SOT, JANË REGJISTRUAR 947 RASTE TË REJA TË COVID-19 – NUMRI I PËRGJITHSHËM I TË DIAGNOSTIKUARVE ËSHTË 41222,691 PACIENTË JANË RIKUPERUAR – 30 PERSONA KANË NDËRRUAR JETË 

Ministria e Shëndetësisë informon se në 24 orët e fundit janë kryer 3042 teste, dhe janë regjistruar 947 raste të reja të Covid-19 në: Shkup-530, Kumanovë-30,Dibët-3, Shtip-15, Prilep-38, Tetovë-54, Veles-22,Struga-18, Manastir-43, Ohër-43, Kavadar-8, Gostivar-25, Strumicë-23,Gevgelija-3, Kriva Pallankë-4, Radovish-7, Krushevë-2, Koçanë-3, Probishtip-8, Demir Hisar-4,Makedonski Brod-5, Pehçevë-1, Berovë-2,Valandova-2, Vinicë-1, Delçevë-5, Kratovë-4, Sveti Nikolë-8, Kërçovë-25, Negotinë-3. 

Sot, Instituti i Shëndetit Publik regjistroi 691 pacientë të rikuperuar nga: Shkup-301, Kumanovë-45, Shtip-13, Prilep-34, Tetovë-51, Strugë-4, Veles-29, Manastir-16, Ohër-24 , Kavadar-23, Gostivar-20, Gjevgjeli-13, Strumicë-40, Kriva Pallankë-8, Radovish-8,Krushev-1, Koçanë-13, Probishtip-8, Makedonski Brod-1, Berovë- 4, Valandovë-2, Vinicë-4, Kratovë-5, Sveti Nikolë-5, Kërçovë-11, Resnjë-7, Negotinë-1. 

Kanë ndërruar jetë 30 persona, gjasht pacientë nga Shkupi (57,66,80,64, 54 dhe 68vjeç), pesë nga Kumanova (58,64,67,68 dhe 78), një pacientë nga Shtip (67vjeç), tre nga Prilep (58,57 dhe 72vjeç), pesë nga Tetova (83,60,62,69 dhe 58 vjeç), një nga Manastiri (78 vjeç) pesë nga Kavadari (73,74,70,77 dhe 70vjeç), një pacientë nga Gostivari (67 vjeç), dy pacientë nga Radovishi (71 dhe 68 vjeç),dhe  një pacient nga Koçani (52vjeç) . 

Numri i përgjithshëm i rasteve të diagnostikuara në vendin tonë që nga fillimi i epidemisë është 41222, numri i pacientëve të rikuperuar është 24920, numri i të vdekurve është 1186 dhe numri i rasteve aktive është 15116. Sipas analizave të përfunduara epidemiologjike, shpërndarja sipas qyteteve është si më poshtë:
• Shkup 18060, aktiv 7037
• Kumanovë 2730, aktiv 660
• Dibër 386, aktiv 75
• Shtip 1979, aktiv 419
• Prilep 1852, aktiv 762
• Tetovë 2837, aktiv 926
• Strugë 958, aktive 193
• Veles 1211, aktiv 672
• Manastir 1097, aktiv 544
• Ohër 1002, aktiv 410
• Kavadar 752, aktiv 339
• Gostivar 1528, aktiv 430
• Gjevgjeli 495, aktiv 199 (25 persona nga PE Gjevgjeli janë banorë të Dojranit, 85 të Bogdancit dhe 12 janë shtetas të huaj)
• Strumicë 1244, aktiv 625 

• Kriva Palankë 293, aktiv 96
• Radovish 316, aktiv 118
• Krushevë 49, aktiv 24
• Koçanë 905, aktiv 278
• Probishtip 271, aktiv 96
• Demir Hisar 117, aktiv 45
• Makedonski Brod 119, aktiv 17
• Pehçevë 63, aktiv 4
• Berovë 258, aktiv 73
• Valandovë 122, aktiv 35
• Vinicë 239, aktive 116
• Delçevë 327, aktiv 170 (86 persona nga PE Delçevë janë nga Makedonska Kamenica)
• Kratovë 101, aktiv 61
• Sveti Nikolë 561, aktiv 125
• Kërçovë 784, aktiv 311
• Resnjë 300, aktiv 93
• Negotinë 261, aktiv 166 (21 persona nga NP Negotinë janë banorë të Demir Kapisë) 

Janë kryer 3042 përmes: ISHP-613, QSHP Shkup-70, Avicenna-378, Biotek-378, MANU-304, Zhan Mitrev (Filip Dytë) -304, Sistina me metodën PCR -436, laboratori Laor-77, mjekësia ligjore -17,QSHP Manastir-81, Klinika e Sëmundjeve Infektive-11, GAK-0, Sinlab-75, Remedika-45, spitali laboratorik Kozle-32, Shtëpia e shëndetit Shkup (teste të shpejta) -221, laboratorë nga jashtë -0. Deri më tani, në.vend janë kryer gjithsej 275,934 teste të Covid-19 . 

Në Klinikën e Sëmundjeve Infektive u hospitalizua 10 pacientë. Gjithsej 161 pacientë janë të hospitalizuar .132 pacientë janë në mbështetje të oksigjenit.
Në spitalin në Kozle janë hospitalizuar 11  fëmijë me Covid-19 dhe 30 pacientë të rritur, pozitivë me virusin. 

Janë pranuar 9 pacientë në Spitalin “8 Shtatori”, dhe gjithsej 79 pacientë janë të hospitalizuar. 6 pacientë janë në pajisje për frymëmarrje- respirator. 

54 pacientë janë të hospitalizuar në Institutin TBC, 20 pacientë në klinikën e neurologjisë dhe 18 pacientë në klinikën e dermatologjisë. 

75 pacientë janë të hospitalizuar në Manastir, dhe 57 pacientë janë në spitalin e Shtipit. 508 pacientë pozitivë dhe të dyshuar me Covid-19 janë të hospitalozuar në repartet infektive në Tetovë, Ohër, Veles, Kumanovë, Prilep, Gostivar, Strumicë, Strugë, Koçanë, Gjevgjeli, Kërçovë, Kavadar. 

Rastet aktive nga komunat në Shkup sot (pas përfundimit të anketave epidemiologjike, mund të ketë një ndryshim në shpërndarjen sipas komunave në Shkup)
• Çair- 424
• Gazi Baba – 964
• Aerodrom -1097
• Karposh – 945
• Qendra – 918
• Kisela Voda – 860
• Gjorçe Petrov – 567
• Butel – 380
• Shuto Orizari – 111
• Studeniçan – 29
• Saraj – 73
• Haraçinë -19
• Ilinden – 167
• Sopishte – 58
• Çuçer Sandevo – 49
• Petrovec –65
• Zelenikovë-39
• të huaj – 112
• Të pa shpërndarë- 150 

Сподели на:

Related Posts