SOT JANË REGJISTRUAR 868 RASTE TË REJA TË COVID-19 – NUMRI I PËRGJITHSHËM I TË DIAGNOSTIKUARVE ËSHTË 111.077 ,355 PACIENTË JANË RIKUPERUAR – 15 PERSONA KANË NDËRRUAR JETË

Ministria e Shëndetësisë informon, sipas të dhënave nga Instituti i Shëndetit Publik:

Gjatë 24 orëve të fundit, janë kryer 3.654 teste dhe 868 raste të reja të Covid-19 u regjistruan në:

Shkup – 424, Prilep – 72, Kumanovë – 42, Manastir – 34, Ohër – 31, Tetovë – 28, Kavadar- 27, Negotinë – 26, Veles – 21, Gjevgjeli – 20, Gostivar dhe Koçanë – nga 15 raste në secilin qytet, Shtip – 14 , Kriva Pallankë dhe Krushevë – nga 11 raste në secilin qytet, Strugë dhe Berovë – nga 10 raste në secilin qytet, Strumicë – 9, Valandovë dhe Demir Kapijë -nga 8 raste në secilin qytet, Bogdanc – 6, Kërçovë dhe Resnje -nga 5 raste në secilin qytet, Probishtip dhe Demir Hisar -nga 3 raste në secilin qytet, Radovish, Makedonski Brod dhe Pehçevë – nga 2 raste në secilin qytet, Sveti Nikolë, Dellçevë, Kratovë dhe Dojran – nga 1 rast në secilin qytet.

Janë regjistruar 397 pacientë të rikuperuar nga:

Shkup – 178, Prilep – 36, Tetovë – 20, Gjevgjeli – 17, Kumanovë dhe Strumicë -nga 16 të rikuperuar në secilin qytet, Manastir – 15, Veles – 11, Gostivar dhe Koçanë – nga 8 , Berovë – 5, Shtip dhe Krushevë -nga 4 , Valandovë – 3, Resnje, Probishtip dhe Bogdanci – nga 2, Kavadar, Strugë, Kërçovë, Dibër, Dellçevë, Vinicë, Demir Hisar dhe Makedonski Brod – nga 1.

Janë raportuar 15 vdekje.Kanë ndërruar jetë 5 pacientë nga Shkupi (86, 81, 72, 71, 64) , 2 nga Tetova (72, 59) ,2 nga Ohri (78, 57), 1 nga Prilepi (80), 1 nga Kumanova (71), 1 nga Shtipi (64), 1 nga Kavadari (65),1 nga Manastiri (73) dhe 1 nga Negotina (74).Të gjithë pacientët kanë ndërruar jetë në spital.

Janë kryer 3.654 teste përmes: ISHP-707, QSHP Shkup-70, Avicenna-352, Biotek-362, Zhan Mitrev (Filip i dytë) -201, Sistina-311, laboratori Laor-259, MANU-0, Mjekësia Ligjore-52, QSHP Manastir-100, Klinika për Sëmundje Infektive dhe Gjendjes Febrile-4, GAK-0, Sinlab-77, Remedika-19, Spitali Laborator Kozle-17,Objektet shëndetësore publike dhе Objektet shëndetësore private(teste të shpejta) – gjithsej 1,123, KU Pulmonologji me Alergologji -0, SP 8 Shtatori -0, laboratorë nga jashtë-0.

Deri më tani,në vend janë kryer gjithsej 559.021 teste të Covid-19 .

Numri i përgjithshëm i personave të diagnostikuar me COVID-19 në vendin tonë që nga fillimi i epidemisë është 111.077, numri i pacientëve të rikuperuar është 96.925, numri i vdekjeve është 3.280 dhe numri i rasteve aktive është 10.872.

Sipas analizave të përfunduara epidemiologjike deri më tani, shpërndarja sipas qyteteve është si më poshtë:

Shpërndarja sipas qyteteve Të infektuara (të reja) Rastet aktive (gjithsej)

Shkup 424, aktiv 5258

Prilep 72, aktiv 792

Kumanovë 42, aktiv 418

Tetovë 28, aktiv 322

Gostivar 15, aktiv 251

Shtip 14, aktiv 163

Kavadari 27, aktiv 597

Veles 21, aktiv 295

Manastir 34, aktiv 273

Ohër 31, aktiv 465

Strumicë 9, aktive 195

Strugë 10, aktive 171

Koçanë 15, aktiv 137

Kërçovë 5, aktiv 51

Negotinë 26, aktiv 392

Gjevgjeli 20, aktiv 302

Sveti Nikolë 1, aktiv 33

Kriva Pallankë 11, aktiv 140

Resnje 5, aktiv 76

Dibër, aktiv 16

Radovish 2, aktiv 30

Dellçevë 1, aktiv 48

Berovë 10, aktiv 50

Probishtip 3, aktiv 35

Vinicë, aktiv 23

Valandovë 8, aktiv 32

Krushevë 11, aktiv 105

Bogdanci 6, aktiv 70

Kratovë 1, aktiv 25

Demir Hisar 3, aktiv 38

Demir Kapijë 8, aktiv 46

Makedonski Brod 2, aktiv 8

Makedonska Kamenica, aktiv 2

Сподели на:

Related Posts