TË RIKUPERUAR 111 PACIENTË , JANË REGJISTRUAR 23 RASTE TË REJA – NUMRI I PËRGJITHSHËME I RASTEVE TË DIAGNOSTIKUAR ËSHTË 1465 ,NDËRRUAN JETË 4 PACIENTË

Ministria e Shëndetësisë informon se sot Instituti i Shëndetit Publik regjistroi 111 pacientë të rikuperuar në: Shkup-13, Kumanovë-74, Shtip-1, Prilep-18, Manastir-1, Ohër-1, Kriva Palankë-1, Probishtip-1 dhe Demir Hisar -1.

Në Klinikën për sëmundje infektive dhe gjendje febrile një pacient 62-vjeçar nga Shkupi ndërroi jetë , dhe një paciente 59 vjeçare nga Gostivari ndërroi jetë në Spitalin “8 Shtatori”.


Në raportin e sotëm të Institutit janë regjistruar dy paciente të cilat kanë ndërruar jetë nga rrethina e Kumanovës, të moshës 72 dhe 79 vjeçe, një paciente e cila ka qenë në mjekim shtëpiak dhe një paciente e cila ka qenë e hospitalizuar në departamentin infektiv në spitalin e Kumanovës.

Në 24 orët e kaluara janë realizuar 386 teste, dhe janë konfirmuar 23 raste të reja të covid-19 në: Shkup-5, Kumanovo-5, Prilep-3, Tetovë-6, Veles-2 dhe Negotino -2. Dy personat e regjistruar në Njësinë Rajonale Negotinë janë banorë të Demir Kapijës.


Kështu, numri i përgjithshëm i rasteve të diagnostikuara në vendin tonë është 1465, numri i pacientëve të rikuperuar është 738, numri i të ndjerrëve është 77, dhe aktualisht numri i rasteve aktive në vend është 650. Shpërndarja e fundit sipas qyteteve është si më poshtë:
• Shkup – 498
.Kumanovë – 389.
Dibër – 51.
Shtip-34
Prilep –150.
Tetovë – 82
Strugë – 66
Veles – 71
Manastir –19
Ohër –15.
Kavadari – 5.
Gostivar –17.
Gevgjeli – 4
Strumicë – 2.
Kriva Palankë-5
Radovish – 4
Krushevë – 3
Kocanë – 28
Probishtip – 2.
Kërçovë – 2
Negotinë -9
Demir Hisar – 1
Makedonski Brod -2
Pehçevë- 2.
Delçevë-1.
Valandovë -1
Vinicë – 2

386 testet e kryera janë përmes: IPSH-së-287, Fakultetit të Veterinarisë- 11, Avicena – 14, Biotek- 20, Filip i Dytë (Zhan Mitrev)–23, Sistina me metodë PCR – 21 dhe MANU-10. Deri më tani në vend janë kryer gjithsej 16.436 teste për Covid-19.


Në Klinikën për Sëmundje Infektive dhe Gjendje Febrile u pranuan 2 pacientë të rinj , dhe gjithësej janë të hospitalizuar 49 pacientë. Me mbështetje të oksigjenit janë 28 pacientë dhe në ventilim mekanik janë 2 pacientë.Në spitalin e përgjithshëm “8 Shtator”5 pacientë të rinj u pranuan, dhe gjithësej janë të hospitalizuar 24 pacientë. Në pajisje për frymëmarrje-respirator janë 4 pacientë, dhe 3 pacientë të tjerë kanë një pasqyrë klinike të rëndë.


Në spitalin e Manastirit janë të hospitalizuar 4 pacientë , dhe gjendja e 3 pacientëve po monitorohet që janë në mjekim shtëpiak .
Në spitalin e Shtipit janë të hospitalizuar 2 pacientë , dhe gjendja e 5 pacientëve po monitorohet që janë në mjekim shtëpiak .


Në departamentet infektive në Prilep, Veles, Kumanovë, Ohër, Gostivar dhe Tetovë, janë hospitalizuar gjithësej 46 pacientë të konfirmuar dhe të dyshuar për Covid -19

Сподели на:

Related Posts