TAKIMI I MINISTRIT FILIPÇE ME HEMOLOGUN KOSOVAR ZEMAJ -BASHKËPUNIM I GRUPIT RAJONAL TË PUNËS PËR COVID DHE THELLIM TË BASHKËPUNIMIT EDHE NË FUSHA TE TJERA TË SHËNDETËSIS

Ministri i Shëndetësisë, Doc. Venko Filipçe dhe Zëvendës Ministri i Shëndetësisë Armend Arsllani, sot në Shkup, patën një takim pune me Ministrin e Shëndetësisë së Kosovës, Armend Zemaj dhe ekipin e tij.

Situata aktuale me Kovid-19 u diskutua në takim, si dhe aspekte të tjera dhe bashkëpunimi i mundshëm në fushën e shëndetësisë midis dy vendeve.

– Së pari, më lejoni të falënderoj kolegun tim, Ministrin Zemaj për iniciativën për këtë takim. Ne ramë dakord për disa gjëra specifike. Mbi të gjitha, një grup pune rajonal që aktualisht do të monitorojë situatën në terren dhe do të marrë vendimet e nevojshme. Anëtarët e grupit të punës nga dy vendet tona janë të njohur tashmë, dhe tani ne jemi duke pritur për anëtarët nga vendet e tjera në rajon, në përputhje me marrëveshjen tonë nga takimi i parë rajonal dhjetë ditë më parë. Ky grup punues do të sigurojë shkëmbimin e vazhdueshëm të informacionit mbi situatën epidemiologjike në vendet. Kjo do të na ndihmojë të kemi një kuptim më të mirë të epidemisë në secilin prej vendeve dhe bazuar në atë vendimmarrje të përbashkët, diçka që na shqetëson të gjithëve. “Unë jam duke menduar kryesisht për regjimin e kalimit të kufirit,” tha Filipçe pas takimit, duke shtuar se një vendim mbi regjimin do të merret javën e ardhshme.


Ne gjithashtu biseduam për mundësinë për të aplikuar bashkërisht në projektet evropiane, veçanërisht në fushën e trajnimit dhe fitimit të përvojës së punonjësve shëndetësorë, mjekë specialist të caktuar sepse është e nevojshme të ndihmojmë dhe të mbështesim njëri-tjetrin edhe në fushën e shëndetësisë, veçanërisht përmes këndvështrimit të krizës, nëpërmjet të cilës po kalojmë të gjithë.

Shkëmbimi i përvojave në fusha të veçanta të mjekësisë u diskutua gjithashtu në takim dhe u ra dakord për bashkëpunim në nivelin e fakultetit të mjekësisë, në drejtim të trajnimit, specializimit shtesë dhe nën-specializimet.

“.

Ministri i Shëndetësisë së Kosovës, Armend Zemaj, sot, pas takimit, deklaroi se qëllimi i vizitës së sotme është përmirësimi i marrëdhënieve mes dy vendeve në fushën e shëndetësisë.

-Sot kemi arritur të konkretizojmë disa çështje. Ne ramë dakord të vazhdojmë të punojmë së bashku në grupet e punës dhe të vazhdojmë bashkëpunimin në interes të të dy vendeve. Kjo gatishmëri tregon se ne mund të vazhdojmë të punojmë së bashku për të ruajtur shëndetin e popullatës. Sot kemi biseduar për sfida të tjera epidemiologjike që na presin në të ardhmen, siç është heqja e testeve PCR, tha Zemaj dhe theksoi se duke përmirësuar situatën gradualisht do të çlirojmë lëvizjen e qytetarëve.

Сподели на:

Related Posts