SOT, JANË REGJISTRUAR 515 RASTE TË REJA TË COVID-19 – NUMRI I PËRGJITHSHËM I TË DIAGNOSTIKUARVE ËSHTË 40275,1194 PACIENTË JANË RIKUPERUAR – 20 PERSONA KANË NDËRRUAR JETË

Ministria e Shëndetësisë informon se në 24 orët e fundit janë kryer 1293 teste, dhe janë regjistruar 515 raste të reja të Covid-19 në: Shkup-207, Kumanovë-33, Shtip-33, Prilep-25, Tetovë-17, Veles-21, Manastir-22, Ohër-3, Kavadar-16, Gostivar-16, Strumicë-17, Kriva Pallankë-8, Radovish-7, Krushevë-1, Koçanë-21, Probishtip-7, Demir Hisar-3, Pehçevë-2, Berovë-10, Vinicë-2, Delçevë-11, Kratovë-1, Sveti Nikolë-2, Kërçovë-18, Negotinë-12.

Sot, Instituti i Shëndetit Publik regjistroi 1194 pacientë të rikuperuar nga: Shkup-508, Kumanovë-41, Dibër-9, Shtip-50, Prilep-80, Tetovë-69, Strugë-17, Veles-60, Manastir-28, Ohër-37 , Kavadar-43, Gostivar-31, Gjevgjeli-19, Strumicë-41, Kriva Pallankë-42, Radovish-7, Koçanë-30, Probishtip-13, Demir Hisar-2, Makedonski Brod-1, Pehçevë-3, Berovë- 5, Valandovë-4, Vinicë-1, Delçevë-1, Kratovë-4, Sveti Nikolë-13, Kërçovë-24, Resnjë-4, Negotinë-7.

Kanë ndërruar jetë 20 persona, tre pacientë nga Shkupi (63, 67 dhe 75vjeç), dy nga Kumanova (85 dhe 62vjeç), një pacientë nga Shtip (53vjeç), dy nga Prilep (38 dhe 46vjeç), dy nga Tetova (36 dhe 55vjeç), një nga Manastiri (79vjeç) dhe një nga Ohri (74vjeç), dy pacientë nga Gostivari (69 dhe 58vjeç), katër pacientë nga Strumica (70, 63, 48 dhe 65vjeç), një nga Kriva Pallanka (67vjeç) dhe një pacient nga Krusheva (54 vjeç).Të gjithë pacientët ndërruan jetë në spital.

Numri i përgjithshëm i rasteve të diagnostikuara në vendin tonë që nga fillimi i epidemisë është 40275, numri i pacientëve të rikuperuar është 24229, numri i të vdekurve është 1156 dhe numri i rasteve aktive është 14890. Sipas analizave të përfunduara epidemiologjike, shpërndarja sipas qyteteve është si më poshtë:
• Shkup 17524, aktiv 6808
• Kumanovë 2699, aktiv 679
• Dibër 383, aktiv 72
• Shtip 1963, aktiv 417
• Prilep 1818, aktiv 765
• Tetovë 2783, aktiv 928
• Strugë 940, aktive 179
• Veles 1188, aktiv 678
• Manastir 1054, aktiv 518
• Ohër 957, aktiv 389
• Kavadar 745, aktiv 360
• Gostivar 1503, aktiv 426
• Gjevgjeli 492, aktiv 209 (24 persona nga PE Gjevgjeli janë banorë të Dojranit, 85 të Bogdancit dhe 12 janë shtetas të huaj)
• Strumicë 1221, aktiv 642
• Kriva Palankë 293, aktiv 96
• Radovish 309, aktiv 121
• Krushevë 49, aktiv 25
• Koçanë 901, aktiv 288
• Probishtip 263, aktiv 96
• Demir Hisar 114, aktiv 42
• Makedonski Brod 116, aktiv 15
• Pehçevë 63, aktiv 4
• Berovë 256, aktiv 75
• Valandovëb120, aktiv 35
• Vinicë 238, aktive 119
• Delçevë 322, aktiv 165 (82 persona nga PE Delçevë janë nga Makedonska Kamenica)
• Kratovë 97, aktiv 62
• Sveti Nikolë 553, aktiv 122
• Kërçovë 761, aktiv 299
• Resnjë 292, aktiv 92
• Negotinë 258, aktiv 164 (21 persona nga NP Negotinë janë banorë të Demir Kapisë)

Janë kryer 1293 përmes: ISHP-542, QSHP Shkup-45, Avicenna-0, Biotek-60, MANU-111, Zhan Mitrev (Filip Dytë) -131, Sistina me metodën PCR -353, laboratori Laor-0, mjekësia ligjore -0,QSHP Manastir-43, Klinika e Sëmundjeve Infektive-7, GAK-1, Sinlab-0, Remedika-0, spitali laboratorik Kozle-0, Shtëpia e shëndetit Shkup (teste të shpejta) -0, laboratorë nga jashtë -0. Deri më tani, në.vend janë kryer gjithsej 272,892 teste të Covid-19 .

Në Klinikën e Sëmundjeve Infektive u hospitalizua 1 pacientë. Gjithsej 158 pacientë janë të hospitalizuar .132 pacientë janë në mbështetje të oksigjenit.
Në spitalin në Kozle janë hospitalizuar 11 pacientë pozitivë dhe 3 fëmijë të dyshuar për Covid-19 dhe 30 pacientë të rritur, pozitivë dhe të dyshuar për virusin.

Janë pranuar 6 pacientë në Spitalin “8 Shtatori”, dhe gjithsej 79 pacientë janë të hospitalizuar. 5 pacientë janë në pajisje për frymëmarrje- respirator.

54 pacientë janë të hospitalizuar në Institutin TBC, 18 pacientë në klinikën e neurologjisë dhe 12 pacientë në klinikën e dermatologjisë.

72 pacientë janë të hospitalizuar në Manastir, dhe 60 pacientë janë në spitalin e Shtipit. 501 pacientë pozitivë dhe të dyshuar me Covid-19 janë të hospitalozuar në repartet infektive në Tetovë, Ohër, Veles, Kumanovë, Prilep, Gostivar, Strumicë, Strugë, Koçanë, Gjevgjeli, Kërçovë, Kavadar.

Rastet aktive nga komunat në Shkup sot (pas përfundimit të anketave epidemiologjike, mund të ketë një ndryshim në shpërndarjen sipas komunave në Shkup)
• Çair- 403
• Gazi Baba – 936
• Aerodrom -1077
• Karposh – 928
• Qendra – 884
• Kisela Voda – 831
• Gjorçe Petrov – 553
• Butel – 367
• Shuto Orizari – 103
• Studeniçan – 29
• Saraj – 66
• Haraçinë -16
• Ilinden – 161
• Sopishte – 57
• Çuçer Sandevo – 49
• Petrovec –67
• Zelenikovë-39
• të huaj – 93
• Të pa shpërndarë- 149

Сподели на:

Related Posts