SOT JANË REGJISTRUAR 613 RASTE TË REJA TË COVID-19 – NUMRI I PËRGJITHSHËM I TË DIAGNOSTIKUARVE ËSHTË 73638, 688 PACIENTË JANË RIKUPERUAR – 25 PERSONA KANË NDËRRUAR JETË

Ministria e Shëndetësisë informon se në 24 orët e fundit janë kryer 1837 teste, dhe janë regjistruar 613 raste të reja të Covid-19 në: Shkup-204, Kumanovë-35, Dibër-15, Shtip-20, Prilep-27, Tetovë-29, Strugë-19, Veles-24, Manastir-23, Ohër-27, Kavadar-38, Gostivar-24, Gjevgjeli-19, Strumicë-9, Kriva Pallankë-8, Radovish-8, Koçanë-11, Probishtip-3, Makedonski Brod-2, Pehçevë-1, Berovë-12, Valandovë-2, Vinicë-1, Delçevë-4, Sveti Nikolë-15, Kërçovë-11, Resnjë-7, Negotinë-15.

Sot, Instituti i Shëndetit Publik regjistron 688 pacientë të rikuperuar nga: Shkup-251, Kumanovë-38, Dibër-3, Shtip-39, Prilep-45, Tetovë-41, Strugë-18, Veles-29, Manastir-43, Ohër-28 , Kavadar-26, Gostivar-32, Gjevgjeli-2, Strumicë-13, Kriva Pallankë-4, Radovish-6, Koçanë-12, Probishtip-1, Demir Hisar-7, Makedonski Brod-3, Pehçevë-1, Berovë- 2, Valandovë-2, Vinicë-2, Sveti Nikolë-6, Kërçovë-18, Resnjë-7 dhe Negotinë-9.

Kanë ndërruar jetë 25 persona, tetë pacientë nga Shkupi (63, 80, 72, 72, 53, 81, 60 dhe 71vjeç), dy nga Kumanova (86 dhe 87), një nga Prilep (77), dy nga Velesi (68 dhe 61) ), tre pacientë nga Manastiri (54, 67 dhe 57), një nga Kavadari (68), tre nga Gostivari (60, 75 dhe 59), një nga Gjevgjelia (71), një nga Strumica (47), një nga Radovishi ( 53g), një nga Sveti Nikole (75) dhe një pacientë nga Resnja (84vjeç). Nga këta, dy pacientë vdiqën jashtë, të tjerët vdiqën në spital.

Numri i përgjithshëm i rasteve të diagnostikuara në vendin tonë që nga fillimi i epidemisë është 73638, numri i pacientëve të rikuperuar është 49414, numri i vdekjeve është 2121 dhe numri i rasteve aktive është 22103.

Sipas analizave të përfunduara epidemiologjike, shpërndarja sipas qyteteve është si më poshtë:
• Shkup 31757, aktiv 11369
• Kumanovë 4268, aktiv 658
• Dibër 562, aktiv 165
• Shtip 3065, aktiv 466
• Prilep 3669, aktiv 944
• Tetovë 4394, aktiv 984
• Strugë 1781, aktive 458
• Veles 2446, aktiv 689
• Manastir 2654, aktiv 889
• Ohër 2044, aktiv 620
• Kavadar 1697, aktiv 637
• Gostivar 3078, aktiv 834
• Gjevgjeli 945, aktiv 298 (66 persona nga NJR Gjevgjeli janë banorë të Dojranit, 158 të Bogdancit dhe 12 janë shtetas të huaj)
• Strumicë 2005, aktive 576
• Kriva Palankë 526, aktive 128
• Radovish 520, aktiv 133
• Krushevë 151, aktiv 73
• Koçanë 1427, aktiv 260
• Probishtip 405, aktiv 68
• Demir Hisar 218, aktiv 48
• Makedonski Brod 198, aktiv 36
• Pehçevë 120, aktive 23
• Berovë 453, aktiv 105
• Valandovë 254, aktiv 59
• Vinicë 418, aktiv 124
• Delçevë 602, aktiv 291 (170 persona nga NJR Delçevë janë nga Makedonska Kamenica)
• Kratovë 172, aktiv 27
• Sveti Nikolë 980, aktiv 210
• Kërçovë 1448, aktiv 374
• Resnjë 563, aktiv 186
• Negotinë 818, aktiv 371 (123 persona nga NJR Negotinë janë banorë të Demir Kapisë)

Janë kryer 1837 teste përmes: ISHP-759, QSHP Shkup-32, Avicenna-229, Biotek-158, MANU-158, Zhan Mitrev (Filip i dytë ) -96, Sistina me metodën PCR -181, laboratori Laor-47, Mjekësia Ligjore -0, QSHP Manastir-96, Klinika e Sëmundjeve Infektive-1, GAK-0, Sinlab-9, Remedika-0, Spitali Laborator Kozle-0, SHSH(testi i shpejtë) -71, Pulmonologjia me Alergologji -0, laboratorë nga jashtë- 0 .

Deri më tani, në vend janë kryer gjithsej 364.858 teste të Covid-19.

Сподели на:

Related Posts