SOT JANË REGJISTRUAR 982 RASTE TË REJA TË COVID-19 – NUMRI I PËRGJITHSHËM I TË DIAGNOSTIKUARVE ËSHTË 73025, 556 PACIENTË JANË RIKUPERUAR – 19 PERSONA KANË NDËRRUAR JETË

Ministria e Shëndetësisë informon se në 24 orët e fundit janë kryer 2805 teste, dhe 982 raste të reja të Covid-19 janë regjistruar në: Shkup-456, Kumanovë-24, Dibër-2, Shtip-23, Prilep-69, Tetovë-36, Strugë-38, Veles-26, Manastir-45, Ohër-42, Kavadar-43, Gostivar-34, Gjevgjeli-14, Strumicë-28, Kriva Pallankë-2, Radovish-7, Krushevë-2, Koçanë-15, Probishtip -3, Demir Hisar-1, Makedonski Brod-3, Pehçevë-4, Valandovë-7, Vinicë-6, Delçevë-15, Kratovë-1, Sveti Nikolë-4, Kërçovë-16, Resnjë-7, Negotinë-9.
Sot, Instituti i Shëndetit Publik regjistron 556 pacientë të rikuoeruar nga: Shkup-176, Kumanovë-23, Shtip-31, Prilep-32, Tetovë-48, Strugë-1, Veles-26, Manastir-30, Kavadar-21, Gostivar-63 , Gjevgjeli-12, Strumicë-9, Kriva Pallankë-8, Radovish-5, Koçanë-9, Probishtip-7, Makedonski Brod-1, Pehçevë-1, Berovë-5, Vallandovë-1, Vinicë-2, Kratovë-2 , Sveti Nikolë-11, Kërçovë-14, Resnjë-7 dhe Negotinë-11.
Kanë ndërruar jetë 19 persona, katër pacientë nga Shkupi (82, 53, 74 dhe 84), një nga Kumanova (87), një nga Struga (78), një nga Velesi (53), një nga Manastiri (86), dy pacientë nga Ohri (76 dhe 80), një nga Kavadari (65), dy nga Gostivari (75 dhe 56), katër pacientë nga Kriva Pallanka (66, 40, 72 dhe 67), një nga NJR Dellçevë-Makedonska Kamenica (81) dhe një pacientë nga Kratova (65). Dy prej tyre ndërruan jetë jashtë spitalit , të tjerët ndërruan jetë në spital.
Numri i përgjithshëm i rasteve të diagnostikuara në vendin tonë që nga fillimi i epidemisë është 73025, numri i pacientëve të rikuperuar është 48726, numri i vdekjeve është 2096 dhe numri i rasteve aktive është 22203. Nga dje, u regjistrua një test kontrolli. aktualisht shpërndarja sipas qyteteve është si më poshtë:
• Shkup 31554, aktiv 11425
• Kumanovë 4231, aktiv 661
• Dibër 547, aktiv 153
• Shtip 3045, aktiv 485
• Prilep 3643, aktiv 964
• Tetovë 4367, aktiv 998
• Strugë 1763, aktive 458
• Veles 2418, aktiv 692
• Manastir 2630, aktiv 911
• Ohër 2016, aktiv 620
• Kavadar 1659, aktiv 626
• Gostivar 3054, aktiv 845
• Gjevgjeli 926, aktiv 282 (66 persona nga NJR Gjevgjeli janë banorë të Dojranit, 156 të Bogdancit dhe 12 janë shtetas të huaj)
• Strumicë 1994, aktive 579
• Kriva Palankë 519, aktiv 125
• Radovish 512, aktiv 132
• Krushevë 152, aktiv 74
• Koçanë 1416, aktiv 261
• Probishtip 402, aktiv 66
• Demir Hisar 218, aktiv 55
• Makedonski Brod 196, aktiv 37
• Pehçevë 119, aktiv 23
• Berovë 441, aktiv 95
• Valandovë 253, 60 aktiv
• Vinicë 417, aktiv 125
• Delçevë 598, aktiv 287 (169 persona nga NJR Delçevë janë nga Makedonska Kamenica)
• Kratovë 172, aktiv 27
• Sveti Nikolë 968, aktiv 205
• Kërçovë 1437, aktiv 381
• Resnjë 556, aktiv 187
• Negotinë 802, aktiv 364 (122 persona nga NJR Negotinë janë banorë të Demir Kapisë)
Janë kryer 2805 përmes: ISHP-558, QSHP Shkup-71, Avicenna-311, Biotek-257, MANU-213, Zhan Mitrev (Filip i dytë) -135, Sistina me metodën PCR -163, laboratori Laor-49, Mjekësia Ligjore -0, QSHP Manastir-79, Klinika e Sëmundjeve Infektive-9, GAK-0, Sinlab-61, Remedika-17, spitali laboratorik Kozle-17,SHSH (teste të shpejta) -862, UK Pulmonologji me alergologji -3, laboratorë nga jashtë-0
Deri më tani, në vend janë kryer gjithsej 363.021 teste të Covid-19.

Сподели на:

Related Posts