Author: Dzemile Aljilji

JANË REGJISTRUAR 29 RASTE TË REJA ME COVID-19, NUMRI I PËRGJITHSHËM I TË DIAGNOSTIFIKUARVE ËSHTË 599 PERSONA

Ministria e Shëndetësisë informon se në Klinikën për sëmundje infektive dhe gjendjes fibrile në Shkup, vdiqën 4 pacientë me koronavirus: një pacient nga Kumanova (52 vjeç), një pacient nga Llabunista-Struga (65 vjeç), një pacient nga Çelopeku – Tetovë (62 vjeç) dhe një pacient nga Shtipi (81 vjeç). Një tjetër pacient i konfirmuar në shtëpi në […]

 MINISTRI FILIPÇE PËR VIZITË NË SPITALIN E KUMANOVËS: SPITALI PUNON PANDËRPRER Me KUADËR DHE PËRGATITJE TË MJAFTUESHËME

Ministri i Shëndetësisë  Doc. Dr. Venko Filipçe sot vizitoi spitalin në Kumanovë për të inspektuar  punën dhe kapacitetin. Në takimin me menaxhmentin, ai konfirmoi se spitali po punon mirë dhe se organizimi i punës është i mirë.Pasi 18 punonjës u diagnostikuan me Covid-19, puna u riorganizua dhe spitali tani po funksionon pa probleme. Disa ditë […]

PYETJE MË TË SHPESHTA PËR KORONAVIRUSIN DHE RREZIKUT GJATË SHTATËZËNISË

Cila është mundësia e infeksionit të koronavirusit gjatë shtatëzanisë? Po sikur një grua shtatëzëne e shëndoshë të ketë një test pozitiv? A duhet të ndahem nga fëmija im nëse jam pozitiv për COVID-19? A mund të ushqej fëmijën  me gji  nëse kam koronavirus? Këto janë vetëm disa nga pyetjet që çdo grua shtatëzënë i bën […]

REKOMANDIME PËR MENAXHIMIN E KORONAVIRUSIT PËR PERSONAT ME DIABET

Personat me diabet mund të kenë simptoma të rënda dhe komplikime gjatë infeksionit me Covid 19, por nëse diabeti kontrollohet mirë, atëherë rreziku i komplikimeve serioze është i ngjashëm me atë të popullatës së përgjithshme, sipas Klinikës Universitare të Endokrinologjisë. Rekomandohet që personat me diabet të kenë informacione për kontakt me mjekun amë ose inferimeren […]

SISTEMI SHËNDETËSOR ËSHTË I PËRGATITUR ME KAPACITET PËR NJË NUMËR TË MADH TË PACIENTËVE ME KORONAVIRUS

 Sistemi shëndetësor është gati të absorboj (pranoj) një numër  të madh të pacientëve i cili numër pritet të arihet në fund të prillit me kulminacionin (pikun) e  koronavirusit , tha Ministri i Shëndetësisë. Dr. Venko Filipce në konferencën e djeshme për shtyp. Klinika e Sëmundjeve Infektive, së bashku me aftësinë shtesë për pranimin e pacientëve […]

PREJ DITËS SË SOTME NË VENDIN TONË DY PROJEKTE SHUMË TË RËNDËSISHME NË LUFTËN KUNDËR VIRUSIT KORONA

Një nga vendet ku do të zbatohen dy projekte kryesore ndërkombëtare për të luftuar koronavirusin. Përkatësisht sot Organizata Botërore e Shëndetèsis ka konfirmuar pjesëmarrjen e vendit tonë në programin “Solidariteti”, i cili është një studim i madh, ndërkombëtar, i krijuar për të siguruar të dhëna për trajtimin më efektiv të pacientëve me COVID-19. Qëllimi i […]

UDHËZUES PËR QYTETARËT PËR CAKTIMIN E TESTIMEVE TE MJEKU AMË

Përcaktimi i marjes se strishove -materialeve nga dita e djeshme po bëhet edhe nga mjekët e amë. Nëse qytetarët kanë ndonjë nga simptomat e mëposhtme: kolllitje të thatë, ethe, ose vështirësi në frymëmarrje, ata së pari duhet të telefonojnë mjekun e familjes. Për të mbrojtur shëndetin e tyre dhe shëndetin e qytetarëve të tjerë, ata […]

LINJË E RE TELEFONIKE PA PAGESË 0800 002 03

I informojmë qytetarët se nga data 21.03.2020 , në lidhje me gjendjen e re të krijuar me Covid-19 kemi vëne në dispozicion linjë telefonike për të gjitha pyetjet, konsultimet, përkrahjen dhe ndihmën në lidhje me Virusin. Linja tekefonike pa pagesë 0800 00203 do të jetë në dispozicijon 24/7 . Shëndeti publik është përgjegjësi e përbashkët! […]