Author: Dzemile Aljilji

MAQEDONIA E VERIUT ËSHTË BËRË VENDI I PARË NË BALLKANIN PERËNDIMOR QË MIRATON ZYRTARISHT PLANIN NAPZB

Maqedonia e Veriut është bërë vendi i parë në Ballkanin Perëndimor që miraton zyrtarisht planin NAPZB, duke siguruar që sistemi shëndetësor i vendit mund të mbrojë qytetarët e tij nga kërcënimet e sëmundjeve. Kjo do të ndihmojë në avancimin e sigurisë shëndetësore në vend duke angazhuar partnerë, duke ofruar burime dhe duke ndërtuar kapacitete për […]

DEMIRI: MINISTRIA E SHËNDETËSISË I KUSHTON VËMENDJE TË VEÇANTË PARANDALIMIT TË TUBERKULOZIT NË VEND

Me rastin e shënimit të Ditës Botërore kundër Tuberkulozit – 24 Marsit, sot u mbajt konferencë e përbashkët për shtyp nga Ministria e Shëndetësisë, Instituti për Sëmundjet e Mushkërive dhe Tuberkulozi dhe Zyra e Organizatës Botërore të Shëndetësisë në vend, në të cilën u theksuan situata, angazhimet, masat dhe sfidat në luftën kundër kësaj sëmundjeje. […]

BRIFINGU I MINISTRIT MEXHITI ME MEDIAT – PACIENTËT JANË FOKUSI I PUNËS SONË, ANALIZOHEN KUSHTET PËR PËRMIRËSIMIN E SISTEMIT SHËNDETËSOR

 Ministri i Shëndetësisë, Dr. Fatmir Mexhiti, sot ka mbajtur një konferencë me përfaqësues të mediave, ku ka prezantuar prioritetet të cilave do t’u përkushtohet në periudhën e ardhshme.     –  Në detyrën e ministrit vij nga qendra klinike, ndaj i njoh nga afër sfidat me të cilat përballen pacientët, prandaj fokusi i punës sonë do të jenë […]

MINISTRI I SHËNDETËSISË, BEKIM SALI, SOT PATI NJË TAKIM KONSTRUKTIV ME DREJTORIN E SPITALIT KLINIK NË TETOVË, DR. AMIR ELEZI

Ministri i Shëndetësisë, Bekim Sali, sot pati një takim konstruktiv me drejtorin e Spitalit Klinik në Tetovë, Dr. Amir Elezi, me të cilin u bisedua për sfidat me të cilat ballafaqohet spitali dhe planet e ardhshme në drejtim të përmirësimit të kushteve për trajtimin e pacientëve, nga njëra anë, dhe statusin e profesionistëve shëndetësorë, në […]

SOT MINISTRI SHËNDETËSISË BEKIM SALI E VIZITOI UNIVERSITETIN SHTETËROR TË TETOVËS, ME Ç’RAST U TAKUA ME U.D. REKTORIN PROF. DR. RESHAT QAILIN

Sot ministri shëndetësisë Bekim Sali e vizitoi Universitetin Shtetëror të Tetovës, me ç’rast u takua me U.D. rektor të e kësaj vatre të arsimit të lartë shqip, Prof. Dr. Reshat Qailin.Gjatë takimit biseduan për mundësitë e zhvillimit dhe avancimit të veprimtarisë së Fakultetit të Mjekësisë në këtë universitet dhe Klinikës Universitare të Tetovës, si dhe […]

MINISTRI I SHËNDETËSIS BEKIM SALI U TAKUA ME AMBASADORIN E REPUBLIKËS SË ITALISË,ANDREA SILVESTRI

Në frymën e mbështetjes tradicionale të Italisë për sektorin e shëndetësisë në vendin tonë ka qenë takimi i sotëm i Ministrit të Shëndetësisë, Bekim Sali me Shkëlqesinë e Tij, Ambasadorin e Republikës së Italisë, Andrea Silvestri. Në takim, Ministri Sali shprehu mirënjohjen për dhurimin e 250.380 vaksinave nga kompania “Pfizer”, me qëllim rritjen e mbulimit […]

MINISTRI I SHËNDETËSISË, BEKIM SALI, SË BASHKU ME AMBASADORIN E REPUBLIKËS SË ITALISË,ANDREA SILVESTRI DHE ARTHUR AJVAZOV NGA ZYRA E UNICEF-IT, SOT MORËN PJESË NË DORËZIMIN E PJESËS SË PARË TË NDIHMËS DIREKTE NGA REPUBLIKA E ITALISË

Ministri i Shëndetësisë, Bekim Sali, së bashku me ambasadorin e Republikës së Italisë,Andrea Silvestri dhe Arthur Ajvazov nga Zyra e UNICEF-it, sot morën pjesë në dorëzimin e pjesës së parë të ndihmës direkte nga Republika e Italisë, e cila përbëhet nga 250 mijë doza vaksine kundër COVID- 19 nga prodhuesi Pfizer. -Shpreh mirënjohjen time të […]

TAKIMI PROTOKOLLAR ME AMBASADORIN JAPONEZ, H.E. HIRONORI SAVADA U MBAJT SOT NGA MINISTRI I SHËNDETËSISË, BEKIM SALI

Takimi protokollar me ambasadorin japonez, H.E. Hironori Savada u mbajt sot nga Ministri i Shëndetësisë, Bekim Sali, ku u konfirmua bashkëpunimi i shkëlqyer i deritanishëm. -Mbështetja e popullit japonez është e një rëndësie të madhe, veçanërisht në këto momente kur po përballemi me pandeminë e virusit COVID- 19 dhe për këtë qëllim është duke u […]

MINISTRI I SHËNDETËSISË BEKIM SALI, I KA VIZITUAR PACIENTËT NË REPARTIN INFEKTIV NË SPITALIN KLINIK TË TETOVËS

Ministri i Shëndetësisë Bekim Sali, i ka vizituar pacientët në repartin infektiv në Spitalin Klinik të Tetovës, ku po trajtohen 14 persona.”Stafi mjekësor më informoi se gjatë ditës së sotme janë kontrolluar 52 pacientë në baza ambulatore dhe megjithëse numri i pacientëve në ditët e fundit është rritur, është inkurajues fakti që shumica e tyre […]

MINISTRI I SHËNDETËSISË, BEKIM SALI SOT KA VIZITUAR QENDRËN COVID NË SPITALIN E VELESIT

Ministri i Shëndetësisë, Bekim Sali u ka uruar shërim sa më të shpejtë pacientëve të shtruar në Qendrën Covid në spitalin e Velesit.”Ne vazhdojmë të ofrojmë mbështetje të ngushtë përmes vizitave të tilla në qendrat e tjera të COVID-19 për t’i mbështetur profesionistët shëndetësorë për sakrificën dhe luftën për çdo jetë njerëzore. Synimi i përbashkët […]