laboratorë nga jashtë-0.

Deri më tani, në vend janë kryer gjithsej një 540.725 teste të Covid-19 .

Numri i përgjithshëm i personave të diagnostikuar me Covid-19 në vendin tonë që nga fillimi i epidemisë është 106.832, numri i pacientëve të rikuperuar është 94.461, numri i vdekjeve është 3.185 dhe numri i rasteve aktive është 9.186.

Сподели на:

Related Posts