DEPARTAMENTI PLOTËSISHT I RINOVUAR AMBULATOR, QENDRA E URGJENCËS DHE SALLA E PRITJES NË KLINIKËN E SËMUNDJEVE TË FËMIJËVE


Në Klinikën Universitare për Sëmundjet e Fëmijëve, në periudhën e kaluar janë rinovuar plotësisht departamenti ambulator, Qendra e Urgjencës dhe salla e pritjes për pacientë, me qëllim të përmirësimit të kushteve për trajtimin e pacientëve, si dhe kushtet e punës së stafit të kësaj klinike.
Pjesa e ambulancës është rinovuar plotësisht me pajisje të reja, janë realizuar shumë punime ndërtimi, janë instaluar dritare të reja, energji elektrike të re, dhe tavani dhe dyshemeja janë ndërruar në disa prej dhomave. Tualetet për pacientë dhe staf janë rinovuar plotësisht, dhe mobilje të reja janë blerë për këto departamente.
Në mënyrë që klinika të funksionojë pa probleme në kushte të pandemisë koronavirus, zbatohen masa të posaçme mbrojtëse dhe në atë drejtim janë vendosur sportele të reja për pranimin e pacientëve, si dhe karrige të reja në dhomën e pritjes së pacientëve.
Gjithashtu, farmacia klinike, dhomat ndihmëse dhe lavanderitë janë rinovuar dhe pajisur plotësisht.
Sa i përket situatës aktuale me koronavirus, Klinika u bën apel prindërve që duhet të sjellin fëmijët e tyre për ekzaminim, të respektojnë masat mbrojtëse të rekomanduara nga Ministria e Shëndetësisë: veshja e mbrojtjes së detyrueshme në fytyrën e prindit dhe fëmijës, duke mbajtur të paktën dy metra distanca fizike dhe higjena e shpeshtë e duarve.
Klinika thotë se fëmijët meritojnë më shumë dhe më mirë dhe njoftojnë se rinovimi i departamenteve të tjera të Klinikës do të vazhdojë shumë shpejt

Сподели на:

Related Posts