SOT JANË REGJISTRUAR 947 RASTE TË REJA TË COVID-19 – NUMRI I PËRGJITHSHËM I TË DIAGNOSTIKUARVE ËSHTË 110.209 ,397 PACIENTË JANË RIKUPERUAR – 21 PERSONA KANË NDËRRUAR JETË

Gjatë 24 orëve të fundit, janë kryer 3.450 teste dhe 947 raste të reja të Covid-19 u regjistruan në:

Shkup – 453, Prilep – 65, Veles – 56, Negotinë – 44, Kavadar – 41, Shtip – 30, Tetovë – 29, Kumanovë – 26, Strumicë – 22, Gostivar dhe Manastir – nga 21 raste në secilin qytet, Ohër – 19, Gjevgjeli – 18 , Koçanë – 17, Strugë- 12, Kriva Pallankë dhe Krushevë – nga 9 raste në secilin qytet, Resnje – 7, Berovë dhe Kratovë – nga 6 raste secilin qytet, Dellçevë dhe Demir Kapijë – nga 5 raste në secilin qytet, Dibër, Radovish dhe Bogdanci -nga 4 rste në secilin qytet ,Kërçovë, Sveti Nikolë,Probishtip, Vinicë, Vallandovë, Demir Hisar dhe Pehçevë – nga 2 raste në secilin qytet.

Janë regjistruar 397 pacientë të rikuperuar nga:

Shkup – 175, Prilep – 41, Kavadar – 34, Kumanovë – 20, Veles – 16, Negotinë – 15, Manastir dhe Kriva Pallankë – nga 14 të rikyperuar në secilin qytet , Tetovë – 11, Gjevgjeli – 8, Resnje, Probishtip dhe Bogdanci – nga 5 të rikuperuar në secilin qytet, Gostivar , Shtip, Strumicë, Dellçevë dhe Kratovë -nga 4, Kërçovë dhe Krushevë -nga 3 , Berovë dhe Vallandovë – nga 2, Strugë, Sveti Nikolë, Demir Hisar dhe Demir Kapijë -nga 1.

Janë raportuar gjithsej 21 vdekje . Kanë ndërruar jetë 6 pacientë nga Shkupi (91, 90, 87, 66, 68, 78) , 3 pacientë nga Berova (59, 51, 70), 2 pacientë nga Kumanova (72, 71), 2 nga Velesi (82, 56), 2 nga Negotina (79, 79), 2 nga Gjevgjelia (83, 59), 1 pacient nga Koçani (66), 1 nga Krusheva (74), 1 nga Bogdanci (54) dhe 1 nga Demir Kapija (75). Nëntëmbëdhjetë pacientë kanë ndërruar jetë në spital, dy pacientë kanë ndërruar jetë në kushte shtëpiake.

Janë kryer 3.450 teste përmes: ISHP-729, QSHP Shkup-95, Avicenna-381, Biotek-324, Zhan Mitrev (Filip i dytë) -188, Sistina-261, laboratori Laor-191, MANU-0, Mjekësia Ligjore-16, QSHO Manastir-72, Klinika për Sëmundje Infektive dhe Gjendjes Febrile-6, GAK-0, Sinlab-61, Remedika-31, Spitali Laborator Kozle-0,Objektet shëndetësore publike dhе Objektet shëndetësore private (teste të shpejta) – gjithsej 1092, KU Pulmologji me Alergologji-3 ,SP 8 Shtatori-0, laboratorë nga jashtë-0.

Deri më tani, në vend janë kryer gjithsej 555.367 teste të Covid-19.

Numri i përgjithshëm i personave të diagnostikuar me COVID-19 në vendin tonë që nga fillimi i epidemisë është 110.209, numri i pacientëve të rikuperuar është 96.570, numri i të vdekurve është 3.265 dhe numri i rasteve aktive është 10.374.

Сподели на:

Related Posts